A skandináv-kalandtúra összehozhat egy családot?

Könyvajánló - Virginie Grimaldi: Csillagfényes ​utazás

Az Animus Kiadó tavaly elhozta a magyar olvasóknak Virginie Grimaldi, francia szerző Merci, nagyik! című könyvét, amely nagy sikert aratott könnyed stílusával, humorával. Most pedig megérkezett a Csillagfényes utazás, mely egy család pár hónapos skandináv kiruccanásán keresztül mutatja be, mit jelent az élet szeretete és a család ereje.

fokep_fotor.jpg

A regény főszereplője Anna, aki nincs könnyű helyzetben. Egyedül neveli két tinédzser lányát, Chloét és Lilyt, de rengeteg kell dolgoznia, hogy eltartsa kis családjukat. Mi ennek a következménye? Amit szerintem sajnos sokan ismernek: szinte alig van rájuk ideje és nem is ismeri őket igazán. Ezt csak tetőzi, hogy az iskolában gondok vannak a csajokkal. Ráadásul még a sok munkával is rengeteg az anyagi gondjuk, nyakán vannak a végrehajtók, aztán egyszer csak kirúgják és a végkielégítésből megszabadulhat egy nagy adag adósságból. Pontosabban megszabadulhatna...

Ehelyett azonban úgy dönt, hogy mindhármuknak szüksége van levegőváltozásra. Újra közel akar kerülni a gyerekeihez, akikért bármit megtenne. Kölcsönkéri apja lakókocsiját, bevágja a lányokat és irány Skandinávia. Mindenki bolondnak tartja, Chloé és Lily is azt gondolja, hogy elment az esze.

545053.jpg

Egy több hónapos kalandra indulnak, mely Norvégián, Svédországon és Finnországon viszi keresztül őket. Mesés tájakra látogatnak el, és itt kell leszögeznem, hogy egy ilyen útra én is bármikor kapható lennék. De ez a történet nem is igazán az utazásról szól, hanem arról, amit átéltek az út alatt, ahogy családdá váltak.

Váltott szemszögből követhetjük az útjukat. Anna elbeszéléseiből, Chloé blog- és Lily naplóbejegyzéseiből. Mind más-más karakterek, más problémákkal. Chloé bizonytalan, szerethiányos, Lily kis cserfes, szarkasztikus, derűs és Anna, aki küzd a pánikrohamaival, de bármit megtenne a lányaiért és, hogy szoros kapcsolat alakuljon ki közöttük. Még egy kissé meggondolatlan és felelőtlen utazást is bevállal a cél érdekében.

Apránként a lányok elkezdik átvenni anyjuk vidám, felfedező hangulatát és nyitottabban állnak hozzá az úthoz, mely során barátságok szövődnek, mesés tájakon járnak, közben pedig apró titkok látnak napvilágot. Egy hihetetlen közös kaland, mely során talán családdá válnak...

Egy bájos, humoros, időnként szomorkás történet feltétel nélküli szeretetről, családról és összetartásról. Könnyed szórakozás, amelyben fontos és súlyos problémák kapnak helyet. Gyönyörű borító, minőségi kötés, tökéletes ajándék a karácsonyfa alá azoknak, akik szeretik a könnyed regényeket.

csillagfenyes_utazas.jpgKöszönöm a lehetőséget az Animus Könyvkiadónak!

Fordította: Fouilleul Joli

A képre kattintva elérhető a kötet kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Kövess minket Facebookon!

Mire lennél képes azért, hogy megments egy életet?

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes