A bosszúnál is édesebb

Női sorsok a XVIII. századi Angliában, kiszolgáltatottság, intrikák, bátor lányok és asszonyok, szerelem és kalandok, izgalmas cselekmény - ezek jellemzik a Romantikus regények-sorozatban megjelent legújabb Elizabeth Hoyt kötetet, A bosszú csókját. A cím ne tévesszen meg senkit: igazán izgalmas és magas nívójú romantikus művet vehet kezébe az olvasó. 


Könyvajánló
Elizabeth Hoyt: A bosszú csókja

1775-ben járunk, amikor főhősünk, Freya de Moray, egy családját ért szerencsétlenség után 27 évesen (kvázi vénlányként) a Bölcs Nők ősi titkos társaság ügynökeként dolgozik Londonban. A szervezetben magas beosztást lát el, ő az úgynevezett Macha -  kém, hírszerző (a szó jelentése vakmerő, bátor nő, a halál istennője után szabadon). Freya nem mellesleg Ayr hercegének lánya, de egy kislánykorában megélt botrány miatt ez inkább hátrányt jelent, mint előnyt. A szervezetben való munkálkodása azt is jelenti, hogy inkognitóban jár el, évek óta bedolgozta magát az egyik nemesi családba, társalkodónőként. Ayr hercegének bukásában - máig tisztázatlan körülmények között - másik főhősünk játszott szerepet. Ez a férfi Christopher Renshaw, Harlowe hercege, akit rangja után kegyelmes úrnak kell szólítani. Szerepe volt Freya bátyja, Ran tönkre tételében is, a lány azóta is utálja őt ezért, miközben a herceg leghízelgőbb véleménye szerint is, Freya egyszerűen egy köpködő vadmacska. 


A Bölcs Nők mozgalmon belül létezik egy konzervatív szárny is, amely a férfiaktól való teljes visszavonulást szorgalmazza - Freya úgy érzi, hogy a bekövetkező változás a társaság végét jelentheti. Ráadásul új törvénytervezetet kívánnak megtárgyalni a Lordok házában, ami hátrányosan érinthet minden egyes nőt (új boszorkánytörvényről van szó, amely ismét legálissá teszi, sőt bátorítja a boszorkányüldözést). A fiatal nő úgy dönt, lejáratásra alkalmas bizonyítékot keres a törvény beterjesztőjével szemben, hogy megzsarolja vele, és az egész mellőzésére bírja az illetőt, ezért elmegy egy házi mulatságra, ami általában - legalább! - egy hétig is elhúzódik. Itt azonban megjelenik ősellensége, Harlowe hercege, aki egyenesen társasággyűlölő, és szintén nem jókedvéből vesz részt az eseményen: megzsarolták. A fentiekből adódóan garantálható, hogy szikrázó párbeszédek szórakoztatják a kötet kézbevevőit.

Kellemes, izgalmakban bővelkedő romantikus regény ez, amely elegánsan fűzi a cselekmény szálait, alkalmazva a párbeszédekben rejlő erőt, ezáltal testközelbe hozva a szereplőket az olvasóhoz. Izgalmas kalandokon keresztül mutatja meg a XVIII. századi női sorsot, az akkor uralkodó erkölcsöt és az angol jogszabályokat, amelyek a férfiak tulajdonába utalja a nőket, testestől, lelkestől, vagyonostól. A kiszolgáltatottság olyan nagy mértékű, hogy a látszatra mindig is kényesen figyelő angol arisztokrácia szinte bármilyen hazugságot elhisz, ha az illető megfelelő társadalmi státuszt tölt be. Szerencsére minden korban akadnak olyan öntörvényű, független nők, akik, ha szükséges, mindent feláldozva, de még inkább ésszel, elképesztő találékonysággal, konok makacssággal igyekeznek megakadályozni a legrosszabb végkifejlet felé hajazó eseményeket. Ilyen főhős Freya de Moray is, akit emlékszünk, Harlowe hercege egyszerűen levadmacskázott. 


A regény központi témája a bosszú, amiben nem egyezik a főhősök véleménye. A férfi szerint a bosszú tönkreteszi a lelket, míg a nő nem ért ezzel egyet: úgy gondolja, ha sérelem éri az embert, azért bosszút kell állni, nem lehet mindent szó nélkül hagyni. Mit tenne, teszi fel a kérdést a hercegnek a fiatal nő, ha aljas módon kihasználnák, rettentően megbántanák és mindent elvennének Öntől, ami szívének kedves? A férfi erre csak annyit mond, hogy a jövőben jóval óvatosabb lennék és megpróbálnám olyan becsületesen élni az életemet, amennyire csak lehet. Freya eltűnődik a válaszon, és felvetődik benne: lehetséges, hogy a bűnös maga is áldozat?

Képet kap az olvasó női szolidaritásról, testvériességről és a férfiuralomban szükséges eszközökről, amelyekkel célt érhetnek. És persze, egy romantikus regényben nem maradhat el a két főhős egymás iránti elkerülhetetlen vonzódása sem, ami kifejezetten pikánssá teszi a művet. További erénye a kötetnek, hogy az ágyjelenetek leírása kifejezetten ízlésesre sikerült, ezen gyakran elcsúszik egy-egy ilyen témájú regény - nos, ez nem. Az pedig, hogy a két főhős ismeri is egymást, de erre az egyikük csak később döbben rá, emeli az izgalmas és félreérthető események hangulatát.

Kifejezetten szerettem olvasni - olvassátok ti is!

Fülszöveg

Egy öntörvényű, független nő

Freya de Moray a Bölcs Nők titkos társaságának tagja. Egy botrányba keveredett nemesi család leszármazottjaként évek óta álnéven, társalkodónőként dolgozik a londoni arisztokráciának. A megbocsátás azonban nem tartozik az erényei közé. Így amikor Harlowe hercege, az a férfi, aki tönkretette a bátyja életét, felbukkan a vidéki mulatságon, azt teszi, amit minden Bölcs Nő tenne a helyében: bosszút forral.

Egy férfi, aki a múltja rabja

Christopher Renshaw-t, Harlowe hercegét zsarolják. Azért, hogy a titkait megőrizze, a férfi beleegyezik, hogy részt vegyen egy olyan házi mulatságon, ahol egyszer s mindenkorra le szeretne számolni a múltja árnyaival. Amikor azonban a vidéki társaság tagjai között felismeri Freyát, rájön, hogy a bajai még csak most tetőznek. Freya ugyanis mindent tud azokról a bűneiről, amelyeket a legszívesebben elfelejtene. A nő igazi veszedelem számára, de érzéki csábításának mégsem tud ellenállni. De vajon mit tesz akkor, amikor kiderül, hogy a nő élete is veszélyben van?

A bosszú csókja Elizabeth Hoyt új sorozatának bevezető kötete.


ELIZABETH HOYT a New York Times bestsellerszerzője, nevéhez több mint huszonhárom történelmi romantikus regény fűződik, köztük a Maiden Lane-sorozat. 2018-ban elnyerte az RT Book Reviews történelmi romantikus regényeknek járó díját. Szórakoztató, kortárs romantikus írásait Julia Harper néven jelenteti meg. Elizabeth a minnesotai Minneapolisban él három neveletlen kutyával, egy kerttel, ahol rengeteg munka terem, és a végtelenül türelmes Mr. Hoyttal.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, General Press Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.

Termékadatok

Cím: A bosszú csókja
Eredeti cím: Not the Duke's Darling
Szerző: Elizabeth Hoyt
Fordító: Ács Eleonóra
Kiadó: General Press Kiadó
Sorozat: Romatikus regények
Oldalak száma: 320
Megjelenés: 2023. március 06.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634527565
Méret: 197 mm x 137 mm x 20 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes