Az esszenciális olajok legátfogóbb kézikönyve

Aaaaazta! - kerekedett ki a szemem kistányérnyira, amikor kibontottam a Bioenergetic Kiadótól érkezett könyvcsomagot, és megpillantottam Az esszenciális élet című vaskos kézikönyvet. Először is gyönyörű, másodszor már a tapintása is maga az ellazulás, harmadszor rettenetes tömege van, a mű 1806 grammját semmiképpen sem lehet félvállról venni. Yes! És még ki sem nyitottam a kötetet! Mert ami benne van, az maga a segítőkész, hasznos, könnyen kezelhető tartalom, alkalmazható tudás egy könnyebb élethez

Könyvajánló - Az esszenciális élet

A mű magyar fordítása az USA-ban bejegyzett Total Welness Publishing, LLC The Essential Life című könyvének 6. kiadása alapján történt meg. A kötet tartalmát nem egészségügyi szakemberek készítették, a szerzők jóhiszemű tanácsaikat osztották meg a nagyérdeművel, amelyek krízishelyzetekben nem helyettesítik hozzáértők szaktudását: a mű kizárólag oktatási célt szolgál. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a könyv tartalma független, mellőzi a márkanevek említését, egyetlen, a témában gyártóként, forgalmazóként szereplő sincs megemlítve, az információi pedig általánosan érvényesek. 

Nos, a fentieken túl azonban bárki előtt kinyílik az alapos, remekül felhasználható tudás tárháza! Ahogy írtam már feljebb, a könyv mind az illóolajjal először találkozó, mind a tapasztalt felhasználók számára hasznos tudást nyújthat a mindennapi terápiákban való illóolaj alkalmazása során. Mi mire jó, milyen keveréseket érdemes kipróbálni, hogyan lehet felismerni a növényeket, amelyek ezeket az esszenciákat izzadják ki magukból. 

Mindegy, hogy címszó alapján akar keresni a könyvet forgató, vagy szakértői mélységű tudásra szeretne szert tenni, a mű mind a két esetben megfelelő választás, mert egyszerre ötvözi a különböző kutatások eredményeit és az illóolajokkal tapasztalati szinten foglalkozók által cseppenként összehordott, bevált felhasználói megoldásokat.

A fordítás során a kiadó megtartotta a külföldi kiadvány eredeti szerkezetét, így az olajok és a panaszok felsorolása az angol ABC-t követi, a könnyebb beazonosítás lehetőségeként az angol elnevezést is közlik (akár az angol nyelvű appot is lehet alkalmazni). A tartalomjegyzék viszont követi a magyar nyelv szabályait, hogy a keresés célszerűségét ne csorbítsa.

Ha címszavakban akarom a vaskos kötet lényegét visszaadni az ajánlót olvasóknak, akkor ezek a leglényegesebb részei: 

- bevezetés: az esszenciális olajok alkalmazásának alaptudása, honnan származnak, hogyan lehet őket hatásosan és biztonságosan használni.
- gyors referencia: bárki gyorsan megtalálhatja az őt érdeklő betegségre való illóolajokat, keverékeket, alapvető gyógymódokat és keresztutalásokat.
- természetes megoldások: részletes ismertetők az olajokról, azok desztillálási módjairól, használatuk alapvető érzelmi előnyeiről, és különféle, bevált tippekről.
- szervrendszerek és célterületek: a test rendszereinek megismerése, hogy minél hatékonyabban lehessen gyógyítani, a jóllét holisztikus megközelítése segítséget nyújt a probléma mélységének felfedezésében és a megfelelő gyógyítóeszköz kiválasztásában.
- a természetes élet receptjei: az esszenciális olajok nemcsak az egészséget támogatják, hanem sok felhasználási területen is hasznosak lehetnek, így - a teljesség igénye nélkül - tisztítás, főzés, kerti munkák, fitnesz, intimitás, súlycsökkenetés területein is.
- kiegészítés: táblázatok, tárgymutató és további források segítik a mélyreható információk megszerzését, megértését és a vonatkozó összefüggések meglátását.

Itt-ott felfedezhető a műben némi pontatlanság és magyartalanság, amiket szerkesztői munkával és egy szakmai lektorálással ki lehetett volna kerülni, ez rettenetesen nagy hátránya a gyönyörű kiadásnak, mert méltatlan hozzá ez a pongyolaság. A lényeget, enélkül is lehet érteni, de na. 
Ugyanakkor a Bioenergetic Kiadó honlapján letölthető egy hibajegyzék, ami a kötet tartalmi pontatlanságait igyekszik helyesbíteni.

Fülszöveg

Az ​ESSZENCIÁLIS élet visszatér az évezredek óta jól bevált természetes, növényi gyógymódokhoz. Inspirációt nyújt, hogyan építhetjük be az illóolajok használatát a mindennapi életünkbe. A komoly szakmai alapokon nyugvó könyv részletesen kiterjed az esszenciális olajokkal kapcsolatos tudnivalók tudományos hátterére.
– A Gyors referencia komplex táblázata több mint 500 egészségügyi panaszra ajánl olajokat, könnyen értelmezhető szimbólumai szemléletesen mutatják a felhasználás ajánlott módját.
– A Természetes megoldások c. rész részletes leírást ad az egyes olajok és olajkeverékek eredetéről, tulajdonságairól, legfőbb felhasználási területeiről.
– A Szervrendszerek és célterületek c. rész holisztikus megközelítése a megelőző gondolkodásra helyezi a hangsúlyt. A tünetekből kiindulva a problémák gyökerét célozza meg, külön kiemelve az érzelmek szerepét.
– A természetes élet receptjei c. rész bemutatja, hogyan segítenek az olajok a családi élet minden területén, az intimitásban, a gyerekek gondozásában, az otthon tisztán tartásában, a főzésben, a kerti munkában, házi kedvenceink ápolásában és szabadidős tevékenységeink során.

Tegyen érte, hogy minden olajozottan működjön az életében!


Köszönöm a lehetőséget a Bioenergetic Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

Cím: Az esszenciális élet
Szerző: Total Welness Publishing
Kiadó: Bioenergetic Kiadó
Oldalak száma: 495
Megjelenés: 2021. december 08.
Kötés: Flexibilis
ISBN: 9789632915609
Méret: 276 mm x 214 mm x 25 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes