Riverdale - A kezdet

 Hogyan éltek Riverdale lakói korábban? Mi történt azon a végzetes, mindent megváltoztató nyáron, Jason halála előtt? Ezt meséli el ez a kötet.

A ​Riverdale című nagy sikerű Netflix-sorozat első évadának előzménysztorija! Imádod a sorozatot, és nem tudsz betelni vele? Vagy még nem kezdted el nézni, de kíváncsi vagy rá? Akkor ez a regény neked szól! Hagyd, hogy beszippantson Riverdale városának rejtélyes világa!
A vörös hajú Archie, Jughead, a szavak mestere és a jó kislánynak tűnő Betty hosszú évek óta minden nyarat együtt szoktak tölteni. Ez a mostani azonban más, mint az eddigiek. Archie egy titokzatos személy miatt kifordul önmagából, sportolás helyett gitározik és dalokat ír, elhanyagolva a magányos Jugheadet, akinek a rossz társaságba keveredő apja miatt igazán szüksége lenne egy barátra. Ráadásul most Betty sem tudja megoldani a problémákat, ugyanis Los Angelesben gyakornokoskodik egy magazinnál, és folyton keresztbe tesz neki, ami megnehezíti, hogy elfojtsa a benne lakozó sötétséget – megvannak a maga gondjai: valamint nem beszélve arról, hogy bármit tesz ellene, még mindig arról a bizonyos vörös hajú szomszéd fiúról ábrándozik. Aztán ott van még a pletykalapok üdvöskéje, az IT-lány Veronica, aki alól szép lassan kihúzzák a luxustalajt a családja nem túl tisztességesen szerzett vagyona miatt, és ezáltal egyre közelebb kerül Riverdale-hez, ahol nem is tudja, mi minden várja majd.

A sorozatot a 4. évad végéig néztem, az ötödiket majd akkor kezdem, ha kijött mindegyik rész. Tavaly év végén kezdtem bele egyébként, és eléggé vitt magával a történet, szimpatikusak a szereplők és persze mindig történik valami... A rossz háttérrel rendelkező, ügyes író Jughead, aki rendszerint nyitja és zárja a részeket; Betty, aki sokáig odáig volt a "szomszéd srácért", ambiciózus és kissé akaratos újságíró-palánta; Archie, a kissé elveszett, sokmindenbe belevágó srác, aki akárcsak az apja, a közösségért próbál tenni; és Veronica, a gazdag maffiózó apuka kicsilánya, az elkényeztetett nagyvárosi tini, aki Riverdale-ben egy egészen új közösségben találja magát. És persze nem feledkezhetünk meg Cherylről, a helyi "juharszirupkirály" kissé kattant lányáról és Kevinről, a helyi seriff fiáról, Betty legjobb barátjáról sem. 

A szereplők balről: Archie Andrews - KJ Apa; Veronica Lodge - Camila Mendes; Reggie Mantle - Charles Melton; Cheryl Blossom - Madelaine Petsch; Kevin Keller - Casey Cott; Betty Cooper - Lili Reinhart és Jughead Jones - Cole Sprouse

A kötet nagyon jól visszaadja a karakterek jellemét, ez is Jug írásával kezdődik, vannak benne naplórészletek az épp Los Angelesben gyakornokoskodó Bettyről, a gazdagok és szépek életét élő Veronicáról New Yorkban, és az apjának besegítő, egyébként épp Ms. Grundy-val való kapcsolatába bonyolódó Archie-ról, Jugról, aki nem érti, miért nem ér rá soha a barátja, és aki rájön, hogy az apja megint a Southside Serpent nevű motoros bűnbandával van. Felbukkannak a Vadmacskák, meg néhány olyan szereplő, akinek ismerjük a sorsát már a sorozatból. És persze ott van Jason is, megismerjük ama végzetes július 4. előtti időszakot is, meg azt a napot is.

 Nagyon tetszett, gyorsan végeztem vele, könnyed olvasmány, és a sorozat előttről indul. A Riverdale c. Netflix-sorozat első részében szeptemberben járunk, Jason halála után, amikor megtalálják a holttestét. Persze hallunk ezt-azt arról a nyárról, de itt tényleg meg is ismerjük a történteket. Micol Ostownak egyébként van gyakorlata az ilyen sorozatokhoz kapcsolódó könyvek terén, a nálunk csak tíz, de külföldön eddig 46 kötetet megélt Charmed - Bűbájos boszorkák c. filmsorozathoz kapcsolódó könyvekből is többet ő írt, ahogy más filmek, sorozatok könyvváltozatán is dolgozott már. Nem olvastam még tőle, nálunk ez a két, a Riverdale-hez kapcsolódó első és második kötete jelent csak meg egyelőre (de remélem, jön a többi is majd, a harmadik nagyon ígéretesnek tűnik a fülszöveg alapján.)

A könyv abszolút érthető, élvezhető és fogyasztható a sorozat ismerete nélkül is, és nem fog

elspoilerezni semmit, mivel a sorozat kezdete előtt véget ér. De érdemes belekezdeni akkor is, ha láttuk már (és szerettük persze) a sorozatot, jó volt "viszontlátni" olyan szereplőket, akiknek ismerem a későbbi sorsát már. Nyilván a sorozat, ahogy a könyv is a helyén kezelendő, nem kell tőle nagyon sokat várni, de hogy őszinte legyek, én csak egy kis könnyed kikapcsolódásnak szántam. Ennél azonban többet is adott, sokszor tényleg izgalmas volt, máskor elgondolkodtató, viszont amit vártam tőle, azt is tökéletesen hozta. Részemről egyébként a sorozatból talán a második évad tetszett a legjobban, ott egy izgalmas, sorozatgyilkos utáni hajsza volt a középpontban. Ahogy könyvekben, filmekben, sorozatokban is nagyon szeretem az ilyesmit. :) A könyvet Sárossy-Beck Anita fordította.

Köszönöm a lehetőséget a Maxim Könyvek csapatának! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron. (Az oldalon található hatféle kitűző is a főbb karakterekkel.)



Kövess minket Facebookon!

 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes