Monstress - Az eskü

Könyvajánló - Marjorie Liu és Sana Takeda: Monstress - Fenevad, Hatodik kötet: Az eskü

"A háború elnyelte az Ismert Világot, és a közép­pontjában Farkasvérű Maika áll. Ahogy ő és a barátai tetteik következményeivel birkóznak, rég eltemetett titkok és rég várt találkozások fenyegetnek azzal, hogy mindent elsöpörnek körülöttük..."

Marjorie Liu képregénye első látásra szerelem volt. Gyönyörű, művészi rajzaival rögtön levett a lábamról. És meg kell mondanom őszintén, hogy bár érdekes volt a történet, különleges világot épített a szerző, úgy éreztem lehetne ebből többet kihozni. Aztán apránként megérkezett szerencsére a jó és érdekes, látványos sztori is és már nagyon is élvezem Farkasvérű Maika kalandjait. Ha nem ismered a sorozatot, akkor érdemes az első résszel kezdened:

Monstress - Fenevad, Első kötet: Ébredés

Ennek a kötetnek a számomra legkedvesebb része az utazás a múltba. Maika és Kippa múltjába. Azokba az időkbe, amikor még élvezhették a gondtalan gyerekkort, voltak barátaik, szép pillanataik. Az Elbeszélések végre megmutatta a szereplők egy másik oldalát és jó érzés volt látni, hogy bár régen volt, de egykor nekik is jutott boldogság. Az egyébként nagyon sötét, háborús világ kapott ezzel a múltidézéssel kapott egy kis színt, vidámságot.

A szép pillanatok után aztán jön a vér és a háború. Az előző kötetekben rengeteg szereplőt, sorsot, történetszálat ismertünk meg, amelyek apránként elkezdenek összeállni és izgalmas történetfolyamot alkotni. Hatalmi játszmák végtelen sora és elég kemény családi konfliktusok tarkítják a kötetet, miközben az isteni hatalomszerzés a gonoszok legfontosabb célja. Maika családjából is érkezik az "égi áldás", amit Maika még segítséggel is épp csak túlél.

Kegyetlen, véres csatajelenetek, árulások, közben pedig Maika egyre szimpatikusabbá válik. Egyre jobban megismerjük, a kötetek alatt pedig azt is láthattuk, hogyan ismeri meg saját magát és miként fejlődik. De nem szabad megfeledkeznem Kippáról sem, aki menet közben a szememben határozottan Maika mellé kinőtte magát főszereplőnek. Látjuk, ahogy nő, idősödik és megkomolyodik. Őt már az elejétől imádtam és ez nem változott most sem. És szép volt látni az Elbeszélésekben, hogy a két főszereplő már testvérként tekint egymásra.

monstress-33-.png

Pazar világépítés, izgalmas karakterek, látványos fejlődések, politikai csatározások, véres akciójelenetek, erkölcsi harcok, megpróbáltatások és a végére egy váratlan csattanó. Mázli, hogy napokon belül érkezik a sorozat következő része, ami a június 8-án kezdődő Könyvhéten landol is a puttonyomban. :)

A képi világot felesleges túlcifrázni. Lenyűgöző, gyönyörű, igazi műalkotások, amelyek tökéletessé teszik a kötetet. A képregényrajongók és a dark fantasy szerelmesei is megtalálhatják számításaikat ezzel a sorozattal. Az összefutó szálakkal már érződik, hogy alakul a történet. Kíváncsi vagyok hova fog kifutni.

3721477_big.jpgA kötet tartalmazza a Monstress-sorozat 31–35. számát és a Monstress: Talk Stories 1–2. számokat.

A kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Írta és rajzolta: Marjorie Liu és Sana Takeda
fordította: Kleinheincz Csilla
keménytáblás, színes fantasy képregény
184 oldal
méret: 186 x 280 mm
ISBN 978-963-470-259-7
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes