Gyönyörű idegenek

Könyvajánló - Elizabeth Klehfoth: Gyönyörű idegenek

Egy jómódú család, egy tíz éve rejtélyes körülmények között eltűnt anya, egy elitsuli és egy titkos társaság egy ifjúsági thrillerben...

109848585_1009059409544125_811421413844526210_o.jpg

Az Alexandra Kiadó elhozta a magyar olvasóknak Elizabeth Klehfoth debütáló regényét, a Gyönyörű idegenek című ifjúsági thrillert. A történet két idősíkon halad. Az egyiken megismerjük a tizenhét éves Charlie Calloway-t, aki egy elit iskolában igyekszik helytállni, miközben folyamatosan gyötri a múltja. Még kisgyerek volt, mikor az anyja szó nélkül eltűnt. Senki sem tudja, hogy magától lépett le, hátrahagyva két gyermekét és férjét vagy esetleg valami történt vele a tóparti házban.

Charlie-t mindenki ismeri, az apja neves üzletember, aki sokkal többet foglalkozik a munkájával, mint a gyerekeivel, közben pedig sokan a mai napig sutyorognak anyja rejtélyes eltűnése miatt. Falakat húzott maga köré, s bár körbeveszik haverok, felszínes kapcsolatok, igazi barátai nincsenek, sosem tartozott sehová. Egy nap azonban az iskola egy titokzatos klubjába hívják, amelyben a lehetőséget látja, hogy végre tagja legyen valaminek. Szinte bármire képes lenne, hogy az "A" nevű társaság tagja lehessen.

Ez egy nagyon befolyásos titkos klub, amely már évtizedek óta tartja kontroll alatt az iskolát, a tanárait, a diákjait. Ide bekerülni nagy kiváltság és nem is egyszerű. A bejutáshoz túl kell esni egy felvételi procedúrán, a Játékon. Ez egy veszélyes, kissé beteges kincsvadászat. A társaság, hogy megőrizze titkát elég mocskos dolgokra képes. Például az elején egy rövid feladvány után minden jelöltet kompromittáló helyzetbe kényszerítik, ha véletlenül el akarna járni valaki szája az "A"-ról ez még hasznos lehet...  

A másik idősíkon a szülőké a főszerep: Grace Fairchild és gazdag férje, Allister Calloway. A szerző apró képeket mutat a múltból, hogy rájöjjünk, mi is történt a jómódú családban. Szerintem amúgy ezek voltak a legizgalmasabb részek a kötetben, de nem spoilereznék róla. Sajnálom, hogy csak morzsákat kaptunk a múlt sötétségéből.

Miközben megismerjük a sulit, Charlie diáktársait, a klubot és a próbákat, látunk mindenféle drámát. Jut egy kis romantika is a sztoriba, közben pedig csontvázak potyognak a szekrényekből. Charlie apja nem akarta, hogy nagyon elmerüljön az anyja keresésében, de végül egyre több titokra derül fény, amelyek csak hajtják előre, hogy kiderítse mi is történt hosszú évekkel ezelőtt. Felbukkan többek között Grace testvére is, aki tíz éve próbálja kideríteni az igazat és állítja, hogy Allister megölte a nőt. Még fényképet is mutat a lánynak egy fenyegető üzenettel. Ez már bőven elég ahhoz, hogy a lány megszállott nyomozásba kezdjen, hogy megtudja az igazságot. Még anyja családját is felkutatja, hátha közelebb viszik a rejtély megoldásához.

Közben a próbák is zajlanak, melyek során egyre durvább feladatokat kell teljesítenie az újoncoknak. Sokszor már nem csak saját magukat, még barátaikat is veszélyes helyzetekbe sodorják. Egyre inkább tűnik valami beteges vendettának az egész procedúra, mint felvételinek. A végére már Charlie sem tudja, hogy akar-e egyáltalán ezek közé az emberek közé tartozni, de aki ki akart szállni előtte, azok mind súlyos árat fizettek.

Elizabeth Klehfoth nagyon jó stílusban ír. Olvasmányos, pergő, de ez a könyv nem az igazi pörgős thriller, sokkal inkább ifjúsági dráma egy kis thrilleres beütéssel. A főszereplő lassan rakta össze, hogy mi is a helyzet, de az olvasónak hamar összeáll a kép. Bár szórakoztató volt, emiatt annyira nem hagyott bennem mély nyomot a kötet és hiányoztak az igazán érdekes csavarok is. Ettől függetlenül, aki nem nagyon izgalmas thrillerre vágyik, az meg fogja találni a számításait kötettel. Talán én lettem valamikor túl idős az ifjúsági kötetekhez. :)

gyonyoru_idegenek_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget az Alexandra Kiadónak!

A kötet elérhető kedvezményes áron, a borítóra kattintva. 

Fordította: Bótyik Bettina Zora

Kövess minket Facebookon!

Ha bealkonyul a Fények Városában…

 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes