Létezik tökéletes pár?

Könyvajánló - Jackie Kabler: Tökéletes pár

A tökéletes pár – vagy a tökéletes hazugság?
A feleség teljesen odavan a férjért.
Viszont a férj eltűnt.
Te kinek hinnél?



Gemma egy éve ismerte meg élete szerelmét, Dannyt. Azóta összeházasodtak, tökéletes kapcsolatban éltek. De egyik este Danny nem jön haza.

Gemma hívja a rendőrséget. Elszörnyedve értesül róla, hogy Bristolban sorozatgyilkos garázdálkodik. És amikor meglátja az áldozatokról készült fotókat, borzadálya tovább fokozódik: mind egy szálig úgy néznek ki, mint Danny.

A rendőrség gyanakvóan kezeli Gemmát, ugyanis rajta kívül a jelek szerint Dannyt már hetek óta nem látta senki. Lehetséges, hogy a férjének a lakásban sincs semmi nyoma?

Vajon hazudik Gemma? Házasságuk sötét titkokat rejt?

Minden jel arra utal, hogy Gemma és Danny kapcsolata tökéletes. Jó munkájuk volt, boldogok voltak együtt, és bár kicsit talán gyorsan léptek a tettek mezejére, mégis, a külvilág számára tökéletesnek tűnhettek. Egész addig, amíg Gemma hazaérve felfedezi, hogy nincs otthon a férje, aki később sem érkezik meg. Ezért a nő másnap bejeleni a rendőrségen az eltűnését - miközben megtudja, hogy lakhelyük közelében, Bristol városában sorozatgyilkos szedi az áldozatait. Hamar a legrosszabb forgatókönyvek peregnek le a szeme előtt, főleg, amikor már napok telnek el anélkül, hogy Danny bármiféle életjelet is adna magáról. Vajon volt egy titkos élete, és az szólította el? Mennyire ismerhetünk meg valójában egy másik embert, főleg ennyire rövid idő alatt? Vagy történt valami?

Közben a rendőrség célkeresztjébe csak Gemma, a feleség kerül, mert hamar kiderül, hogy minden jel szerint már hetek óta rajta kívül senki sem látta Dannyt. Vajon a klasszikus történet lesz az igaz, amikor a házastársnak köze van a párja eltűnéséhez? Mi lehet az igazság?

Egy váltott nézőpontú regény, ami egyrészt Gemma, másrészt a rendőrség oldaláról mutatja be a történteket, és teszi mindezt főleg a vége felé rengeteg csavarral. A regény során néhol egy kicsit leült a történet, kevés volt, de összességében egy érdekes, csavaros, jól összerakott, a végén talán túlbonyolított sztorit ismerhettünk meg. Muszáj megjegyeznem azonban: ennyire szerencsétlen, töketlen nyomozókkal még nem találkoztam. Remélem, a valóságban kissé hatékonyabban végzik a munkájukat a rendőrök, nyomozók. 

A regény története egyébként erős hasonlóságot mutat egy másik (rendkívül népszerű) regény történetével, de nem fogom elárulni, melyik az, hogy meg ne fejtse bárki is idő előtt a megoldást, ami bár eszelős csavarokon át vezet, egy pont után mégis kitalálható. Jó stílusú, a figyelmet, érdeklődést nagyrészt fenntartó, csak néhány rövidebb rész kelti a "töltelék" érzetét. Nem különösebben kiemelkedő, de ebben a nyári rekkenő hőségben pont tökéletes, kikapcsoló, izgalmakat is tartogató választás lehet.



Jackie Kabler Coventryben született, de gyerekkora nagy részét Írországban töltötte, zoológia szakon végzett a Dublini Egyetemen, majd zoológusként helyezkedett el. Pár év után átnyergelt az újságírás területére, majd hobbiból könyveket kezdett írni. Eddig hét könyve jelent meg, magyarul ez az első megjelent regénye, amelyet Lévai Márta fordításában a Next21 Kiadó csapata hozott el nekünk.

Köszönöm a lehetőséget a Next21 Kiadó csapatának! A kötet elérhető a borítóra kattintva kedvezményes áron.



Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes