Két szuper kötet az Agave Könyvektől

Az utolsó negyedév két szenzációs művét ajánlom figyelmetekbe az Agave Könyvektől. Finley Donovan mindent visz, akkor is, ha ez a könyv címe. Csavaros, élvezetes, könnyedebb hangvételű krimi, amolyan tévedések vígjátéka hullákkal. A másik kötet már erősen kémregény, amely a mai időkben játszódik. Kellően akciódús, remek humor, kis moralizálás, sok üldözés és menekülés, még több fordulat jellemzi a cselekményt.  Az utolsó ügynök című regény főhőse újra Oroszországba indul... 


Könyvajánló

1) 

Elle Cosimano: Finley Donovan mindent visz

Emlékszünk még Finley Donovanra és Veróra, a karakán segítőjére? Nos, a Finlay Donovan ölni tudna című kötet hősei visszatértek! A volt férje, aki igen kitolt vele az első kötetben, jelenleg éppen bajban van. Nagyon nagy bajban: valaki holtan akarja látni. S bár Finley is úgy érzi időnként, hogy legszívesebben holtan látná a férjét - legalább sosem gondolja komolyan, nem úgy, mint az a bizonyos valaki.  Közben egy dögös zsaru is forgolódik az asszony körül, aki szeretne életének része lenni, de Finlaynek aggodalmai vannak vele kapcsolatban, figyelembe véve, hogy kényszerítő körülmények hatására milyen gyakran kell a törvény ellenkező oldalára masíroznia. Szóval: életben kell tartani a volt férjét, ki kell kerülni a figyelemreméltó, de egyáltalán nem buta zsaru éles eszét ÉS meg kell írnia egy regényt is, miközben az orosz maffia heveny érdeklődéssel fordul tevékenységei felé. Igen, Finlay Donovan újra ölni tudna.

Az első részről itt olvashatsz!

Döcögősen indul a történet, de ahogyan megjelennek a konfliktusok és kibontakoznak, azonnal hozza a formáját a szerző. Vérbő karakterei, a cselekmény dramaturgiája hamar letehetetlenné teszi a művet, csendes rötyögések közepette falja az oldalakat, hogy teúristen, mi lesz itt még? Mi lenne? Finlay Donovan mindent visz. Ez csak egyértelmű, nem? Hiába, a család itt-ott zavaros cucc tud lenni, az abszurd helyzetekből pedig muszáj kilábalni, pláne, ha Veró személyében olyan bébiszitter segítője akad, aki minden hullát hipp-hopp el tud tüntetni. Mondjuk, ebben a bérgyilkosokkal teli történetben erre a képességre szükség is van - legfeljebb az ásó létén-nemlétén, minőségén lehet csöppnyi vita. És igen, a sorozat folytatódik.

Olvassátok!

Fülszöveg

Finlay ​olykor legszívesebben holtan látná a volt férjét. De sosem gondolja komolyan.

Finlay Donovan a következő regényét írja nagy küzdelmesen, közben pedig igyekszik a felszínen maradni a két gyerekével egyedülálló anyukaként. A jó hír: továbbra is számíthat Veróra, aki egy személyben a bébiszittere és bizalmasa is, ráadásul a lánya frissen kimúlt aranyhalát leszámítva már jó ideje nem kellett megszabadulnia egyetlen hullától sem.

Ami már nem annyira jó hír: a volt férje, Steven valakinek csúnyán a tyúkszemére lépett, aki ezért szeretne végleg megszabadulni tőle. Bár Stevennek akad rossz tulajdonsága bőven, a gyerekeknek jó apukája, ezért Finlay nem hagyhatja, hogy baja essen. Ezzel azonban buzgó anyukáknak álcázott bérgyilkosok haragját vonja magára, és az orosz maffiával is kényelmetlenül közeli kapcsolatba kerül.

Ráadásul eközben Nick Anthony nyomozó is mindent megtesz, hogy újra Finlay életének része legyen. Aki bár zsarunak nagyon dögös, azonban Finlay néha kénytelen a törvény rosszabbik oldalára átkirándulni, ha nem szeretné, hogy a családja az aranyhaluk sorsára jusson.

Finlay feje felett összecsapnak a hullámok: a regényének leadási határideje vészesen közeleg, és közben az exét is életben kell tartania valahogyan.

2) 

Robert Dugoni: Az utolsó ügynök

Ez a kémregény is egy második rész a Charles Jenkins-sorozatból. A Nyolcadik nővér című kötetben megismert Charles Jenkins keservesen kiszabadult orosz földről és túlélte saját országa hatóságának ellene fordulását. Perpillanat semmit sem szeretne jobban, mint hogy békésen morzsolgassa mindennapjait családja környezetében és eldolgozgasson azok megélhetéséért. Persze, hogy lehetne ebből újabb kémregény, ha nem jön a bonyodalom? A talpig becsületes, önmagának tetteivel elszámolni tudó és akaró férfi úgy gondolja, soha többé nem akar nagyhatalmak játékszere lenni, ezért ahhoz az értékhez sem nyúl hozzá, amihez pedig minden joga meglenne. Úgy gondolja, sokan túl nagy árat fizettek az ő szabadságáért, például Paulina Ponomajova az élétét áldozta a meneküléséért. De hírt kap, hogy Paulina talán életben van és az orosz biztonsági szolgálat börtönében senyved - Jenkins pedig tartozik neki annyival, hogy a helyszínen ellenőrzi a fenti információ valódiságát. Nem elfelejteni: az orosz hatóságok igen keresik, ráadásul magas és nem fehér bőrű... Segítséget kell kérni egy volt FSZB ügynöktől, hogy aztán mind a kettőjüket üldözőbe vegye egy vérszomjas orosz, aki kilövési engedélyt kapott rájuk.

Az első részről itt olvashatsz!

Remekül sikerült második kötet a sorozatból, ha lehet, még jobb, mint az első (pedig az se kutya maga nemében!). Pörögnek az események (szívesen látnám filmen is a történetet), sok bonmotot rejt az amerikai-orosz élet különbözőségeiből adódó sok humoros élethelyzet, ami az egyiknek természetes megoldás lehet, attól a másiknak égnek áll a haja is. A történet nem hagyja unatkozni az olvasót, néhol morális akadályokba is ütköznek hőseink, de nem lehetnek finnyásak, pláne annak fényében, hogy titkosszolgálatokkal ütközni sosem a becsületes kerül ki győztesen - legfelebb, ha ordas nagy szerencséje van, és valakinek az az érdeke, hogy ő nyerjen - de amúgy...! 

Úgy érzem, méltatlanul kevés hírverést kapott kémregény ez, nem is értem, miért nem promózták jobban - akár a kiadó is! -, mert megérdemli, hogy kémregényeket, akciókat szerető olvasók elé kerüljön legalább hír formájában, hogy figyeljetek, itt ez a remek kis történet, nagyszerű karakterekkel, irigylésre méltó dramaturgiával, kiváló humorral, kis moralizálással, tele üldözésekkel: csak olvasni kell, és azonnal elrejt a hétköznapok taposómalma elől.

Állítólag lesz további része is a sorozatnak. Nálam KELL kategória az is!

Fülszöveg

Charles ​Jenkins túlélt egy balul elsült titkos oroszországi akciót, mely után egy életre elege lett a kétkulacsos kémjátszmákból. Ám egy nap megtudja, hogy a hírhedt moszkvai Lefortovó börtönben egy nőt mindenkitől elszigetelten őriznek, ezért nyomozásba kezd.

Ha ugyanis kiderül, hogy Paulina Ponomajovát tartják fogva, aki a megmentője volt, akkor nem hagyhatja sorsára. De nincs rá semmi garancia, hogy ő az, ahogy arra sincs bizonyíték, hogy Paulina még mindig él. Jenkinsnek így vissza kell térnie Oroszországba, hogy utánajárjon a dolognak, és fel kell vennie a kapcsolatot Viktor Fjodorov volt orosz FSZB-tiszttel – egykori ellenségével, aki három kontinensen át üldözte –, hogy segítsen neki bejutni a Lefortovóba.

Utazása ráadásul minden korábbinál veszélyesebb fordulatot vesz: mindkettejükre elkezd vadászni egy kegyetlen, vérszomjas orosz ügynök. Jenkins lojális a talán még életben lévő Paulinához, és mindenki életét kockára teszi az új küldetés során, amely akár az utolsó is lehet.

Szeretnél többet megtudni a könyvekről? Kattints a képekre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Agave Könyvek!

A képek a kiadó oldalairól származnak.

Kövess bennünket Facebookon!




Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes