Egy békés svéd városka, ahol vérfarkasok tanyáznak

Könyvajánló - Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

Titokzatos gyújtogató, rémisztő farkasok az erdőben, egy rejtélyes térkép. Újabb izgalmas kaland, félelmetes rejtély, amelyet Herbert és Sally meg akar oldani...

A népszerű skandináv krimiszerző, Kristina Ohlsson egy izgalmas ifjúsági sorozattal próbál kedvet csinálni az olvasáshoz a 9-12 éves korosztályban. A sorozat első kötete, a Zombiláz hatalmas siker. A kötetet az Animus Kiadó hozta el a magyar olvasóknak. Könnyed nyelvezet, izgalmas, pörgős történet, misztikum, rejtély, szimpatikus szereplők. Minden van benne, amivel fel lehet kelteni egy gyerek érdeklődését. A történetről itt olvashatjátok el az ajánlómat, ha lemaradtatok róla:

Zombiláz

Már vártam a következő epizódot, meg is érkezett A vérfarkasok titka címen. A címből már rögtön tudjuk, hogy ezúttal nem a zombiké, hanem egy másik misztikus lényé a főszerep. Derítsük ki, hogy milyen titkai vannak ezeknek a veszedelmes lényeknek.

Ismét Eldsalában járunk, ahol a zombik eltűnése óta nyugis volt az élet néhány nappal ezelőttig. Herbertékhez beköltözött bátyja, Fabian, aminek köszönhetően nem kellett elköltöznie egy idegen családhoz. Maradhatott itt, ahol legjobb barátja, Sally is élt és persze, ahol az ő kis Titkos Szobájuk van a szélmalomban.

A hetek óta tartó szárazságnak megvan a böjtje. Napok óta erdőtüzek tombolnak és a tűzoltók szakadatlanul fáradoznak, hogy ne terjedjenek át a lángok a házakra. Ráadásul menet közben kiderült, hogy szándékos gyújtogatásról van szó. De ki lenne képes veszélyeztetni a város lakóit és miért?

Egyik este Herberték lépcsőjén egy hatalmas kutyára lesznek figyelmesek. Nagyapja kiment, hogy elzavarja, de látta, hogy valami nem stimmel azzal a jószággal, sőt abban is biztos volt, hogy nem kutya, hanem inkább valamilyen farkas.

Ezután sorra jönnek a furcsaságok. Egyre több farkast hallanak vonyítani, belefutnak az erdőben egy átharapott torkú emberbe, akinek aztán nyoma vész. Újabb tűz, valaki ismét gyújtogatott, ráadásul több birka eltűnik Sally-ék és mások tanyájáról is, a tónál eltűnt minden madár, közben pedig a sokat látott Potus bácsitól előkerül egy régi festmény a szélmalomról hátulján egy rejtélyes térképpel Eldsaláról. És ott van még Fabian barátnője, Elsa is, aki nagyon különösen, sőt, gyanúsan viselkedik.

Minden adott egy izgalmas kalandhoz, de ezúttal nem tudott beszippantani a sztori. A kötet feléig túl lassan haladtunk, aztán szerencsére felpörögtek az események. Tudom, nem én vagyok a célközönség, ettől függetlenül a sorozat első részét imádtam, most viszont volt egy kis hiányérzetem. Hiába a rejtély, a sötét erdő, a gyanús zöld szemű farkasok, itt valahogy kevésbé volt meg a borzongató misztikum, mint a Zombilázban. Ettől függetlenül, ha az első rész tetszett, akkor mindenképpen érdemes elolvasni. Függővéggel zárul a kötet, ami tuti, hogy gyerekként ad elég löketet ahhoz, hogy kíváncsiak legyenek a trilógia zárására.

jrvgkoibergbssk8i5fi76p20poclnf86vqq1bpw.jpeg

Az első epizód borítója is látványos és izgalmas volt, ezúttal is kaptunk egy pazar borítót, szerencsére nemcsak a külcsín nyerő, a történet is szuper lett megint.

Köszönöm a lehetőséget az Animus Kiadónak!

A kötet elérhető a borítóra kattintva a kiadó honlapján kedvezményes áron.

Fordította: dr. Dobosi Beáta

Kövess minket Facebookon!

Főkép: fb.com/animuskiado

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes