A téli kert

Igazi bekuckózós, a szó jó értelmében vett habkönnyű történet szerelemről, bánatról, megküzdési stratégiákról, téli mesék gyönyörű hangulatával. 

Könyvajánló
Heidi Swain: A téli kert

Freya Fuller három évig igazán szerencsésnek érezte magát, amíg bentlakó kertészként dolgozott egy idős, minden lében kanál hölgynek, egy nagyszerű suffolki birtokon. Az idős hölgy nagyon sokat segített a lánynak gyakorlatias észjárásával és nagyfokú empátiájával, amire Freyának szüksége is volt, hiszen éppen a közelgő esküvője előtt bontotta fel az eljegyzését. A birtok úrnője azonban elhalálozott, Freyának pedig sürgősen új munkahely és valami lakhatás után kell néznie.

Prosperous Place mesés kert, közösségi hely a Nightingale tér lakói számára. Gyümölcsöt és zöldséget termesztenek, de van pár csirkéjük is. Olyan sikeresek voltak, hogy a tér lakossága megnyerte a Legjobb Közösségi Kert díját, ami jelentős pénz díjjal is járt. Ebből a pénzből most ki szeretnélek alakítani még egy kertet valamint egy vadrezervátumot is - ezt a riportot hallja meg Freya, és kapva kap az alkalmon. 

Ahogy a suffolki birtokkal szerencséje volt, a Nightingale térrel kapcsolatos életére és munkájára sem lehet panasza: mindenki barátságosan fogadja a lányt. Freya hamar beilleszkedik a Nightingale tér életébe, a télikert munkálataiba, nagyon hamar rádöbben arra, milyen összetartó közösségbe került bele. Végül is csak egy emberrel nem tud kijönni, a Finn nevű művésszel, aki úgy néz ki mint egy viking, és tulajdonképpen úgyis üvöltözik néha, mint egy viking csata közben. Akárhogy is igyekszik, képtelen szót érteni vele - ez pedig nagy baj, mert ahhoz hogy a télikert időben elkészüljön, muszáj lenne együttműködniük egymással, márpedig Freya az első pillanattól kezdve alapjában máris utálja a férfit. Finn mogorva, udvariatlan, magának való, és... hát zajos. Nem elég, hogy szobrászkodás közben sivítanak az eszközei, hanem közben még imádja a hangos zenét is - nos, a kettő együtt igazi kakofónia a közösség számára. A többiek mégis szeretik, elviselik, de Freya vajon miért nem?

Habkönnyű szórakozást ígérő mű a Nightingale tér sorozatból, amelynél az évszakok egyezése miatt az első után a harmadik részt jelentette meg magyarul a Next21 Kiadó. Tél, advent, ünnepvárás, egy téli kert, vásárok rendezése, mind közösségformáló erővel rendelkezik a település életében. A karakterek remekül meg vannak alkotva, a csetlő-botlótól a talpraesettig mindenkivel lehet találkozni a lapokon, a Freya-Finn páros pedig külön megfűszerezi a cselekményt. Újrakezdések, csalódások, a múlt árnyainak mára vetett következményei, bosszúságok, félreértések és persze: szerelem. Kellemes, bekuckózós mű téli délutánokra. Könnyű olvasni, és jólesően el lehet merülni egy néha közel sem ideális, de nagyon összetartó csapat életében. A kötet simán olvasható az első rész abszolválása nélkül is.

Szerintem olvassátok!

Idén ​télen vajon kivirágzik a szerelem?

Freya Fuller élete megvalósult álom, hiszen bentlakó kertészként dolgozik egy gyönyörű suffolki birtokon. De a tulajdonos halálakor megszűnik a munka, és Freya távozni kényszerül otthonából. Nem hagyja cserben a szerencse: a Nightingale térre költözik, ahol segít kialakítani egy pompás kertet, ami a karácsonyi időszakban nyitva lesz a nagyközönség előtt.
A Nightingale téren mindenki barátságosan fogadja Freyát, leszámítva az itt lakó művészt, Finnt. Ők ketten, akárhogy igyekeznek, nem tudnak kijönni egymással. Márpedig ahhoz, hogy a téli kert elkészüljön, szót kellene érteniük.
Vajon képesek lesznek rá, hogy legalább az ünnepek idejére félretegyék nézeteltéréseiket? Vagy – azáltal, hogy felbukkan valaki Freya múltjából – még inkább elszabadulnak az indulatok?
„Kuckózós, jólesően átmelegíti az embert – mint egy csésze forró csokoládé.”
Heat
„Elbűvölő téli mese.”
Hello
„Varázslatosan szemléletes tájleírások és a románc ígérete – tökéletes könyv egy bögre forró innivaló mellé.”
Candis
„Gyújts be a kandallóba, kuckózz, feledkezz bele a tűz fényébe tél idején, karácsony tájékán Heidi Swainnel, a könnyű, derűs regények királynőjével.”
Blackpool Gazette
„Otthonos olvasmány téli estékre.”
The People's Friend
„A téli kert érzékletesen jeleníti meg a karácsonyi készülődést, Swain jól ragadja meg az ünnepek időszakának hangulatát.”
Daily Express & Daily Mirror
„Pezsgő románc.”
Woman's Weekly Fiction
„Ott van benne minden, amit szeretünk a karácsonyban, a hóesésben, a pattogó tűzben, a szívet-lelket melengető románcokban.”
My Weekly


Heidi Swain már fiatal kora óta szenvedélyesen szeretett írni, irodalomból szerzett diplomát, rövid ideig flörtölt az újságírói karrierrel, férjhez ment és két gyermeket szült, mielőtt összeszedte a bátorságát, hogy beiratkozzon egy kreatív író tanfolyamra, és komolyan vegye irodalmi ambícióit. 

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Next21 Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

Termékadatok
Cím: A téli kert
Eredeti cím: Winter Garden
Szerző: Heidi Swan
Fordító: Oláh Krisztina
Kiadó: Next22 Kiadó
Megjelenés: 2022. december 02.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156414144
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes