Andalúzia: mediterrán hangulat ötvözve a pazar mór építészeti kincsekkel

Könyvajánló - Andalúzia (Marco Polo)

Miért Andalúzia?
Mesés mór városok,
800 km hosszú tengerpart,
fehér homokos, pazar strandok,
fantasztikus természeti látnivalók,
hegyek és páratlan panoráma. 

Spanyolország számos gyönyörű látnivalót kínál, egyik leghíresebb tartománya Andalúzia, melynek egyedülálló építészete bárkit levesz a lábáról. Mesés mór városok, pazar tengerpart, fantasztikus természeti látnivalók, hegyek és páratlan panoráma. Különleges egyveleget alkot az Afrikából érkező mór építészet és a flamenco, a fiesták világa, amit nem érdemes kihagyni. Rendkívül gazdag kulturális látnivalókban. Találunk pezsgő nagyvárosokat és festői kisvárosokat is, de természeti kincsei is páratlanok. Nézzünk most három kihagyhatatlan látnivalót ezen a mesés országrészen.

mezquita-catedral-de-cordoba-tickets.png

Nyugat-Andalúziában számos kihagyhatatlan látnivaló várja a látogatókat, köztük pedig akad egy igazi különlegesség Córdobában. A belváros az UNESCO Világörökség része, mert számos római kori építmény, köztük híd, templom és kapu maradt tökéletesen én, valamint a zsidó negyed eredeti arculatát is sikerült megőrizni a világhírű Mezquita nagymecsettel együtt. A fény és árnyjáték lenyűgöző látványt nyújt az ezerarcú mecset oszlopai között sétálva.

Andalúzia keleti részén található Spanyolország egyik legismertebb látványossága, az Alhambra, egykori arab nevén Kaszr al-Hamra, azaz A vörös erőd. Lélegzetelállító épületegyüttes, mely majd kétszáz évig épült a 1223-tól. A ma látható három részből álló erőd már nem az eredeti mórok által épült, mivel V. Károly lebontatott egy épület, majd a francia megszállók tettek róla, hogy ne maradjon semmi belőle távozásuk után. Végül még a 19. században elkezdődött az újjáépítés, ennek köszönhetően megcsodálhatjuk a három részből álló pazar épületegyüttest, mely az UNESCO védelme alatt áll. Leghíresebb része Alcazaba, vagyis a Fellegvár, melynek tornyaiból páratlan kilátás nyílik Granada városára, de kihagyhatatlan a Naszridák palotája is, nem véletlenül a legnépszerűbb. Érdemes előre foglalni online, ugyanis hatalmas az érdeklődés.

photo-1547039508-fa7d4620d7ca.jpg

Az ország egyik gyöngyszemeként tartják számon dél kincsét, Ronda városát, mely a Serrania de Ronda sziklafennsíkjára épült. A sziklát kettéhasító Tajo-szurdok az alján csordogáló Guadalevín hegyi patakkal páratlan látnivaló. A város és egyben az ország legtöbbet fotózott építménye az Új-híd, a Punete Nuevo, mely bárkit rabul ejt, de ha felmegyünk a 60 méter hosszú hídra még mesés panoráma is vár ránk. A várost járva különleges élményben lehet részünk, miközben megismerkedünk a muszlim és a keresztény múlt számos emlékével.

Aki rendszeres olvasója a blognak, annak már semmi újat nem tudok mondani, hiszen már csak egy kérdés maradt: miért a Marco Polo kötetet érdemes választani, ha útnak indulunk, hogy felfedezzük ezt a mesébe illő látnivalókban bővelkedő tartományt? Naprakész információk ünnepekről, szállásról, gasztronómiáról, szórakozásról, vásárlásról, blogokról, appokról. Emellett vannak benne tuti tippek esős napokra, spórolós kirándulásokra, sportolásra, praktikus tanácsok, ötletek gyerekkel utazó családoknak, valamint egy szótármelléklet a legfontosabb kifejezésekkel és elengedhetetlen térképmelléklet. És mindezt kedvező áron megkaphatjuk. Kell ennél több?

1208433.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Tenerife, az örök tavasz szigete

Madeira: a hegyek és a tenger szerelmeseinek paradicsoma

Mesés látnivalók a horvát tengerparton

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes