"Elég a kapzsiságból!"

Könyvajánló - Marc Elsberg: Sosem elég

Egy sötét jövőkép, ahol a nemzeti és nemzetközi kapcsolatok kiélesednek, a szakadék szegény és tehetős réteg között ijesztően hatalmassá vált, a lázadások, tüntetések mindennapossá válnak és, amikor érkezik végre egy tudós, aki megtalálta a megoldást a gazdasági tragédiára, meggyilkolják. Érdekes, akciódús krimi, amely akár valósággá is válhat.

Marc Elsberg tökéletes érzékkel választ napjaink problémái közül, hogy aztán megmutassa mi történhet, amikor az ember a legrosszabb arcát mutatja. A Blackoutban felvázolt egy alternatívát, hogy mi történne, ha eltűnne az áram a világból, Zero című regényében az adathalászat veszélyeit állítja a középpontba, harmadik regényében, a Sosem elég című kötetben pedig azt láthatjuk, amikor a kapitalizmus válságba sodorja a világot, ahol hatalmas szakadék tátong egy nagyon szűk vagyonos réteg és a mélyszegénységben, nyomorban élő sokaság között.

Elsberg ijesztően reális képet mutat arról, ahogy a szakadék egyre nagyobbra nő a két réteg között. A regényben azonban van valaki, aki úgy néz ki rátalált a megoldásra, amivel javítani lehet a szegénységben élők sorsán. Ez azonban nem mindenkinek áll érdekében. Amikor a Nobel-díjas Thompson épp úton van egy berlini találkozóra, hogy előállhasson elméletével autóbaleset áldozata lesz. Nyilván nem árulok el nagy titkot, amikor azt mondom, hogy a dolog nem baleset volt...

Idáig minden rendben is lenne, de hiba csúszik a merényletbe: van egy szemtanú, Jan, akit megpróbálnak kiiktatni az autóban ülőkkel együtt, ám a srác elmenekül. Sajnos ennek eredménye, hogy a rendőrség első számú gyanusítottjává válik, miközben a merénylők is vadásznak rá. Ráadásul az autó egyik utasa még pár szót a fülébe súg mielőtt életét veszti.

Jant nem hagyja nyugodni a dolog és az elsuttogott nevek mentén nyomozásba kezd, amihez társat is talál magának, de közben folyamatosan futniuk kell üldözőik elől. Menet közben látjuk az üldözőket, az üldözötteket és a rendőrséget is és ízelítőt kapunk a lázadásokból, a tüntetésekből, a nyomorból, egy nagyon sötét, komor világból. De vajon hova fog mindez kifutni? Jan megtalálja a merénylőket és sikerül kideríteni mi a jövő megmentésének kulcsa? Vagy utóbbi elveszett a tudóssal együtt?

A tudomány és a krimik rajongói egyaránt megtalálják számításaikat a kötettel és azoknak sem kell nagyon izgulni, akiket nem köt le a tudományos, a gazdasági vonal, a kapitalizmus fejtegetése, mert minden közérthetően, laikusok számára is érthető módon van tálalva a regény során. És akcióban sem lesz hiány. Ez egy jól felépített, komoly kutatómunkával megtámogatott könyv. S bár nálam a Blackoutot nem tudta lekörözni, ez is egy hasonlóan erős regény, amit érdemes kézbe vennie bárkinek.

tvd5fgu8uqfuzqatnkxedynxu9vs1whkxr83aqxm_cover.jpegKöszönöm a lehetőséget az Animus Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron.

Érdekel mi történik, amikor magával ránt az örvény? Kattints!

Kövess minket Facebookon!

Zero

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes