Az időutazó és élete szerelme

Guillaume Musso legújabb regénye, a Most! különleges történet, amely cselekménye egyetlen percre sem áll le vagy áll meg. A fülszöveg szerint a Park Kiadó gondozásában megjelent pszichotriller "Hitchcockot, a szokatlan találkozások mesterét juttatja eszünkbe."

Könyvajánló - Guillaume Musso: Most!


A két főhős Liza és Arthur, akik az első találkozásuk óta érzik, hogy az isten is egymásnak teremtette őket, mégis évente csak egy - azaz egy! - alkalommal találkoznak. Az ok prózai, illetve, dehogyis az, egészen különleges ok áll a háttérben: a fiatal orvos, Arthur Costello időutazó. Ez még nem is lenne akkora baj a bárban dolgozó egyetemistának, ha... a lány kockáztat, mindent megtesz szerelmükért, de a férfin vajon lehet-e segíteni? Arthur szerint ami vele történik, teljesen felfoghatatlan, de igaz. 

Folyamatosan harcban áll az idővel, de az olvasás során érdemes odafigyelni a 24-es számra és egy világítótoronyra is. A remek karakterábrázolások és a feszültségkeltés folyamatos mozgásban tartják a történetet. Természetesen a mussoi csavar sem maradhat el, tudjátok, a szokásos olvasói gőg, hogy mindent értek, minden klappol, hogy a szerző aztán taccsra tegyen egy laza, odavetett mondattal, hogy... igen, a tátva maradt száj garantált. 

A szerző, Guillaume Musso

"Bár nem mondtuk ki, eldöntöttük, hogy a jelennek élünk. Nem hagyjuk, hogy a pillanat szépségét elrontsa a nyomasztó múlt vagy a bizonytalan jövő." - írja Musso a művében, kiemelve ezzel a MOST fontosságát. Arthur ide-odarohangálva az időben szinte semminél sincs jelen, amely más, hétköznapi embereknek megadatott: például gyerekei cseperedésénél jelen lenni, neki nem alternatíva. A misztikum beemelésével sok olvasót megnyert magának, bár a végén kihúzta ez alól is a lábat, nem kevés ember nagy csalódására. Vannak, akik mennybe menetik Guillaume Mussot ezért, míg mások kárhoztatják érte. Ki tudja, kinek van igaza? A szerző elindult egyfajta szürrealizmus felé a legutóbbi műveivel - Az írók titkos élete például -, amit nem mindenki tud egyértelműen elfogadni. Hiányoznak nekik a csupán csak misztikummal és romantikával vegyített Musso könyvek, dehát istenem, nem lehet mindig ugyanarra a kaptafára felhúzni az alkotás ívét.

A művet nem érdemes sem a Forever sorozathoz, sem Az időutazó feleségéhez hasonlítani: egyedi élményt ígér az olvasása. Néhol könnyes lesz az ember szeme, máskor együtt örül a szereplőkkel, elhisszük, hogy az elmulasztott pillanatokat soha többé nincs alkalom pótolni. Mondjuk, azért Arthur apja bizalmi tanításának módjáért tuti, felrúgtam volna a hapsit. Kétszer. Minimum. 

Szóval: "Sose feledd, hogy két életed van. A második akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egyszer élsz."

Hát nem tudom. Azért kicsit elbizonytalanodtam!
De olvasni jó volt.



A kötetet a Park Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a Park Kiadó Facebook oldaláról származnak.

Fordította: Sárközy Éva
Megjelenés dátuma: 2021-04-19
Terjedelem: 280 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: KARTONÁLT

ISBN: 9789633557198



Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes