Mindörökké Jóbarátok - Az epizódok története

Könyvajánló - Gary Susman, Jeannine Dillon, Bryan Cairns: Mindörökké Jóbarátok - Az epizódok története

Hat jóbarát, tíz évad, kétszázharminchat epizód és egy szuper epizódkalauz, amely minden rajongó polcán helyet érdemel.

jobaratok_ads_negyzet_3.png

Már több mint 25 éves a Jóbarátok (Friends) sorozat. Durva, mi? Hihetetlennek tűnik, hogy már ennyi év eltelt azóta, hogy Rachel elrohan az esküvőjéről menyasszonyi ruhában és Monica lakótársaként belecsöppen a mindennapjaikba. Tavaly év végén megérkezett a sorozathoz hivatalos epizódkalauz, melyet magyar nyelven a 21. Század Kiadó hozott el az olvasóknak Mindörökké Jóbarátok címmel.

74544c0df27bb7b31f895b9f4401af8f.jpgEbben a gyönyörű, rengeteg fotót, izgalmas interjúkat, kulisszatitkokat is tartalmazó kötetben végigmegyünk a tíz évadon keresztül milliókat a képernyők elé ültető sorozat epizódjain. Beleshetünk a színfalak mögé és kivesézhetjük a legnépszerűbb epizódokat. Minden rajongó polcán ott a helye!

Barátságok, szerelmek, csalódások, szakítások és egymásra találások, munkahelyi kihívások, útkeresések, drámák és nagy nevetések. De mielőtt belevetnénk magunkat az epizódokba, ismerkedünk a sorozat keletkezésének történetével az ötlet megszületésétől a díszleten, a főcímdalon át egészen az első rész megalkotásáig.

A száz legnézettebb epizód évadokra bontva található a könyvben, de nemcsak Monica, Phoebe, Rachel, Chandler, Joey és Ross kalandjairól olvashatunk, hanem minden részhez kapunk apró érdekességeket és minden rész legütősebb poénját kiemelték a szerzők. Részletes, érdekes, humoros a kötet, akár maga a sorozat. Személyes kedvencem Joey önéletrajza és az általa született vicces jelenetek. Ki ne emlékezne a legendás francia nyelv órákra Phoebe-vel? :D 

És, hogy mindezt még szórakoztatóbbá tegyék, meglepték az olvasókat kvízekkel, tesztekkel, interaktív anyagokkal, hogy megtudjuk mennyire is szippantott be minket a történet és mik ragadtak meg bennünk legjobban. Sokan sok helyen elemezgetik, hogy mi is a sorozat sikerének a titka. Ezek a fiatal nők, férfiak mind az útjukat keresik a világban. Számos olyan problémával találják szemben magukat, amit mindenki ismer.

Valaki a hivatását keresi, valakinek már ez megvan, csak előre kéne jutni a ranglétrán, közben látjuk milyen túlélni szívfájdalmakat, megtalálni az igazit vagy épp megküzdeni az örökbefogadással. Napjainkban is fontos és súlyos témák, mindez öniróniával, szarkazmussal, humorral tálalva. Talán ezért népszerű még mindig?

Ezzel az albummal én örömmel ültem fel a nosztalgiavonatra. Tegyetek ti is így, hogy felidézhessétek ti is a kedvenc jeleneteinket a hat fiatal kalandos mindennapjairól. Ráadásul a kiadó honlapjáról rendelve a rajongói album mellé még hűtőmágnest is küldenek ajándékba.

mindorokke-jobaratok-magnesek.pngA könyvet a 21. Század Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Fordította: Magyari Andrea

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, ahol kedvezményesen meg is rendelheted a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

A Jóbarátok-generáció - Mi zajlott a színfalak mögött?

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes