Egy ​perccel éjfél előtt

Könyvajánló - David Baldacci: Egy ​perccel éjfél előtt

Mit nyújt Baldacci izgalmas krimije? Egy harmincéves rejtélyt, gyerekrablást, sötét családi titkokat, rituális gyilkosságokat, pornót, drogokat és egy megátalkodott sorozatgyilkost, aki a bosszú érdekében még gyereket is képes ölni.

David Baldacci ismét összerakott egy izgalmas, érdekes regényt, amelyben szép számmal gyűlnek a holttestek. Főszerepben az FBI kiváló, de tragikus sorsú ügynök, Atlee Pine. Nem volt hozzá kegyes az élet, édesapja öngyilkos lett, anyja évekkel ezelőtt lelépett, gyerekkorában pedig elrabolták ikertestvérét, akiről azóta sincs semmi hír.

A rengeteg elfojtott trauma kitörni látszik, oké, nem csupán látszik, mert összever egy gyerekbántalmazót. Ez az utolsó csepp, ami után úgy dönt, itt az ideje szembenézni démonaival. Pine Asszisztensével, Carol Blummal karöltve visszatér gyermekkori lakhelyére, Andersonville-be, hogy megfejtsék testvére harminc éves rejtélyét. Miközben próbálja beleásni magát a múltba, felbukkan egy menyasszonyi ruhás női holttest. Rituális gyilkosságnak látszik és sajnos az elkövető nem áll meg egynél. Újabb holttest kerül elő. Nem kérdés, ez egy sorozatgyilkos, így párhuzamosan kell megbirkóznia a két feladattal. A két szálon futó nyomozás nem hagyja unatkozni az olvasót.

A múltban kutatni mindig veszélyes. Sosem tudhatod, mikor hullik ki egy-egy csontváz a szekrényből. Ez történt most is. Pine tudni vélt dolgokat a múltból, de ahogy egyre jobban beleássa magát az ügybe, olyan információk látnak napvilágot, amelyek mindent megváltoztatnak. Rengeteg dolgot tud meg szüleiről, vele együtt mi is kapjuk a puzzle darabkáit.

Közben ott van a sorozatgyilkos is, s látszólag semmi nem köti össze az áldozatokat Pine-nal és családjával. De talán mégis? Ebben nagyon jó Baldacci. Mindig csak éppen annyi új információt kapunk, hogy tovább lapozzunk a következő oldalra. Rengeteg érdekes, hasznos információ, amelyet ki kell mazsolázni a rengeteg felesleges adat és kesze-kusza események hálójából. Időnként kicsit talán sokat rugóztunk azon az éjjelen, amikor Mercy-t elrabolták. Ez egy picit engem kizökkentett, sőt, inkább azt mondom, bosszantott, de nem annyira, hogy ne akarjam megtudni mi lesz a történet vége.

Imádom az ilyen sztorikat. A poros, unalmasnak tűnő kisvárosokban rejtegetik általában a legdurvább titkokat. Nem volt ez most sem másként. Az ügynök bármilyen sötét dolog is kerül elő anyjáról, nem adja fel. Tudni akarja mi történt akkor éjjel. Közben pedig igyekszik minden erejével megtalálni a gyilkost, hogy ne legyen több áldozat. Bekerül egy másik ügynök is a képbe, hogy tovább csavarja az eseményeket.

Van itt minden, ami könnyed szórakoztatást nyújt egy igazán jó író tollából. Gyerekrablás, titkok, drogok, pornó, gyilkosságok. Kicsit lassan indult be a történet, de aztán a felétől már kicsit felpörögnek az események. Pluszban kapunk a végén egy érdekes csavart, néhány választ, de bőven maradnak nyitott kérdések. Csak nem lehet megoldani egy harminc éves bűncselekményt egy könyvben, ugye?

1933803.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Fordította: Szabó István

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Kegyetlen tavasz

Egy letehetetlen krimi-thriller gyilkossággal, emberi tragédiákkal 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes