Humoros, bolondos utazás a szerelembe - vagy a szerelemből?

Beth O'Leary Útitársak című regénye humoros, bolondos utazás a szerelembe - vagy a szerelemből? Nem is tudom. A vidám könyv öt fiatal izgalmas kalandjait követi nyomon egy esküvőre menet és azt követően. A bonyodalom: közúti baleset útközben, aminek következtében bizony Addienek volt szerelmével, Dylannel kell a hosszú utat megtenni az esküvő helyszínéig. A könnyed, helyenként kacagtató romantikus mű pontosan megfelel a téli bekuckózós olvasás feltételeinek.

Könyvajánló - Beth O'Leary: Útitársak

Két gépkocsi egy esküvőre igyekszik, az egyikben Addie Gilbert ül a nővérével és egy szívességből szállított utassal, a másikban Dylan Abbot legjobb barátjával (Marcus). Az úton átment egy róka, ami miatt egy kukásautó fékezett, ezért Addie IS fékezett, de a mögöttük haladó Dylannek ez nem sikerült: a mellette ülő haverja apjának hetvenezer fontos Mercijében bizony nem lépett rá a fékre, és ráfutott Addie nővérének kocsijára. A Mercedes tehát egy Mini miatt tört össze (micsoda méltatlanság, hőbörög Marcus, egy   M   I  N  I   ?!).

A férfiak kocsiján minden fény kigyullad, ami vontatást követel egy javítóműhelyig - a Google információja szerint pedig tömegközlekedéssel 2 óra 13 percre érnek oda a skóciai helyszínre: csak nem aznap, hanem két nap múlva, amikor már vége mindennek. Így Addie kénytelen hagyni, hogy a két férfi hozzájuk átülve utazzon tovább az esküvőre (mert hogy a fiúk is oda igyekeznek). Addie kocsija megtelik csomagokkal és titkokkal. Persze, nem mondtam még, hogy Dylan nem más, mint az a legényember, akivel Addie két évvel azelőtt traumatikus körülmények között szakított. Ez azért cseppet emeli a téteket, nem?

Vajon mi történt velük, a kapcsolatukkal addig a két évvel ezelőtti szakításig? A regény szereplőkön és azok nézőpontjain, idősíkokon és helyszínekről helyszínekre ugrálva világítja meg az olvasó számára a múlt elváláshoz vezető stációit, és a jelen mulatságos vagy váratlan eseményeit. Időnként fárasztó követni a szerző dramaturgiáját, de nem lehetetlen. Sokan egyértelmű gyengeségként írják le a hektikus ide-odaugrálást, szerintem nem túl zavaró. Igaz, jobb egy húzásra, de legalábbis nem túl sok szünetet tartva elolvasni a művet, mert anélkül valóban felejtős, mi is történt 50 oldallal azelőtt.

A szereplőket folyamatos menekülés, helyenként döntésképtelenség jellemez, máskor irigység, önzés, van, aki finoman szólva is nimfomán, más nemes egyszerűséggel éretlen kisfiú felnőttként is, olvashatók egyéb idegesítő szokások és modorosságok is a műben, amik ellenszenvessé teszik a hősök némelyikét. Nos, ezek után nem biztos, hogy le merném tenni a nagy esküt, hogy a történetben mindenki sértetlenül eljut az esküvő helyszínére, és hogy az esküvőn IS minden rendben fog folyni... szóval, szerintem olvasd el:) 

Fülszöveg

Addie és a nővére épp Skóciába tartanak egy barátjuk esküvőjére, amikor egy autó beléjük hajt hátulról. A vétkes kocsi sofőrje nem más, mint Addie volt barátja, Dylan, akit a lány a két évvel korábbi, meglehetősen traumatikus szakításuk óta kerül.
Dylan és a legjobb barátja ugyanarra az esküvőre hivatalos, mint ők, és mivel az autójuk totálkáros lett a balesetben, Addie-nek nincs más választása, mint hogy felajánlja: menjenek velük. Az autó egyhamar megtelik csomagokkal és titkokkal, Addie és Dylan pedig nem tehet mást az előttük álló hosszú úton, mint hogy szembenéz a kapcsolatuk zűrzavaros történetével.
Vajon időben odaérnek az esküvőre? És ami még fontosabb… ez az utazás tényleg a közös útjuk végét jelenti?

Beth O'Leary, a Sunday Times bestseller szerzője (a képen). Remek szerelmi történeteket ír – olyan könyveket, amelyekért akkor nyúl az ember, ha ölelésre van szüksége.

Köszönöm a lehetőséget a General Press Kiadónak!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

Cím: Útitársak
Eredeti cím: The Road Trip
Szerző: Beth O'Leary
Fordító: Fügedi Tímea
Kiadó: General Press Kiadó
Oldalak száma: 400
Megjelenés: 2021. augusztus 03.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634525394
Méret: 200 mm x 125 mm










Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes