Két regény tele gyilkosságokkal, izgalmakkal, fordulatokkal

Könyvajánló - Jane Corry: Hiba volt / Cristina Alger: Lányok, mint mi

Két izgalmas, fordulatos regény gyilkossággal, árulással, izgalmas csavarokkal, érdekes karakterekkel a 21. Század Kiadó kínálatából.

hiba_lany.jpg

A 21. Század Kiadó sok izgalmas, olvasmányos thrillerrel, krimivel örvendezteti meg a műfaj rajongóit. Ezúttal két kötetről mesélek nektek. Az egyik Jane Corry Hiba ​volt című feszültségekkel teli pszichothrillere, a másik pedig Cristina Alger Lányok, mint mi című fordulatos krimije.

Elsőként jöjjön a Hiba volt című Jane Corry kötet, aminek kiindulópontja a hűtlenség. Sokan magabiztosan állítják, hogy sosem csalnák meg a párjukat, de emberből vagyunk... Mi van, ha mégis becsúszik egy botlás? Vajon vállalnánk a következményeket vagy megúszásra játszanánk?

Ez a sztori a tökéletes példa, hogy bármi is lesz, a következmények utolérnek. A történet főszereplője Poppy Page. Mindene megvan, ami a boldog, kiegyensúlyozott élethez kell: boldog család, jó férj, két gyerek, ügynöki karrier. Aztán húsz év után összefut Matthew Gordonnal, az egykori nagy szerelemmel és felszínre törnek az emlékek a szexis, nagydumás pasiról, akin az idő nem fogott sokat, még mindig vonzó, ráadásul nem is közömbös Poppy iránt.

Aztán egy nosztalgiától és szenvedélytől fűtött éjszakán Poppy elköveti élete legnagyobb hibáját. Csak egyetlen éjszaka, de kiderül, hogy Matthew nem akar lemondani róla, aztán megindul a lavina. Ettől a pillanattól kezdve folyamatosan érezzük a feszültséget, ahogy Poppy igyekszik a megszokott mederben élni a mindennapjait, miközben egy szociopata keseríti meg a napjait. Végül a nő hibája valaki életébe kerül...

Közben Poppy anyósának, Bettynek a levelein keresztül megismerjük az ő történetét is. Egy fiatal lány, aki szenvedéllyel szerette a ruhákat, a divatot, a tervezést, de aztán férjhez ment és a családja és a férje is meggátolta abban, hogy azt tegye, amit szeret. A társadalmi elvárások arra kényszerítik, hogy olyasvalakivel élje le az életét, aki mellett sosem lesz boldog és még jó képet is kell vágnia hozzá.

A regény során végig érezzük a feszültséget, ami egyre csak nő, miközben Jane Corry számos fordulattal lepi meg az olvasókat. Rendkívül sötét a sztori, de mégis képtelenség csak úgy félretenni a könyvet. Beszippantja az embert és alig várjuk, hogy egy újabb csavartól legyen borzongatóbb ez az eszes történet, ami csak még jobbá tesznek az érdekes karakterek. Sosem tudhatod mi vár a következő oldalon. Corry tudja miként kell levenni az olvasót a lábáról. 

9789635680344-0.png

Cristina Alger Lányok, mint mi című kötete nem tartogat ennyi feszültséget, az a regény inkább egy lassabban hömpölygő krimi. A főszereplő Nell Flynn FBI ügynök, aki épp egy húzós ügyön van túl, traumatikus élményekkel kell megküzdenie, amikor megérkezik a hír, hogy édesapja elhunyt egy motorbalesetben. Tíz éve, hogy nem járt otthon, most visszatér szülővárosába, hogy eltemesse az apját és rendezze a hagyaték sorsát, közben pedig saját lelkivilágát is próbálja helyreállítani.

Apja gyilkossági nyomozóként dolgozott, a lány épp egy szörnyű gyilkosság idején tér vissza szülővárosába és apja egykori társa megkéri, hogy segítsen be az ügyben, ahol erős a gyanú, hogy a tragikus sorsú eszkortlány nem az első áldozata a tettesnek. Miközben zajlik a nyomozás Nellnek kemény pillanatokat kell átélnie.

Megtudjuk, hogy csupán hét éves volt, mikor édesanyját megölték és visszatérve gyermekkora színhelyére, folyamatosan kísértik az emlékei. Ráadásul a hagyaték során számos furcsaságra lesz figyelmes apja élete körül. Rejtélyes bérelt lakás és a benne lakó idegen nő, akiről senki nem hallott és, aki szó nélkül ki is költözött, ráadásul egy fotó a bizonyíték, hogy ez a nő ismeri az egyik áldozatot.

Végül egyre több jel utal arra, hogy az apjának köze van a halott lányokhoz, de mintha ezt a helyi rendőrök nem is akarnák észrevenni. És egy idő után már abban sem biztos, hogy az apja halála baleset volt... Mit lehet ilyenkor tenni? Akarja vajon tudni az igazat? Na és vajon kiben bízhat?

Cristina Alger egy érdekes történetet alkotott. Nell izgalmas karakter, rendkívül szomorú múlttal, aki lehetetlen helyzetbe került. Fel kell dolgoznia a jelen traumáit, miközben a múlt eseményei is emésztik. Az anyja halála, a nem túl ideális kapcsolata az apjával, most pedig ezek a gyilkosságok. A szekrényekből kihulló csontvázak általában nem sok jót jelentenek, itt pedig akad belőlük szép számmal. Ez egy jó kis egy hétvégés krimi érdekes csavarokkal, drámával és a múlt szellemeivel.9786155955808-0.png

Köszönöm a könyveket a 21. Század Kiadónak! A borítóképekre kattintva kedvezményes áron megrendelhetitek mindkét könyvet közvetlenül a kiadótól.

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Három kicsi lány. Egy jó. Egy rossz. Egy halott.

Két izgalmas, lebilincselő pszichothriller 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes