Mit tanít nekünk Frida Kahlo?

Könyvajánló - Arianna Davis: Élj ​merészen! - Mit tanít nekünk Frida Kahlo

Mit tanít nekünk Frida Kahlo? Ebben a könyvben leckéket, inspirációt kapunk az ikonikus művész életéből, hogy miként éljünk teljes életet, alkossunk szabadon, sose adjuk fel önmagunkat, s mindig álljunk ki az igazunk mellett.

Frida Kahlo nevét nem csak a művészetre nyitott emberek ismerik, hisz a 20. század egy igazi emblematikus figurája. Lehetetlen nem ismerni ezt a különleges nőt, ráadásul az elmúlt években előtérbe került, neve teljesen összefonódott a feminizmussal, talán híresebb, mint valaha.

Arianna Davis Élj merészen! című könyvével betekintést nyerhetünk az ikonikus művész életébe. Ez a kötet tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kicsit jobban megismerni Fridát, ráadásul mindezt szórakoztató, olvasmányos formában tele érdekességekkel. Képet kapunk Kahlo életéről és munkásságáról is. A művész több mint kétszáz festmény készített, amelynek harmada önarckép. Utóbbit azzal indokolta, hogy önmagát ismeri a legjobban. Ami jól látszik is alkotásain, kendőzetlen igazság, magabiztosság és bensőséges ábrázolás. Talán így tudnám leginkább jellemezni a munkáit.

Élete során rengeteg nehézséggel kellett megküzdenie, kezdve a gyermekbénulással hatéves korában, majd 18 évesen egy tragikus buszbaleset is hagyott maradandó sérüléseket. Egész életét fájdalom és betegségek kísérték. De bármi is állta útját, mindig képes volt szenvedélyesen élni, így sokan tanulhatunk tőle, hogy miként élhetünk rettenthetetlenül, szabadon, nyitottan a világra.

"NEM VAGYOK BETEG.
ÖSSZE VAGYOK TÖRVE.
DE AMÍG FESTENI TUDOK,
BOLDOG LESZEK, HOGY ÉLEK."

Sosem félt megmutatni tökéletlenségeit. Önarcképeivel is a női szépség sztereotípiáit akarta megkérdőjelezni. Rendkívül inspiráló személyiség és látva a nehézségeket, a szerelmi csalódásokat és, hogy mennyi energiájába került, hogy ne férje árnyékában kelljen élnie.

Mindenki meríthet a kötetből, hiszen számos tanulsággal kínálnak a benne foglalt történetek. A legfontosabb, hogy az életünk bármely területén élhetünk bátrabban, de mindig maradjunk hűek önmagunkhoz és ne féljünk önmagunk lenni álarcok, megkötések nélkül. Legyünk nyitottak, merészek. A kockázatvállalás hozhat ugyan kudarcot, de attól is csak többek leszünk, hisz tanulhatunk belőle. Legyen szó akár barátságról, szerelemről, intimitásról, kreativitásról, érdemes feltenni a kérdést, hogy "Vajon most mit tenne Frida?".

Mindenkinek megvannak a maga harcai, hullámvölgyei, de Davis könyvében látjuk, hogy bármilyen akadály leküzdhető teljesen mindegy, hogy milyen fájdalom, szenvedésről beszélünk. Frida Khalo lenyűgöző módon küzdött meg a mindennapos fájdalmakkal, van mit tanulni tőle. Igazi példakép, aki bőven megérdemli, hogy ikonná vált.

Arianna Davis Élj merészen! című könyvének, és persze Frida Khalónak köszönhetően bárki is veszi ezt a kötetet a kezébe, garantált, hogy kap néhány tippet, hogy ne csak elszaladjon mellette az élet, hanem élje meg élete minden pillanatát.

9028532_5.jpgKöszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak!

A kötet a borítóképre kattintva megrendelhető kedvezményes áron a kiadó oldalán.

Kövess minket Facebookon

Főkép: fb.com/jaffakiado

Egy hétköznapi ember különleges élete - Paul Newman

Ismerkedj meg a piszkos génjeiddel!

Sose add fel!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes