Visszajövök érted

Ha megkapod az élettől a második esélyt, ki lenne olyan bolond, hogy elszalassza? A Visszajövök érted című kiadvány főhőse, a jósvádájú, sikeres pszichiáter pontosan ezt a második esélyt kapja meg. Mert hiába nagymenő és gazdag, élete kiüresedett, ő maga kiégett, úgy néz ki, hiába gondolta azt, hogy a mélyszegénységből csak úgy lehet kitörni, és boldogságot lelni, ha mindenkin átgázol. De a második esélyek nincsenek ingyen, és nem biztos, hogy minden úgy alakul, ahogy azt főhősünk elképzelte. Eleve elrendelés vagy véletlenek összjátéka keseríti a sorsunk feletti irányítást?

Könyvajánló
Guillaume Musso: Visszajövök érted

”Ha az élet nyújt egy második esélyt, ki olyan őrült, hogy elszalassza?” - ez az alapvetés Guillaume Musso Visszajövök érted című művének. Tényleg, ki olyan bolond, hogy nem élne vele? Ethan Whitaker jósvádájú pszichiáter, akit imádnak páciensei, hivatásában óriási sikereket ér el, bár... ő maga messze nem követi klienseinek adott tanácsait, hogyan élhetnének boldogabban, kielégítőbben, könnyebben. Ezeket a hatalmas sikereket azért tudta / tudja elérni, mert 23 éves korában hozott egy óriási horderejű döntést, amellyel egérutat nyert középszerű élete elől - onnantól nem foglalkozott azzal, hogy a karrierje érdekében kin és hogyan gázol át: akarta, kellett neki az amerikai álom, és nem volt semmi, amit ne áldozott volna fel a cél érdekében. Amikor viszont ott áll a siker kapujában, kénytelen rádöbbenni arra, amit közhelyes mondattal úgy lehet jellemezni: a pénz önmagában nem boldogít. Meditál élete sikerein, kiégve, boldogtalanul szemlélődik, és azon tűnődik, mivégre volt is ez az egész.

- Amikor az ember még gyerek, azt hiszi, a szülei tökéletesek, és vakon imádja őket. Később azt hiszi, hogy gyűlöli őket, mert nem olyan tökéletesek, mint hitte, mert csalódnia kellett bennük. Még később az ember megtanulja elfogadni a hibáikat, mert ő maga sem hibátlan. Talán ez jelenti azt, hogy felnövünk.

2007. október 31-e bekövetkeztekor új esélyt kap - de még inkább lesújt rá a végzet -, méghozzá háromszor is, hogy egy élet rossz döntéseit, tévedéseit, önsorsrontásait, hazugságait 24 óra lefolyása alatt rendbe hozza. Ez Musso egyik legjobb regénye, amelyben az egzisztencializmuson túl az eleve elrendeltetést vizsgálja: ki irányít? Az egyén vagy a sors? Valóban, minden ember életében van egy pont, ahonnan nincs visszaút? Tényleg csak “azok takaróznak a végzettel, akik nem vállalják a felelősséget az életükért"? Ethan azon töpreng, képes-e változtatni azon a bizonyos nap eseményein, ha újraélheti azt. Háromszor is. Minden alkalommal más és más kimenetele lesz az újrázásnak, kérdés, hogy azokkal elégedett lehet-e?

Izgalomból és fordulatokból nincs hiány ebben az idősíkok között váltakozó lélektani műben sem, és bár 13 éve jelent meg először magyarul a boltok polcain, semmit sem veszített varázsából. Kellően csavaros, kellően elsöprő lendületű, kicsit időutazunk is, krimiszál, misztika és romantika is van benne: mi kell még? Akik kedvelik az efféle egyveleget egy kötetben, azoknak letehetetlen lesz, keresni fogják az időt arra, hogy haladjanak a szöveggel - még akkor is, ha esetleg a végkifejletet laposkának találják majd. Ez nem baj, és végül is, csak az a fontos, hogy valamiféle reményt találjon abban az olvasó, hogy mindig van mit tenni, ha reménytelennek látszik is a helyzet. Kiváló érzékkel megírt könyv, ahol néha a tegnap a holnapnak a mája. Vagy valami ilyesmi. Na. Már megérte kézbe venni, nem?

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

"A ​francia Coelho” új sikerkönyve!

Ethan, harmincas pszichiáter, gazdag, híres, jóképű. A siker azonban nem adta könnyen magát. Ethan Boston egyik szegénynegyedében nőtt fel, és napról napra elégedetlenebb volt az életével. Huszonharmadik születésnapján döntő lépésre szánta el magát; egy New York-i kiruccanáson kilépett addigi életéből, egy forgalmas utca sarkán örökre eltűnt barátja és menyasszonya szeme elől…

Tizenöt évvel később Ethan szédelegve ébred manhattani luxusjachtján. Egy ismeretlen, vörös hajú nő fekszik mellette. És ezzel kezdetét veszi egy rémálomszerű nap… amelyeknek a végén egy kórházi műtőasztalon találja magát, három pisztolygolyóval a testében. Vajon elkerülhető az elkerülhetetlen? Vagy minden ember életében van egy pont, ahonnan már nincs visszaút?


Guillaume Musso Franciaország egyik legsikeresebb kortárs írója. Fordulatos, finom humorú és az élet szépségébe vetett hittel teli regényeit huszonnégy nyelvre fordítják. A Visszajövök érted! páratlan utazás, amelyet végigjárva kicsit máshogy tekintünk saját életünkre is.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Park Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!
A képek a kiadó oldalairól származnak.

Termékadatok
Cím: Visszajövök érted
Szerző: Guillaume Musso
Kiadó: Park Kiadó
Oldalak száma: 344
Megjelenés: 2022. július 25.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633558522
Méret: 210 mm x 140 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes