Egy különleges ünnepi kívánságlista reményt, szerelmet és második esélyt hoz

Könyvajánló - Debbie Macomber: Karácsonyi kívánság

Ha te írnál a Télapónak egy levelet: milyen kívánságok lennének benne? Szerelem? Család? Barátság? Karrier?

Közeledik a karácsony, mindig lelkes vagyok ebben az időszakban, idén például már két hete minden este megnézek egy karácsonyi filmet Netflixen, hogy hangolódjak az ünnepre. Gondoltam ideje valami jó kis, szívmelengető könyvet is olvasni a témában. Megláttam Debbie Macomber új könyvének a borítóján ezt a bájos kutyust a borítékkal a szájában és nem volt kérdés, hogy ő lesz a kiválasztott.

És nem is hoztam rossz döntést. Ha valaki egy bájos, romantikus, ünnepre hangolódásra vágyik, akkor ez a könyv tökéletes választás. Három órányi kellemes cukiság, boldog nosztalgiázás a családdal, borozás és kacagás barátokkal, romantikus szánozás a havas erdőben, karácsonyi valóravált kívánságok sora.

A történet főhőse Lindy épp borzalmas időszakon van túl, így hiába az előtte álló két hét pihenés családja körében, nem túl lelkes, ami az ünnepet illeti. Túl nagy a teher a munkahelyén is, de a szívfájdalom a legkeményebb. Fél évvel ezelőtt egyszerre veszítette el szerelmét és legjobb barátnőjét, amikor ezek ketten összejöttek a háta mögött.

A karácsonyi hangulat onnan indul, hogy Lindy Seattle-ből hazatér kisvárosi otthonába, ahol két hét pihenés és meghittség, karácsonyi készülődés, hangolódás vár rá. Persze nehéz az ünnepre gondolni, egy ilyen év után, de minden megváltozik, amikor hazatér és édesanyja bíztatásul és kedvcsináló gyanánt odaadja neki azokat a leveleket, amiket gyerekként a Télapónak címzett.

Felidéznek egy kedves emléket, amikor Lindy ötévesen apukát kért a Télapónak írt levelében, mivel édesapja lemondott róla már a születése előtt. A kívánság valóra vált, amikor karácsony este a futár személyében anyja egy régi barátja kopogott az ajtón. A váratlan viszontlátásból pedig boldog párkapcsolat, házasság és örökbefogadás lett. Így kapott Lindy a Télapótól egy apukát, aki azóta is az egyik legfontosabb személy az életében.

Ez egy kedves kis hagyomány, amit érdemes feléleszteni. Lindy neki is ül és levelébe három kívánság kerül, ami visszazökkenthetné Lindy életét egy boldog kerékvágásba: egy csodálatos társ, egy jó barátnő és egy sikeres karrier. Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy egy ilyen ünnepi kötetben a happy end elmaradhatatlan...

"Amióta megékrezett Wenatcheebe, és elolvasta a Télapónak írt régi leveleit, úgy érezte, mintha szürke világa hirtelen élénkvörösre és zöldre változott volna, a karácsony színeire."

Ez a kötet tökéletes az ünnepi hangulathoz és biztosan akad egy barát, egy rokon, akinek ezzel a kötettel meg is találtad az ideális karácsony ajándékot.

3173224.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Főkép: fb.com/generalpress

Könyvesbolti karácsony

Karácsony Apó levelei

Hogyan lopta el a Grincs a karácsonyt

Ünnepek és ételek skandináv módra - Skandináv karácsony

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes