Fokozd az agyad teljesítményét

Két érdekes kiadvány, melyek segíthetnek az eredményesebb tanulásban, a jobb koncentrációban, az agy teljesítményének fokozásában

Könyvajánló:
Nir Eyal és Julie Li: A tudatos figyelem művészete
Jim Kwik: Bontsd le a korlátaidat!

Számos tudományos kísérlet igazolta, hogy az agy teljesítménye fokozható, a kompetenciáink folyamatosan fejleszthetőek. A Bioenergetic Kiadó két izgalmas könyvet hozott a témában, amelyek bárkinek segíthetnek, hogy agyunk hatékonyságát még jobban ki tudjuk használni.

9789632914442.jpgJöjjön elsőként Jim Kwik Bontsd le a korlátaidat! című könyve. A szerző már negyed évszázada sikerrel dolgozik együtt nagyvállalatok vezetőivel, sportolókkal, színészekkel. Karizmatikus személy, jó előadó és ez a könyvön is érződik. A kötetben olvashatunk rengeteg sikertörténetet, s közben a saját gyerekkoráról is kapunk megható képeket.

A könyv több mint feléig inkább csak a történeket olvashatjuk, melyekből szedhetünk ki hasznos információkat, de inkább a kötet harmadik része, ahol érkeznek olyan gyakorlati tanácsok, melyek segíthetnek fejleszteni a memóriát, hatékonyabbá tenni a tanulási módszereinket, megmutatják milyen hogyan leszünk képesek gyorsabban olvasni. A könyv célja, hogy megtanuljunk hatékonyan tanulni.

Azt gondolom, ha valaki már olvasott a témában, akkor a kötetben található technikák nem fognak sok újdonsággal szolgálni. Nekem inkább tűnt egy jó marketingfogásnak, mert számos alkalommal ajánlja az előfizetési lehetőségeket a csatornájára további hasznos tananyagokért. Ettől függetlenül összességében nem rossz a könyv, ha leszedjük róla a felesleges sallangot és egy tinédzser kezébe adjuk, mert nekik tud hasznos olvasmány lenni, ha odafigyelnek és elsajátítanak belőle módszereket.

A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján, ahol bele is olvashattok a kötetbe.

ugk2e53zmxt4bmpytqdeebuv0w7bk9qyvfpe8xow.jpeg

A második könyv A tudatos figyelem művészete, melyben a szerzőpáros, Nir Eyal és Julie Li arra igyekszik megoldást kínálni, hogy ne tudják elterelni a figyelmünk a fontos teendőkről a digitális eszközeink, a netes alkalmazások.

A technikai kütyük állandó kísértést jelenthetnek és függőséget okoznak. Ezzel szerintem sokan szembesülünk nap, mint nap. Érkezik egy email, egy üzenet messengeren, slacken vagy bármilyen egyéb alkalmazáson keresztül és máris kizökkentünk a teendőkből. A szerzőktől kapunk egy kisebb pszichológiai elemzést, hogy mi okozza ezt a fajta függést, közben pedig megoldást kínál a problémára.

Aki már olvasott, tanult időmenedzsmentről, ismerős lesz pár gondolat, de még így is hasznos, mert ad újat a kötet például arról, hogy milyen technikákkal zárhatjuk ki a munkahelyünkön a különböző zavaró, figyelemelterelő eseményeket.

Először is rá kell döbbennünk, hogy minden figyelemelterelés belülről indul. A kötetben megismerkedhetünk a modellel, amivel felismerhetjük, majd kiküszöbölhetjük a belső és a külső tényezőket, amik a figyelemvesztés kiváltói.

Csodát senki ne várjon, nyilván időre van szükség, hogy ezeket megszokjuk és beépítsük a mindennapjainkba, de akadnak ötletek az apró lépésekhez. Kezdhetjük például azzal, hogy csökkentjük a csoportos chatek számát, ezzel máris kevesebb esély lesz rá, hogy miközben fontosabb dolgunk lenne, felbukkanjon egy értesítés a telefonon. De a "Hasznos ez a dolog számomra vagy a figyelemvesztés felé visz?" kérdés időnkénti megválaszolása is egy az apró lépések közül.

A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján, de vásárlás előtt akár bele is olvashatsz a kötetbe.

A köteteket a Bioenergetic Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes