Mindenkinek vannak titkai...

Könyvajánló - Harlan Coben: Maradj mellettem

"Coben a feszültséget intelligenciával kombinálva vezeti el olvasóit az élet sötét oldalára” - Suspense Magazin

Harclan Coben Maradj mellettem című regényében megismerjük először Rayt, a diplomás és egykor nagyreményű fotóssal, aki ma már nem gyönyörű művészi vagy profi sajtófotókat készít, hanem paparazzóként kénytelen boldogulni. Ráadásul 17 éve már, hogy az élete atomjaira hullott és azóta is folyamatosan vérrel teli látomások gyötrik. Épp egy eseményről tartott hazafelé, amikor leütötték és ellopták a gépét. 

Ezzel párhuzamosan megismerjük Megant, a tipikus kertvárosi anyukát. Férj, aki imádja, gyerekek, idilli vidéki élet. Csupán egy dolog nehezíti meg az életét: az állandó titkolózás. 17 évvel ezelőtt hátrahagyta addigi életét és egy véletlen folytán belecsöppent ebbe a "boldog kertvárosi csodaországba". Még őt is meglepi, hogy időnként hiányzik neki a pörgés, ami az előző életét jellemezte a mostani békés egyhangúság helyett. Aztán egy nap megcsörren a telefon a házban és valaki Cassie-t keresi. A lányt, akinek a hamvaira építette mostani életét.

8273030_5.jpegA harmadik szálon pedig megismerjük Broome nyomozót, aki megszállottja egy 17 évvel ezelőtti ügynek. Eltűnt egy férfi, egy férj, egy apa. Váratlanul és nyomtalanul. Már kezdené feladni, de aztán történik valami. Pontosan ugyanazon a napon és ugyanott egy férfinek nyoma veszik. Ugyanolyan hirtelen, mint egykor Stewart Green. És talán nem csak ennyi. Az elmúlt években minden évben az adott dátum környékén jelentették férfiak eltűnését. Talán csak véletlen, de lehet, hogy minden eltűnés összefügg?

Ez a regény tökéletesen mutatja be, hogy miként üthet be a múlt és zúzhatja porrá az ember életét, ha azt titkokra építi. És ezt baromi jól csinálja! Olvasmányos, érdekes, csavaros. Sokáig az egyetlen kapocs a szereplők között egy nightclub, a La Crème. A szerző alaposan felépíti a karaktereket, elmeséli hol tartanak most, közben jön egy-egy folt a múltból és belenézhetünk a nyomozásba is. A napjaink bekövetkezett eltűnés pedig arra készteti mindhármukat, hogy szembenézzenek a múltjukkal.

Szép lassan kapjuk az infókat, hogy aztán elkezdjen összeállni az egész egy kerek történetté és ezzel együtt rohamtempóra kapcsoljon. Van pár izgalmas mellékszereplő, például Ken és Barbie, a kissé szociopata páros, akik kegyetlen nyomozati módszerükkel hoznak pár kemény jelenetet a könyvbe.

Emberi kapcsolatok, bántalmazás, erőszak, a kötet végére pedig érdekes csavar is jutott, ráadásul Coben olyan motivációt adott a tettesnek, ami a legtöbbeket gondolkodóba ejti. Összetett, bonyolult krimi, amely bár nem a szerző legjobb írása, azért képes pár órára kiszakítani az olvasókat a valóságból.

A kötetet a Jaffa Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk. A borítóképre kattintva megrendelhető a kötet kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon is!

Harlan Coben Maradj mellettem című regénye már nem először jelent meg magyar nyelven, de most a Jaffa Kiadó elhozta új filmes borítóval. Ugyanis ezen a sztorin alapul a Netflixen Stay Close címen futó 8 részes sorozat. A könyv elolvasása után rászántam az időt és megnéztem. Nem lett rossz, de nem is mondanám egetrengető sorozatnak. Néhány apró változtatást leszámítva viszont teljesen jól adták vissza a sztorit.

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes