Az igazszerelem-kísérlet

Ki gondolná, hogy a regényekben olvasott szerelem könnyen valósággá válhat? Pontosan ez Christina (és) Lauren receptje Az igazszerelem-kísérlet című kötetükben - persze, a mixhez hozzáadott sok-sok humoros helyzet és némi önismereti gyorstalpaló variálásával. Szerettem olvasni! 

Könyvajánló
Christina Lauren
Az igazszerelem-kísérlet

Fizzy (Felicity Chen) a szerzők A lelkitárs-egyenlet című kötetük mellékszereplője, aki belopta magát az olvasók szívébe. Dedikálásokkor, olvasói találkozásokon egyre több és több ember kérdezte meg őket, hogy "...és Fizzy? Róla is írtok egy könyvet?" Addig-meddig folytak a kérdések, hogy voilá: megszületett a mű!

Fizzy elsőnek született szülei három gyereke közül, olyannak tartja magát, mint az első palacsintát: kicsit formátlan, kicsit sületlen, de mégis egészen finom. Szeretne vérprofinak látszani, de hiába igyekszik, valójában fegyelmezetlen és szétszórt. Sikeres romantikusregény-író, olyan könyvek szerzője, amelyek duzzadnak a szerelemtől, felelősségtől és a szex igénylésétől. Mindenkit arra bíztat, úgy élje az életét, mintha szerelmes regény lenne, ami alatt azt érti, hogy az örömről szóló történeteket emeljük a fájdalmasok felé - végül is a romantika nemcsak a melltartó letépéséről szól, a romantika azt is jelentheti, hogy fontosak kívánunk lenni saját életünkben. Ugyanakkor a fentiek a szerző részéről erős túlzás kategóriába esnek, sőt, ócska süketelések: 37 éves, de párkapcsolat szempontjából az első randikon sosem jutott tovább. Megrekedt, kiégett mind magánéleti, mind írói szinten, se egyik, se másik nem megy, olyannyira nem, hogy terapeutához fordult.

Connor Prince elvált családi állapotú, steril és banális magánélettel. Egy kisebb médiacég alkalmazottja (földrajzilag és jelentőségben távol a nagy stúdióktól), aminek tulajdonosa pénzt akar csinálni, ezért átalakítja a műsorszerkezetet és reality show-k készítésére kényszeríti alkalmazottjait, Connort is. A férfi eddig rövid dokumentumfilmeket gründolt tengeri emlősökről, így elég nagy váltásnak tűnik a feladat, bár haverja pár legurított sör után nem lát különbséget a két tevékenység között: most - fejtegeti Connornak - szárazföldi emlősökre nyergel át a párkereső valóságshow-val. Háááát... végül is igaza van, nem? A dokumentumfilmes persze érzi, hogy messze nem ugyanaz a kettő, de kis produkciós iroda alkalmazottjaként nincs választási módja, a pénz kell a mindennapokra, és a kislánya láthatása miatt nem opció elpályázni a településről sem. Megpróbálja valami értelemmel felruházni és eredetiséggel emelni a műsor érzékiségben és érzelmekben gazdag címkét kapott nívóját. Ötletelés közben egy bárban Felicity Chen-t pillantja meg és kapja el a kívánság, hogy közelebbről is megismerje, de lustaságból nem lép - később azonosítja be egy könyvsorozat sikeres írójaként, amitől körvonalazódni kezd benne egy terv a showhoz: egy DNS-alapon párosító program és az ismert írónő remek párosításnak ígérkezik, sőt, a reality műsor sikerességét is jelentheti.

Részlet a könyvből

– Az emberek azt gondolják, hogy a romantikus regények semmi másról nem szólnak, mint a szexről – és persze vannak példák erre is, amivel nincs semmi baj –, de közülük sok a társadalmi változásokra, a status quo megkérdőjelezésére is felhívja a figyelmet, például arra, hogy a világnak mi a véleménye arról, kik érdemlik meg a párkapcsolati boldogságot.

Fizzy először körbe röhögi, hogy ne szórakozzon vele, még hogy ő meg a reality show!... azonban meggondolja magát, majd alapos listával áll elő a randizáshoz szóba jöhető férfitípusokat illetően (ja, archetipikus romantikus hősökről mintázta őket), és egyébként is ezer kikötése van, mielőtt kötélnek állna a showt illetően: azt szeretné, ha műsor okos, vidám, fesztelen és némi erotikával színezett lenne. Connor, akit a nő csak Szexi Britnek csúfol magában, lassan a haját tépi, pedig az igazi meló még el sem kezdődött a műsorral. Fizzy biztos benne, hogy lehetetlen feltételek elé állította a férfit, és nem lesz ebből semmi sem - de Connort nem ilyen fából faragták.

Tehát Fizzy lesz a reality show elnyerendő jutalma. Jaj, nagyon szerettem olvasni! Eleve: bezsúfolni egy csomó romantikusregény-beli alakra hajazó pasast egy helyszínre, és a sikeres, ám megrekedt író igyekezete az A-listás alakításra!  Csak figyelj, ők a férfi résztvevők a showban: Tűzkocka, Tetovált Rosszfiú, Cowboy, Mr. Darcy, Cukros Batyu, Tengerészgyalogos, Aki Egyszer Megúszta, Vámpír. Azért na, megérnek egy hetes ajtócsapkodást külön-külön és egyben is! 

A fentiekben ecsetelt két főhős karaktere vérbő, életszagú, szinte lelépnek a lapokról. Ráadásul Fizzy csak azzal a kitétellel írja alá a showban való szereplésének szerződését, ha abban a két hónapban, ami hátravan a forgatásig, elhagyják az iroda bezártságát, a billentyűzetet, és újra felfedezik, hogyan kell örülni. Igen, a nem hivatalos kitétel Fizzy és Connor kísérlete, amiben ki kell lépniük komfortzónájukból. Később aztán küzdhetnek mindketten a következményekkel, amit a fentiek okoznak - Fizzyt imádja a kamera (meg a nyolc Hős-típus), Connor pedig egyensúlyozik a plátói producer hűvös szenvtelensége és az azonnal leteperem, mert életem szerelme késztetés két véglete között.

A férfikarakter kénytelen felfedezni a romantikus zsáner irodalmi jelentőségét, és megérteni, nem lenézni, hogy tiszteletben tudja tartani a női karakter méltóságát és fontosságát. Aki nézte már le egy irodalmi mű fedlapján látható nő-férfi páros képét, és zárta ki azonnal az olvasnivalók listájából, tudja, miről beszélek. Olyan könnyű egy legyintéssel elintézni a műfajt! Pedig - ahogy minden egyébnek - ennek is létjogosultsága van a terepen. Fizzy pedig egyre inkább nyitásra ösztökéli magát, miután önismereti gyorstalpalón fejleszti egyéniségét, önreflexióját és lemond egyes dolgokról vallott sommás előítéleteiről. Igazi élhetetlen alak a valóságban, szóval reménytelen cinikusként szembesülni a hús-vér "így van ez" mindennapokkal sokkoló hatású, de egyben inspiratív és cselekvésre késztető is. A komfortzónában csak akkor érdemes időzni, amikor jól is érzed magad benne - ha eredményes és eredeti akarsz lenni, pláne, ha nem is elégíti ki elvárásaidat, ki kell abból lépni. Ühüm.. ezt mindenki tudja. A hogyan a nagyobb kérdés.

A mű lendületes romkom, bájosan pikáns, lenyűgözően humoros és sziporkázó, igazi örömolvasmány nemcsak a műfaj kedvelőinek! - nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni róla, de tényleg. 

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Felicity Chen, becenevén „Fizzy”, még sosem volt szerelmes, márpedig ő az egyik legismertebb romantikusregény-író az országban. Mindeddig bort ivott, és vizet prédikált: kezdi hiteltelennek érezni magát.
Connor Prince egyedül neveli a lányát, dokumentumfilmes munkájának köszönhetően azonban sokat lehetnek együtt. A főnökét viszont a profit érdekli, és előáll azzal, hogy Connor készítsen valóságshow-t. Connort ekkor hozza össze a sors Fizzyvel, és megfogalmazódik benne a tökéletes műsorötlet: mi lenne, ha a romantikus regények királynője az egész világ szeme láttára szeretne bele valakibe?
Vajon rá tudja venni Fizzyt a szereplésre? Connornak átfut az agyán, mi van, ha itt talál rá a tökéletes partner. Érvényesülhet egyáltalán a kémia, ha a felek a kamera két különböző oldalán, a forgatókönyvben rögzített szerepkörben helyezkednek el?


A két szerző, Christina és Lauren, egymás legjobb barátnői, és mióta az eszüket tudják, rajonganak a romantikus regényekért. Nevada isten háta mögötti államában élve naponta többször is beszélnek egymással, és mindketten egyetértenek abban, hogy a Ruby Pumps minden idők legjobb körömlakkszíne, és ha lehetőségük lenne rá, mindketten a San Clemente szirtről néznék egész nap az óceánt.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.

Termékadatok
Cím: Az igazszerelem-kísérlet
Eredeti cím: The True Love Experiment
Szerző: Christina Lauren
Fordító: Lévai Márta
Kiadó: 21. Század Kiadó
Megjelenés: 2023. augusztus 21.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635684151
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes