Vakcinák finomhangolással

Milyen védőoltásokat adassak be gyermekemnek? Lehetséges, hogy a védőoltások sohasem voltak minden gyógyító csodaszerek? Ez a legfontosabb témája a Corvina Kiadó gondozásában megjelent Vakcinák című kötetnek, amely olvasmányos, átfogó és alapos kalauz a gyerekes szülőknek.


Könyvajánló - dr. Richard Halvorsen: Vakcinák

"Miközben egyre többet tudunk a védőoltásokról, idővel tudnunk kellene finomhangolni ezt a beavatkozást." - szögezi le a könyv szerzője, dr. Richard Halvorsen, aki a körültekintő vakcináció lelkes zászlóshajójaként rendszeresen publikál a nullától 15 éves korig tartó vakcináció szükségességéről, és annak részleteibe is belemenő tapasztalatairól. Átfogó tájékoztatást nyújt a napjainkban is előforduló diftéria, himlő, HPV, influenza, mumpsz, és egyéb, közönségesen előforduló betegségekről és az ellenük felvehető védőoltások köréről, de praktikusan alternatív oltási programokat is javasol. 

Azt le kell szögezni, hogy a gyermekkori védőoltások nagyon sok előnnyel járnak, milliók életét mentették már meg, ezért a vakcinációt a modern kori orvoslás legjelentősebb sikertörténetének tekinthetjük. Viszont feltalálása óta viták folynak ebben a témában, és muszáj feltenni a kérdést, hogy vajon miért kritizálják egyesek a védőoltásokat, ha egyszer azok előnyösek az egyén számára.  A szerző prekoncepció nélkül kezdett kutatásokba a témában, és olyan álláspontra jutott, amely helyenként ellentétben áll a hivatalos álláspontokkal és útmutatásokkal. 

Kinek lehet hinni? - teszi fel a témában járatlan szülő a kérdés a védőoltások kapcsán. Nyílt titok, hogy a vakcinákat és az immunizációs politikát napjainkban egyaránt bírálják tudósok, orvosok és szülők is. Itt különösen az orvosok bírálatán van a hangsúly, hiszen ez elbizonytalanítja a témához egyáltalán nem értő embereket. Amikor olyan tények bukkannak napvilágra a vakcinákkal kapcsolatban, hogy például kutatók nehezen jutnak anyagi forrásokhoz és engedélyhez, ha a különféle oltóanyagok mellékhatásait szeretnék vizsgálni, sőt, akár meg is tagadják a gyártók az engedélyt a kutatóktól, nem férnek hozzá a kutatási anyagokhoz, a nem kívánatos kutatásokat pedig cenzúrázzák, akkor megrendül a közbizalom. Továbbmenve, ha netán mégis sikerül lezárniuk egy ilyen jellegű kutatást, akkor esetleg nem jutnak publikálási lehetőséghez, ha nem kívánatos eredményre jutnak. Nyilvánvaló, hogy az ilyesmi megszellőztetése a médiában felborzolja a kedélyeket, és a laikus hite megrendül a gyógyításra felesküdött társadalomban. Értjük mi, hogy a vakcináció komoly üzlet, de nagyon szeretnénk hasznos és átlátható információkat kapni a témában.

Talán ez a könyv lehet válasz a kérdéseinkre. A szerző alapos vekzálásnak teszi ki a legfrissebb kutatási eredményeket, és ezeket könyvében le is írja. Választ keres olyan kérdésekre, miszerint megelőzhetünk-e más betegségeket a gyermekkori fertőzésekkel? Ez a könyv negyedik kiadása, amelyben az eddigi három kiadásnál részletesebben taglalja a gyermekkori megbetegedések potenciális védőhatását többek között az asztma, az ekcéma, a szénanátha és az allergiák vonatkozásában. Úgy tűnik, szinte valamennyi fertőző betegség biztosíthat védelmet a rákok legtöbb vállfajával szemben (kivéve mirigyláz). Az író konklúziója, hogy a legújabb orvostudományi kutatások bizonyítékai alapján már van okunk megfontolás tárgyává tenni azt, hogy valóban szükségünk van-e védőoltásra a viszonylag enyhébb lefolyású és ártalmatlan betegségek ellen. 

Olvassátok!

Fülszöveg

Ebben ​az olvasmányos, átfogó és alapos kutatómunkával megalapozott kalauzban dr. Richard Halvorsen angol orvos összefoglalta a gyermekkorban (a születéstől a 15 éves korig) felvehető vakcinákkal kapcsolatos legújabb orvostudományi ismereteket. Emellett bemutatja a betegségeket és kórokozókat is, amelyekkel szemben ezek védelmet nyújtanak. 

Dr. Richard Halvorsen (a képen) közel három évtized alatt, saját körzeti orvosi praxisában szerzett, a szülők számára rendkívül hasznos tapasztalatait is közreadja. Praktikus ismertetőt készített nemcsak a gyermekkori védőoltásokról, de az alternatív oltási programokról is.
Naprakész és teljes körű tájékoztatást nyújt az autizmusról, az influenza, a himlő, a diftéria, a tuberkulózis a poliomyelitis (járványos gyermekbénulás, a tetanusz, a mumpsz a kanyaró, a rubeola, a szamárköhögés, a meningitisz C, a pneumococcus, a Hib, a sertésinfluenza elleni, valamint a hatkomponensű ("6-in-1") vakcináról, az MMR, a HPV, a rotavírus, a hepatitisz B, a meningitisz B ellen felvehető védőoltásokról.

Dr. Richard Halvorsen közel három évtizedig praktizált háziorvosként, majd létrehozta a londoni székhelyű, Baby Jabs nevű gyermekimmunizációs szolgáltatást, melyet visszavonulásáig, 2021 végéig vezetett. Elsődleges feladatának a szülőkkel való őszinte kommunikációt és a gyermekek felelősségteljes oltását tartja. A körültekintő vakcináció szószólójaként rendszeresen publikál, és vendége volt többek között a BBC-nek és a Channel 4-nek is. Forrás Corvina Kiadó 


Köszönöm a lehetőséget a Corvina Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

Termékadatok
Cím: Vakcinák - Milyen védőoltásokat adassak be gyermekemnek? 
Szerző: Dr. Richard Halvorsen
Kiadó: Corvina Kiadó
Oldalszám: 376
Megjelenés: 2022. március 16.
ISBN: 9789631368031
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes