Egy életcélt kereső kutya négy élete

Könyvajánló - W. Bruce Cameron Egy ​kutya négy útja - Újabb regény az embereknek

Egy tündéri kutya, aki életcélt keres,
egy lány szomorú sorsa
és életeken átívelő hűség és szeretet...

9bddc642-537e-42f6-98d3-0ccd33c97b55_cr0_0_1940_600_pt0_sx970_v1.jpg

A sorozat előző kötetében, az Egy kutya négy élete című regényben megismerkedtünk egy tündéri kutyus útjával. Nem is akármilyen útja volt. Több kalandon, életen át kereste küldetését. Először Tobyként élt kutyapajtásai között, ahol nem volt más dolga, mint szórakozni és játszani. Következő életében Bailey-ként azonban megismerkedett egy fiúval, Ethannel, aki teljesen belopta magát a szívébe. Ezután rendőrkutyaként az volt a dolga, hogy embereket mentsen, majd következett a negyedik élete Buddyként, ahol visszatalált gazdájához és ismét Ethannel játszhatott a Farmon. Ám szomorú véget ért a kötet, amikor Buddy elvesztette a legjobb barátját és úgy érezte már nincs értelme az életének. De aztán meglátta Ethan unokáját, aki újra célt adott az életének. Ott volt az a védtelen, pici totyogós lény, Clarity June, akinek szüksége volt a segítségére. 

"Úgy éreztem, Ethan is azt akarná, hogy tartsam szemmel a kicsit, aki amúgy folyton bajba keveredett. A minap is ott üldögélek magamba roskadva, mikor arra leszek figyelmes, hogy a baba bemászik a madáretető alá, és marokszám tömi magába a leszóródott magokat."

Miközben új célt talált magának, nem felejtette el hőn szeretett gazdáját. Időről időre eszébe jut Ethan. Hogy milyen volt az illata, miket játszottak együtt, és időnként még álmában is felbukkant. Aztán a kis Clarity-t elvitte az anyja. (Azt a nőt agyon tudtam volna ütni...) Buddy pedig hiába várta vissza, nem jöttek többé, az idősödő kutyát pedig ledöntötte lábáról a betegség. Azt gondolta több élet nem vár rá, hiszen Ethan-nel teljesítette a küldetését. De tévedett és ismét újjászületett, ő lett Molly.

Molly szomorú körülmények között került menhelyre, ahova egy nap a már tinilánnyá cseperedett Clarity sétál be és ezzel beérett a mi hős kutyusunk új küldetése: bármi áron vigyázni a lányra.

dogsjourney2.jpg

Ezúttal az előző résszel ellentétben a reinkarnálódó kutyus minden életében visszatalál új védencéhez, CJ-hez, hogy gondját viselhesse. Megható, hogy bár hosszú évek telnek el, még mindig szereti egykori gazdáját, Ethan-t. Aztán jön ez a problémás kiscsaj, egy rémes anyával, akire azért akar mindenáron vigyázni, mert a legjobb barátja is ezt akarná. És CJ is foggal-körömmel kiáll Molly-ért, bár voltak pillanatok, amikor nem igazán kedveltem a csajt.

Egy bájos, kedves, szívmelengető történet, mely időnként megnevetteti az embert, néha pedig könnyet csal a szemébe, ám időnként szomorkás vagy épp dühítő. Bár már nem volt újdonság a kissé gyerekesnek ható csaholó narrátor, azért mégis volt valami különleges ebben a regényben is. Egynek okés volt a kötet, de most mégsem talált el igazán. A legtöbb karakter bosszantott valamiért. De gyanítom, hogy csak azért volt ez, mert nem nekem íródott a kötet. Sokkal inkább javasolnám egy tininek, mint egy felnőttnek attól függetlenül, hogy rengeteg a dráma. Van itt félárva, terrorizáló szülő, bulimia, javítóintézet, szexuális zaklatás, rák, szökés, öngyilkossági kísérlet, stb. Emellett azonban tele van szeretettel, odaadással, hűséggel és reménnyel is.

A kötetből készült film idén került a mozikba és még mindig rengetegen imádják ennek a végletekig hűséges kutyának a történetét. :)

8500_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

Kövess minket Facebookon is!

Nyitva hagyom neked a verandaajtót

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes