Jókora nyár

Könyvajánló - Jennifer Weiner: Jókora nyár

Jennifer Weiner Jókora nyár című regénye igazi könnyed, nyári olvasmány, miközben elgondolkodtató és megrendítő témákról is ír. Önbecsülés, testképzavar, útkeresés, barátság és kirakatélet a közösségi médiában. És mindez megspékelve egy gyilkossággal. Ezzel kész is van egy kellemes nyári olvasmány.

Jennifer Weiner Cade Codon (Forrás: twitter.com/jenniferweiner)

Megismerjük Daphnet, aki feltörekvő influenszer. Plus size méreteivel egész életében visszahúzódó és gátlásos volt, de a közösségi médiával egy új világ nyílik meg előtte. Bár még mindig vannak problémái a külsejével, élvezi a munkáját és apránként ő maga is kezd megbékélni a külsejével. Napjainkban sokan járnak ugyanebben a cipőben, ezért könnyű azonosulni a fiatal nővel, akinek bőven vannak hibái, de a regényben látjuk a rossz döntéseit is és azt is, hogy milyen szép fejlődésen megy keresztül.

Az élete kezd sínre kerülni, amikor felbukkan újra az életében Drue. Hat évvel ezelőtt egy csúnya veszekedést követően teljesen megszakadt közöttük a kapcsolat. Mindkettejük életén változtatott az az éjszaka, most pedig, amikor épp az esküvőjére készül egy valóságshow celebjével és azt szeretné, ha újra barátok lehetnének, amihez tökéletes kezdet lenne, ha Daphne vállalná a koszorúslány szerepét.

Drue tutira megosztja az olvasókat. Az a tipikus édes méreg karakter, aki egyszerre szerethető és gyűlölhető, ráadásul tudod, hogy jobb lenne tartani a két lépés távolságot, de nem bírsz ellenállni neki. Izgalmas, érdekes, kiismerhetetlen, jól sikerült karakter, én élvezettel olvastam róla.

Daphne eleinte vonakodik, ám végül beadja a derekát sok könyörgés hatására és elutazik Cape Codra, hogy egy tengerparti luxusesküvőn frissítse fel régi barátságukat. A hétvége pazarnak ígérkezik, pláne a dögös és humoros Nick társaságában, de aztán beüt a krach és minden megváltozik.

A nagy nap tragédiává, rémálommá válik. Itt fordul detektívregénybe a sztori, amikor egy gyilkosság egycsapásra teszi tönkre a lagzit, ráadásul Daphne titkok arzenáljával szembesül és könnyedén válik gyanúsítottá is az ügyben.

Tetszett, hogy a karakterek hihetők, így sokkal könnyebb elveszni a sztoriban, ráadásul számos fontos, erőteljes témát pedzeget, miközben képes könnyed és humoros maradni. A helyes testkép kialakítás mellett olyan problémák is teret kapnak a kötetben, mint az egyedülálló anyák problémái, a megbélyegzés, az iskolai bántalmazás és az közösségi média negatív hozadékai.

Jut egy kis romantika is a sztoriba, a kötet felére pedig, hogy kicsit felpörgesse a lassú felvezetést, megérkezik a bűnügyi szál is. Ez egy lélektani regény oltva egy kis titokzatossággal, gyilkossággal, titkokkal. Igazi fiatal felnőtteknek való chick lit regény. Könnyed, olvasmányos, időnként humorral és romantikával színezve. Könnyű nyáresti szórakozás.

2563734.jpegKöszönöm a lehetőséget az Athenaeum Kiadónak.

A kötet kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképre kattintva.

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

Ki a te öt embered?

Édes a Bosszú Részvénytársaság

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes