Ismerd meg a földi élet történetét David Attenborough meséivel

Könyvajánló - David Attenborough: Élet a Földön

David Attenborough legendássá vált BBC televíziós sorozata, az Élet a Földön több évtizeddel a megjelenése után is milliókat képes leültetni a készülékek elé, és a rajongók legnagyobb örömére egy gyönyörű, igényesen összeállított kötetben is elmerülhetünk az élet színes kavalkádjában, hogy megismerjük a bolygónk történetét egy kiváló mesélő jóvoltából.

167799207_3966665200043769_3012043466696249602_n.jpg

Majdnem harminc évvel az első megjelenése után a Park Könyvkiadó elhozta David Attenborough világhírű Élet a Földön című kötetének új, átdolgozott kiadását. Ez a kötet már-már klasszikus és lenyűgöző tartalmával, mesés képeivel tökéletes ajándék lehet bármelyik generációnak karácsonyra. A szórakoztató tanulás kiváló példája.

Attenborough egy igazi legenda, aki egész életét az állatvilág és a természet megismerésének szentelte. A könyv eredetileg Charles Darwin születésének 170. évfordulóján, 1979-ben jelent meg, de az eltelt több mint negyven évben rengeteg információval bővült az emberiség tudása, így a mai kutatások eredményeivel bővülve jelent meg az új kiadás. Ráadásul jó ideje nem lehetett már beszerezni, szóval ideje volt előrukkolni vele újra. :)

A kötetben Attenborough végigvezeti az olvasót a földi élet kialakulásán, s teszi mindezt bárki számára érthetően, érdekesen, szórakoztatóan. Elvisz minket egy különleges, tizenhárom fejezeten átívelő utazásra. Egy izgalmas kalandra, mely megmutatja honnan indult az emberi élet, milyen véletlenekre volt szükség ahhoz, hogy kifejlődjön a mai élővilág. Az élet keletkezésétől meséli el nekünk időrendben az evolúció állomásait az egysejtűtől a vizek élővilágán át egész az emlősök felemelkedéséig, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint magunkba szívni a tudást és élvezni a mesét.

Megismerteti az olvasókkal az evolúcióval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, tényeket és nem maradhatott ki kötetből az sem, hogy mennyire törékeny is a világunk. Rengeteg példát és érdekességet kapunk számos állatról és persze a veszélyeztetett fajokról is, a környezetvédelem fontosságáról, s bármennyire is természetesnek vesszük, hogy mindenünk megvan, bizony apránként kimerítjük a bolygó energiaforrásait.

Imádtam a könyvet, ahogy évmilliók meséit tömörítette össze a szerző, amit ráadásul megspékelt csodálatos fényképekkel. A szerző minden munkájából árad a természet iránti tisztelet, szeretet, ami remélem sokakat képes inspirálni. Bárki boldogan fog elveszni ebben a kötetben, pláne, ha szereti a természetet és annak csodáit.

Csupán egy számomra zavaró, apró hibát rónék fel a kiadónak: a puhakötés. Minden Attenborough kötetem szép, masszív, tartós keménykötésű kötet, így picit fáj a szívem, hogy ez kilóg a sorból. De ez nyilván nem sokat von le a kötet értékéből, amely még jobban felhívja az emberek figyelmét arra a fantasztikus világra, amely körülvesz minket, s amit kötelességünk megóvni.

"Mi vagyunk a legnagyobb hatalmú faj, amely valaha is élt ezen a Földön, de ez a a hatalom felelősséget is jelent. A mi feladatunk, hogy gondját viseljük a bolygónak és a rajta élő minden teremtménynek."

attenborough_eletafoldon_b1_72dpi_1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Park Könyvkiadónak!

Fordította: Makovecz Benjamin

A kötet elérhető a borítóra kattintva kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Kövess minket Facebookon!

Utazások a világ túlsó felére David Attenborough-val

Főkép forrása: fb.com/parkkonyvkiado

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes