Ha az élet citrommal kínál, hogyan készíts belőle limonádét?

Könyvajánló - Virginie Grimaldi: Ha az élet citrommal kínál...

"Ha az élet citrommal kínál, hogyan csinálj belőle limonádét? Pofonegyszerű: öntsd fel sok érzelemmel, keverj bele némi empátiát és egy hangyányi nyitottságot, bolondítsd meg egy csipetnyi drámával, végül adj hozzá jó adag humort, és alaposan keverd össze az egészet!"

fokep_1.png

Akik már olvastak Virginie Grimalditól akkor van egy elképzelésük, hogy mire számíthatnak ettől a regénytől és igen, azt is kapják, amit várnak. Egy kicsit szomorkás alapsztorit, melyből egy életigenlő, pozitív, mosolygós, bájos történet kerekedik ki.

Ha esetleg most hallasz először Grimaldiról, akkor a címre kattintva olvashatsz egy kis ajánlót az előző két könyvéről:

Merci, nagyik!

Csillagfényes ​utazás

Ha az élet citrommal kínál... Ebben a regényben bizony akad citrom bőven, amiből limonádét kell készíteni. A regény során két főszereplőt ismerhetünk meg. A történet két szálon indul, két különböző élethelyzetben levő nő életét mutatja meg. De lesz egy pont, amikor a két szál váratlanul összefut és így lesz kerek a történet.

Egyik főszereplő a fiatal Lili, akinek megszületett első gyermeke. Sajnos nem megy minden a reményei szerint, ugyanis a kisbaba idő előtt érkezik és heteken keresztül a kórházban élet és halál között lebeg. Lili anyai öröme így nem lehet felhőtlen, hisz folyamatosan aggódik, retteg a bizonytalan jövő miatt. Vajon a kicsi túléli? Átérezzük a fájdalmát, miközben nem tud mit tenni, mint reménykedve, tehetetlenül várakozni.

Egyedül érzi magát, elveszve ebben az ijesztő helyzetben. Egészen addig, míg a kórházban a koraszülött osztályon meg nem ismerkedik más szülőkkel, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint ő. Megosztják egymással örömüket, félelmeiket, kételyeiket, s ismeretlenül válnak egymás legnagyobb támaszaivá.

A másik főszereplő a középkorú Élise, aki elvált és éveken keresztül egyedül nevelte gyermekeit. A lánya már évekkel ezelőtt elköltözött Londonba és most második gyermeke, fia is elhagyja a szülői házat, amikor Párizsba költözik az egyetem miatt.

Elveszettnek, kiüresedettnek és céltalannak érzi az életét, miután a gyerekek kirepültek a fészekből és egyetlen társa fia otthon hagyott kutyája, Thomas. Bordeaux egy csapásra a világ legmagányosabb helyévé vált. Eljött az idő, hogy megtanulja miként folytathatja az életét, avagy kezdhet új életet, ahol ő maga van a középpontban és nem kell senki másról gondoskodnia.

Új elfoglaltságokra van szüksége, új hobbikra. Rá kell ébrednie és el kell fogadnia, hogy az élet nem áll meg, szüntelenül menni kell tovább. Immár máshol kell a rengeteg felszabadult energiát felhasználnia. Képes lesz túllendülni a legnehezebb pillanatokon?

Bár a regény nagyon olvasmányos és bővelkedik humoros jelenetekben, semmiképp nem mondanám, hogy könnyed olvasmány. Fájdalom, szomorúság, félelem, nehéz helyzetek, de mindig van kiút, mindig érdemes tovább menni. A köszönetnyilvánításból pedig az is kiderül, hogy a szerző harmadik gyereke ugyanúgy koraszülöttként érkezett a világra, mint Lilié, így bőven kaptunk a szerző saját tapasztalataiból egy szeletet. Ez a regény egyfajta terápiaként működött számára. Feldolgozta saját emlékeit, miközben igyekszik reményt adni a hasonló cipőben járóknak.

Egy csodálatos, érzelmekkel teli regény, ahol a dráma, a szívszorító pillanatok némi humorral és bájjal alkotnak tökéletes elegyet.

"Egyszer majd mesélek neked azokról, akik csak átutazóban vannak az életünkben, mégis örökre meghatározóak maradnak. Egyszer majd elmesélem neked ezeket a futó, de kitörölhetetlen ismertségeket."

hgi8bkkrqpunapoacfinuhqmgflk31bdjhrdgy54.jpegKöszönöm a lehetőséget az Animus Könyvkiadónak!

A képre kattintva elérhető a kötet kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Kövess minket Facebookon!

A könyvsétáltató

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes