Tartásjavítás tetőtől talpig

Könyvajánló - Steven Low és Jarlo Ilano: Tartásjavítás tetőtől talpig

Egy könyv, amely segít fejleszteni a mobilitásod, az erődet és az állóképességedet egyszerű, személyre szabott gyakorlatokkal, könnyedén összeállítható edzéstervvel, melynek eredménye az optimális testtartás és jobb közérzet.

Nagyon megörültem, amikor megláttam a Jaffa Kiadó kínálatában ezt a könyvet, mert hosszú évek óta, ha lehetőség van rá akkor törökülésben ülök. Még az irodában a gurulós széken is és azt vettem észre, hogy bizony sokszor görnyedten ülök, ami hosszú távon biztos, hogy nem tesz jót a gerincemnek. Igyekszem odafigyelni jobban, hogy kihúzzam magam, de belefeledkezve a munkába...szóval tudjátok, nem mindig sikerül. Gondoltam itt a lehetőség, hátha ad ez a könyv valami tippet, hogy jobban odafigyeljek és természetessé váljon a helyes testtartás.

A kötet első fejezetében kapunk egy kis ízelítőt arról, hogy mit is jelentenek a szokások, a neurológiai reflexek, a test adaptációi és az idő, és megtudjuk ezek milyen hatással vannak egymásra és általa a testtartásunkra. Azt is megtudhatjuk, hogy milyen pozitív hatásai, előnyei lesznek számunkra, ha a helyes testtartás beépül az életünkbe.

Az elméleti fejezetek után a szerzőpáros rátér a gyakorlati tanácsokra, amelyek segítenek szokásokat kialakítani és megreformálni a gondolkodásmódunkat. A gyakorlatok csoportokba rendezve kaptak helyet a kötetben, így mindenki könnyebben ki tudja választani a számára ideális mozdulatsort és mintaedzéstervet. És itt fontos megjegyezni, amit a könyvben is kiemeltek: ha van bármilyen panaszod, akkor egyeztess az orvosoddal, hogy bármelyik gyakorlat ellenjavallt-e a te esetedben!

Minden gyakorlat fényképekkel illusztrált és részletes leírással található a könyvben. Így pontosan tudjuk végrehajtani a feladatokat és azt is megtudjuk milyen izmainkat, izületeinket mozgatjuk át vele. Vannak a kötetben mobilitást, stabilitást javító gyakorlatok, többek között állbehúzás, gerinckörzések, gerinc nyújtására alkalmas gyakorlatok, stb. Akadnak olyan mozdulatsorok, melyeket könnyedén pár perc alatt elvégezhetünk a munkahelyünkön is, de vannak olyanok, amiket például földön fekve kell végezni, így ezek maradnak otthonra.

Ezek után következik több olyan gyakorlat, mely az állóképességünk fokozására ideális. Ebben a részben már nem csak nyújtásra alkalmas mozdulatsorokat találunk, hanem súlyzós, gumiszalagos mozgásokat is. Emellett különféle guggolások és lábfejgyakorlatok is helyet kaptak. Bőven akad olyan feladat, amelyet azóta naponta egy-kétszer elvégzek, főleg a nyújtásos feladatokat, bár én igyekszem óránként sétálni is pár percet, de sajnos sokan elkövetik azt a hibát, hogy akár 4-5-6 órán keresztül egyhelyben ülve dolgoznak, amely számos egészségügyi veszélyt hordoz magában.

A legnehezebb új szokásokat bevezetni a mindennapokba. Elhatározás, fegyelem és odafigyelés kérdése csupán. Egy fejezet foglalkozik azzal is, hogy miként találjuk meg ehhez a motivációt, milyen csapdákba ne essünk bele és miként építsünk fel egy pontos tervet energiaszintünknek és szabadidőnknek megfelelően. A kötet legvégén pedig mintaedzésterveket találunk, melyek könnyedén építhetők be a mindenapi rutinba.

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet kortól és nemtől függetlenül. Még az is benne van, hogy az erősödés meghozza az olvasó kedvét, hogy még aktívabban kezdjen el mozogni. Külön tetszett, hogy bár néhány témakör csak tömören került bele a könyvbe, a fejezetek végén találunk számos linket, amelyeken további hasznos anyagokat találunk. Szerintem ez egy szuper könyv, amivel megtehető az első lépés a jobb egészségért.

1963475.jpegSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Köszönjük, Jaffa Kiadó!

Kövess minket Facebookon!

Férfimesék

A nő, aki nem tud parancsolni a kezének

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes