Utazó spanyol nyelvi kalauz

Könyvajánló - Utazó spanyol nyelvi kalauz (Marco Polo - PONS)

"A szavak csodálatosak - összekötnek bennünket, új világokat tárnak fel, és több élményben lehet részünk a segítségükkel. Ha Spanyolországba teszünk kirándulást, nem kell kézzel-lábbal mutogatnunk: ez a nyelvi kalauz a legszükségesebb kifejezésekkel és fordulatokkal vértez fel a mindennapos nyelvi helyzetekben."

A Marco Polo kiadványoktól már megszokhattuk, hogy szuper gyűjtemények látnivalókról, érdekességekről, szokásokról és számos kihagyhatatlan programajánlót kínálnak az utazóknak. Aki külföldre megy nyaralni könnyen boldogul, ha beszéli az adott ország nyelvét vagy valamelyik világnyelvet. De mi történik, ha valaki nem beszél az anyanyelvén kívül semmilyen más nyelvet? Máris sokkal nehézkesebbé válthatnak a dolgok, erre kínál egy kis segítséget az Utazó spanyol nyelvi kalauz.

Ha nyelvtanulásról beszélünk, akkor az egyik ismert és kiváló módszer a PONS könyveit beszerezni. Ez a kötet a PONS-szal együttműködve készült és a legfontosabb helyzetekre nyújt segítséget. A kötet elején kapunk egy gyorstalpalót a spanyol betűk kiejtéséről aztán szép sorban az utazásunk során hasznos szavak és mondatok kaptak helyet a kötetben. Ez a kis utazási segédlet arra is tökéletes lehet, hogy az olvasó kedvet kapjon a nyelv elsajátításához, mert klassz betekintést nyújt a spanyol nyelv szépségeibe.

Kapunk segítséget spanyol nyelvű szobafoglaláshoz, autóbérléshez, majd hogy a hétköznapokban elengedhetetlen köszönések, bemutatkozás, majd kérem, köszönöm és hasonló alapkifejezések következnek. Egy kis bennfentes infót is kapunk a spanyol üdvözlési szokásokról.

Ezt követik társalgáshoz egyszerű mondatok, majd a dátum, az idő, a hónapok és persze az időjárás legfontosabb szavai. Egy utazás során könnyen megeshet, hogy eltévedünk és egy okostelefon könnyedén megmenthet minket, de Murphy sosem alszik, így biztos, hogy a legrosszabbkor nincs térerő vagy épp lemerül a készülék. Ezért az Útközben című fejezetben a tájékozódással, közlekedéssel kapcsolatos kifejezéseket találjuk.

Könnyen bajba kerülhetünk egy étteremben is, de a könyvből azt is megtudjuk miként rendelhetünk és illusztrációkkal együtt megtaláljuk a legfontosabb és leggyakoribb ételeket egy szótármelléklettel együtt, amelyek segítenek elboldogulni a spanyol gasztronómia útvesztőiben.

A vásárlásban is segít a képesszótár mindegy, hogy épp szuvenírt, ruhát vagy épp drogériai terméket keresünk. Ebben a könyvben jó eséllyel megtaláljuk a nekünk szükséges tárgyat. Ezt követik a szállással kapcsolatos tárgyak és tudnivalók, majd pedig a látnivalók. Múzeumok, kirándulások, kocsmák, sportolás, izgalmas tanfolyamok. Minden körben rendelkezésünkre áll egy kisszótár.

Ha ismerkedünk egy idegen nyelvvel, akkor senki nem lepődik meg azon, hogy mindenhol belefuthat szlengbe és persze káromkodásba is. Ezen a területen is kapunk egy kis nyelvleckét. És bármennyire nem szeretnénk, sajnos egy nyaralás alatt bármikor szükség lehet orvosra is, esetleg rendőrre, ezért nem árt, ha ezzel kapcsolatban is akad pár mondat a tarsolyunkban. A kötet végén pedig pedig kapunk egy 1333 legfontosabb szóból álló szótárat.

Tényleg minden benne van, ami segíthet eligazodni spanyol nyelvterületen. Képes szótárak, fontos mondatok, amelyek segíthetnek elkerülni egy kínos helyzetet. A kötet jól szerkesztett, jól átlátható, így pillanatok alatt találhatjuk meg, amire épp szükségünk van. Mindezt jó áron kapjuk, ráadásul kis méretben, így könnyedén elfér egy kisebb táskában is, hogy mindig kéznél legyen.

139489420_1.jpegA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Barcelona páratlan fekvésű és szépségű város

Andalúzia: mediterrán hangulat ötvözve a pazar mór építészeti kincsekkel

A Szent Jakab-út: grandiózus hegyek és néptelen messzeségek

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes