Egy veszélyes szekta és bosszúszomjas feleségek két izgalmas regényben

Könyvajánló - Stephanie Wrobel: Ez ​fájni fog / Tess Stimson: Az ​enyém, vagy a tiéd sem

Két izgalmas regény a hűvös estékre: az egyikben egy testvérpár keveredik bele egy sötét szekta mindennapjaiba, a másikban pedig egy szemétláda pasi meghal, a fő gyanusítottak pedig az exfeleség és a jelenlegi feleség.

fokepalexandraketthriller.jpg

Elsőként jöjjön Stephanie Wrobel Ez fájni fog című regénye, amely elrepíti az olvasókat egy beteges szektába, a Bölcsesség Erdejébe. Megismerjük Kitet, aki igyekszik feldolgozni anyja halálát, gyászol, gyötri a bűntudat, közben igyekszik túlélni a monoton hétköznapokat. Majd rátalál a Bölcsesség Erdejére. Azt gondolja, hogy egy számára tökéletes lelkigyakorlatra, önismereti tréningre iratkozik be, amikor elmegy a magánszigetre, ahol a terv szerint egy hat hónapos képzés vár rá, ami után új emberként térhet haza.

A szigeten tilos a mobil vagy bármilyen kommunikációs eszköz, mert ezek csak elterelnék a figyelmet az önfejlesztésről, hátráltatnák a teljes önmagukká válásukat. Aztán telnek a hónapok és Kit testvére, Nat kap egy mailt, amelyben megfenyegetik, hogy elárulják a húgának mocskos kis titkát, ha nem teszi meg ő maga. Nat pánikba esik és úgy dönt elmegy Wisewoodba, hogy felkutassa a lányt. A terve, hogy tisztázza magát és együtt hazatérnek.

Érkezése után a szigeten egyértelművé teszik, hogy Nat nem szívesen látott vendég, plána amikor egyre tisztábbá válik számára, hogy egy furcsa rituálékkal megáldott kultusz szimpatotta be Kitet. A szigettel a történetbe érkezik egy érdekes karatker, Rebecca, a szekta vezetője. Célja, hogy a csoport tagjai legyőzzék félelmeiket, fájdalmaikat és ezáltal kihozzák magukból a maximumot. Kit is igyekszik megértetni nővérével, hogy életében nem volt még ilyen boldog, ezért itt akar maradni a szigeten.

8862542_5.jpg"- A tudomány bebizonyította, hogy nem lehet valakinek akarata ellenére átmosni az agyát. Nem lehet uralkodni egy másik ember elméje fölött. Az agymosás fogalmát Hollywood tette olyan ismertté. Ez jó kifogás a családtagok számára, hogy egy külső erőt vádolhassanak a szerettük helyett.
Pontosan ezt mondta volna bárki, akinek átmosták az agyát."

A regény eleje nagyon tetszett. A szekta megismerése, az érdekes, színes, naív vagy épp kissé tébolyult karakterek kavalkádja. Aztán lelassult a történet és egy lassan építkező thrillerben bontakozik ki a sztori. Akadnak veszélyes helyzetek, zsarolások, fenyegetések, fordulatok és nagy leleplezések. De vajon Nat képes lesz rávenni húgát, hogy hazatérjen vele? Vagy a testvérek vesztét okozza a Bölcsesség Erdeje?

Ez egy kissé megkavart regény kultuszokkal, szektával, testvéri kötelékkel, gyerekkori traumákkal, bizarr terápiás módszerekkel, hűséggel, szeretettel, kontrollal, manipulációval, félelemmel, fájdalommal, bántalmazással és titkokkal. Három nő szemszögéből, az időben ugrálva kerülnek elő a kirakós darabkái, hogy kapjon az olvasó egy sötét, de szórakoztató thrillert.

És most nézzük a második regényt: Tess Stimson Az ​enyém, vagy a tiéd sem. Ez a könyv nálam nyert. Érdekes, izgalmas, a szerző végig pontosan tudta, miként tarthatja fenn a feszültséget, hogyan fokozza az olvasó kíváncsiságát.

A történetet két nő szemén át követhetjük. Egy exfeleség és egy jelenlegi feleség. Louise-t elhagyta Andrew egy másik nőért, Cazért. A féltékeny, dühös, sértett Louise bosszúra szomjasan figyeli, ahogy volt férje új családot alapít egy másik nővel.

Louise kotorászik Caz múltjában, sötét titkot keres, amivel tönkreteheti annak az életét, aki elvette tőle a férjét. Érthető, hogy a két nő között nem éppen baráti a viszony. Aztán eljön az a bizonyos sötét nap: egy családi parti, ahol mindketten (azaz hárman Andrew-val együtt) részt vesznek, ahol mindenki élete fenekestől felfordul, amikor egy gyilkosság eredményeként a két nő Andrew véres holtteste felett áll.

És innentől indul a nyomozás. Vajon melyik feleség a tettes? A régi vagy az új? Netán egy harmadik fél? Természetesen a két nő egymásra mutogat, mindenkinek megvan a maga nézőpontja, a maga indítékai, a maga titaki és történetei.

Egyik nő sem győzött meg arról, hogy főnyeremény feleség lenne, bár időnként tudtam őket sajnálni. Viszont közben hamar rájövünk, hogy ez a csávó megérte a pénzét, és ezt semmiképp sem jó értelemben mondom. Louise-t elhagyta szinte napokkal azután, hogy megszületett második gyermekük. Ráadásul alighogy lement a válás már el is vette Cazt, ahol szintén nem volt fenékig tejfel az élet. Nap mint nap emlékeztette rá a nőt, hogy ő csak a második. A helyzet pedig semmit sem javult a közös gyerekük érkezésével sem. És ezek még csak nem is a legnagyobb hibái, bűnei.

az_enyem_vagy_a_tied_sem_b1_02.jpgSzerintem ebből a pasiból előbb utóbb bárkinek elege lenne, így kettejük háttérsztorija nem nagy segítség, ha indítékot keresünk, hogy megtaláljuk a gyilkost. A regény során kirajzolódik a kép egy rettenetes férjről, így egyre nehezebb nem arra gondolni, hogy megérdemelte. Látjuk a hazugságokat, a titkokat, mindenki védeni akar valakit, valamit és mindenki önző. 

Láthatunk rengeteg egészségtelen, mérgező kapcsolatot, hogy az emberek miként hatnak egymás életére. Kifejezetten tetszett, hogy a váltott nézőpont sztorijain és a kihallgatásokon, rendőri interjúkon keresztül áll össze a történet. Végig feszült, olvasmányos, izgalmas meglepő végkimenetellel. Első könyvem a szerzőtől, de remélem nem az utolsó.

A köteteket az Alexandra Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképekre kattintva kedvezményes áron megrendelhetitek őket a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Szörnyű családi titkok, eltemetett tragédiák

A tűz ítélőszéke

Villanás a sötétben

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes