Délvidéki pezsgés

Susan M. Boyer USA Today bestsellerszerző Délvidéki pezsgés című könyve inkább krimi, mint pszichotriller, kényelmes, lassú lefolyású vidéki bűnügy némi természetfeletti szállal, halvány szerelmi háromszöggel, és nyomokban humorral. A Kristálypöttyös sorozatba tartozó művet a Könyvmolyképző Kiadó gondozza.

Könyvajánló - Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés

A főhős, Liz Talbot magánnyomozó Greenville-ben, bő négyórányira az idilli dél-karolinai szigettől, ahol az egyetemi évei előtt megszakítás nélkül élt. Éppen egy idézés átadása miatt üldöz társával, Nate-tel egy nyulat (mondom), amikor megjelenik egy híd rácsán hintázva Colleen Stevens, és könnyes szemmel arra kéri, hogy menjen haza. Haza. Dél-Karolinába. A dologgal egyetlen apró bibi van: Colleen 14 éve halott. Pár percre rá Liz telefonon értesítést kap a bátyjától, Blake-től arról, hogy a nagymamája meghalt, lezuhant a tornác lépcsőjén. Azt hiszi, baleset történt, de aztán Colleen megjelenik, és mindenfélét mond Liznek, majd ez megerősítést nyer, amikor becsap a ménkű: Blake szerint (is) Mamót meggyilkolták. Liz két héten belül felszámolt minden Greenville-ben, és hazaköltözött.

Bonyodalmak? Hát azok akadnak. Először is, a gyilkos valószínűleg egy pszichopata, aki ugyanúgy üldözi őket, mint ők az elkövetőt, másodszor Liz bátyja egyben a település rendőrfőnöke is, aki áperten kizárja Lizt a nyomozásból, harmadszor Colleen is állandóan körülötte téblábol, bár hullához képest baromi jól néz ki, negyedszer pedig némi szerelmi háromszög is körvonalazódik.

Liz Talbot sok olvasónak belopta magát a szívébe, és várják a sorozat következő részét. A főhős karektere eleve szimpatikus, magánnyomozó, nő, modern déli szépség, aki ugyanolyan jól bánik a szavakkal, mint az állandóan táskájában hordott Sig9 pisztolyával. Megáll a saját lábán, és nolám, egy szellemmel, meg egy pszichopatával is elboldogul.

A többi karakter is megér egy misét, a helybeli fickók és rokonok, aztaaa! Tudod, olyan ez, mint amikor pár órát - minden kötelezettség nélkül - boldogan eltöltesz a társaságukban, de a jó isten őrizzen meg attól, hogy huzamosan el kelljen viselni a másikat... Liz és családja mindenesetre halálos veszélyben forog, és ilyenkor nem lehet válogatni sem eszközökben, sem emberekben. A borító magáért beszél, a regény hangulata, helyszíne, szereplői és stílusa a Szívek szállodája-sorozatot idézi. Bár női pszichotrillernek hirdeti a kiadó, szerintem jó lesz ez inkább egy lassú lefolyású, vidéki kriminek is, de annak kiváló. Egy darabig könnyed, csajos hangulatú, de aztán belecsap a lecsóba, és egyre mélyebbre süllyedünk az életveszélyes helyzetekbe. A paranormális szál feldobja a prózát, helyenként sok humoros helyzet adódik. Szóval, olvassàtok a Liz Talbot-rejtélyek sorozatindító részét! Kicsit buggyant a számtalan szereplővel, kicsit hajtépős krimi a maga kisvárosi bonyodalmaival, de na... nagyon ott van. 

Fülszöveg

„Egy hazalátogatás története olyan emberekkel, akiket jó, hogy ismersz,
de azért néha örülsz, hogy nem vagytok rokonok.
Szórakoztató vakációs olvasmány!”
– Cathy Pickens, a Southern Fried Mysteries szerzője

A képen Susan M. Boyer

Liz Talbot magánnyomozó modern déli szépség: melegszívű, jó hírű és Sig 9 pisztolyát mindig a táskájában hordja. Amikor megölik a nagymamáját, Liz hanyatt-homlok rohan vissza Dél-Karolina szigetére az otthonába, hogy megtalálja a gyilkosát.

Rendőrfőnök bátyja kizárja a nyomozásból, ezért saját kezébe veszi az ügyet, ráadásul feltűnik a régen meghalt legjobb barátnője is, ami tovább bonyolítja a dolgokat. A család halálos veszélyben van, így Liznek többre lesz szüksége, mint az esze és a szépsége, hogy biztonságban tudhassa őket. Elindul az alvilági nyomok után, hogy elkapjon egy pszichopatát, mielőtt az kapja el őt.

Szorul a hurok!

„Ötletes, együttérző, őszinte és vicces;
a Délvidéki pezsgéssel igazi vidéki boldogságra lelsz.”
– Carolyn Hart, a What the Cat Saw szerzője

„Fantasztikus történet! Csak most találtam rá az írónőre,
de nagyon hálás vagyok érte! Már most tudom, hogy a főhős,
Liz Talbot az egyik kedvencem lesz.”
– LGHudson, amazon.com

„Mindenkinek ajánlom. Biztosan elolvasom a következő részt is!”
– Jonathan, goodreads.com



Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

Fordító: Varga Petra

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

Cím: Délvidéki pezsgés (Liz Talbot-rejtélyek 1.)
Eredeti cím: Lowcountry Boil
Szerző: Susan M. Boyer

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Sorozat: Liz Talbot-rejtélyek
Oldalak száma: 416
Megjelenés: 2021. november 26.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633993040

Méret: 204 mm x 136 mm



































Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes