A bölcsesség kódjai

Léteznek ősi szavak, amelyek újrahangolják az agyunkat és meggyógyítják a szívünket - állítja Gregg Braden a Bioenergetic Kiadó által gondozott, A bölcsesség kódjai című könyvében. Az olvasó, aki kezébe veszi a könyvet, fantasztikus kultúrtörténeti utazáson vehet részt, amely a keresztény-hindu-buddhista és egyéb, általa(m) akár sosem hallott népek szó szerint varázserejű fennmaradt kódjait tanulmányozhatja hozzáértő tálalásban, amelyek a múlt ködében szerencsére nem vesztek el.

Könyvajánló - Gregg Braden: A bölcsesség kódjai

Gregg Braden célja a könyvvel segítségnyújtás az egyénnek ahhoz, hogy érzelmi, fizikai és spirituális szinten jó közérzetet érhessen el. Az agykutatók szerint egyetlen szó is képes befolyásolni a fizikai és érzelmi stresszt szabályozó gének működését (dr. Andrew Newberg, Mark Robert Waldmann), és miért is ne hinnénk el nekik? Gyakran tapasztalom, hogy krízishelyzetben amennyiben képes vagyok szabályozni a levegővételt, bizonyos (már) bejáratott mantrák rám is jótékony hatással vannak.

Megítélésem szerint ez a tapasztalat egyetemleges, hiszen a világkultúra számos olyan rítust és szavakat ismer, amelyek hatása megnyugtató, oltalmazó és vigasztaló. Ilyenek az Ószövetség papi áldásai, a navahó indiánok Áldott út imája - nehéz időkben segítette és segíti át máig is a nehéz helyzetben lévő embereket. A hit pedig hegyeket mozgat - de nem mosolyog-e rajta a nyugati kultúrán szocializálódott ateista ember? Hogyan lehetne a semmiben sem hívő embert meggyőzni arról, hogy a felszín alatt sokkal több van, mint amit el tudunk képzelni? 

Gregg Braden videója a Bölcsesség kódjai című művéről

Talán a tudományban vannak számukra elfogadható tézisek, márpedig a cikkben megtalálható az agykutatók által vallott mondat, miszerint a stresszt szabályozó gének szavakkal befolyásolhatók. Mindig van olyan sötét verem, amelybe belezuhanva senki sem tud segíteni rajtunk, se szerető család, se ismerős, se barát. Olyankor jönnek jól azok a szavak, amelyek mélyből szakadnak ki, másrészt pedig nincs mese, csak saját magunk az egyetlen személy, aki segíteni tud rajtunk. A szerző szerint az ősi szavakkal, a bölcsesség kódjaival igenis, képesek vagyunk igényeinkhez igazítani agyunk hálózatát, egyfajta önszabályozást végrehajtani, hogy kezelni tudjuk életünk kihívásait. Nem elfelejteni: a harmónia az együttműködésben rejlik!

Mennyivel jobb lenne nem a gödör mélyéről indítani ezt a folyamatot, hanem a kezdetekkor tudatosan alkalmazni! Nem válunk így áldozatokká, irányítani tudjuk életünket: nem a körülmények határoznak meg minket. Na, milyen?

A szavak mágikus erejűek, miért ne használnánk ki saját javunkra őket, ha általuk biológiai állapotunk harmóniába kerül érzelmi energiáinkkal? Távoli őseink még intuitív módon alkalmazták ezeket a technikákat. De tudod, mit? Nem is kérem, hogy higgy nekem! Egyszerűen csak próbáld ki, amit a szerző javasol ebben a nagyszerű könyvben. Csak próbáld ki.

A kötetet a Bioenergetic Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Cím: A bölcsesség kódjai - Ősi szavak, amelyek újrahangolják az agyunkat és meggyógyítják a szívünket
Szerző: Gregg Braden
Kiadó: Bioenergetic Kiadó
Oldalak száma: 232
Megjelenés: 2021. február 10.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789632914886

Méret: 195 mm x 140 mm x 10 mm

Fordító: Schneider Gábor
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes