Az elme illúziói olyan veszélyesek, mint a valós fenyegetések - Verity

Könyvajánló - Colleen Hoover: Verity

 Lowen, a leégett épp családi tragédián áteső fiatal író élete legnagyobb szakmai lehetőségét kapja: a balesetben megsérült világhírű Verity Crawford megkezdett könyvsorozatát kell befejeznie. De arra, amit a Crawford kastélyban talál, nem számított. Titkok, hazugságok és sötétség vár rá...

Lowen Ashleigh nemrég temette el a rákos édesanyját, akit egy éven keresztül ápolt a kis New York-i lakásában. Azóta nem is nagyon tudott írni, és már ki is akarják lakoltatni, mert nem tudja fizetni a számláit, albérletét rendesen. Ráadásul hihetetlenül visszahúzódó személyiség, neki nem való a dedikálás, semmiféle promotálása a könyveinek, ő éppen azért költözött New Yorkba, hogy elvesszen a tömegben, hogy senki ne figyeljen rá és figyeljen fel rá. Elvégre bármennyire is ironikusnak tűnik, a legnépesebb városok adják meg az ezt keresőknek leginkább az egyedüllétet és a nyugalmat. Házhoz szállítanak mindent és bármit, és a szenvtelen tömeget nem érdekli, ki vagy mi vagy, hagynak élni békében. Lowen könyvei közepesen sikeresek, nincs meg az a világhívnév, nincs meg az a hatalmas rajongói tábor, de azért van néhány hű olvasója, és azért fogyogatnak a könyvei. De ez nem elég ahhoz, hogy megéljen.

A szavaknak egyenesen a zsigerekből, húson és csonton át kell kiszakadniuk. A vallomás legyen szörnyű, őszinte, véres, talán kissé ijesztő, de legfőképpen nyílt, leplezetlen.

Ám ekkor az ölébe pottyan a lehetőség: Verity Crawford, a nagyon népszerű és nagyon sikeres író egy balesetben megsérült, nem tud írni sem. A folyamatban lévő hatalmas sikernek örvendő, kilenckötetesre tervezett sorozat, melynek minden része egy-egy legfőbb erényre épül, még nincs befejezve, az utolsó három kötet hátravan. Verity pedig nincs abban az állapotban, hogy írjon, ezért a férje, Jeremy felkéri Lowent, mert Verity nagyon szerette Lowen könyveit, és többször meg is jegyezte, hogy az ő stílusa áll az övéhez a legközelebb. Lowennek bár nem hiányzik az a figyelem a háta közepére sem, amit ezzel a munkával kapna, a pénzre viszont nagyon is szüksége van, és a lehetőség is birizgálja a fantáziáját, így elvállalja. Elutazik a hatalmas Crawford-kastélyba, hogy Verity jegyzeteit és naplóit átvizsgálva belevághasson a munkába. Arra azonban nem számít, amit ott talál...

Jeremy és Verity három gyereket nevelt: egy ikerpár lányt, akik már mindketten meghaltak, és egy fiatalabb fiút. Lowen megtalálja Verity személyes naplóját, amiből kiderül, hogy a nő nem szerette egyformán a gyerekeit, és szinte megszállottjává vált annak, hogy a két lány közül az egyik meg fogja ölni a másikat. Vajon véletlen a lányok halála? Vajon hogyan történt Verity balesete?

A kezemet a számra tapasztom, de gyorsan el is kapom onnan,
amikor az ujjam valami ragacsos anyaghoz ér. Még több vér. Lenézek a blúzomra. Rengeteg vér, és egyetlen cseppje sem az enyém. Belecsípek az anyagba, hogy elhúzzam magamtól, de foltokban a bőrömhöz tapad.

A történet végig ezek körül forog, és persze elég sok erotikus jelenet is található benne, némelyik egész jó, némelyik közepes, de az biztos, hogy sok. A történet hangvételéhez és stílusához képest talán túl sok is. Akad a sztoriban néhány - szerintem - teljesen hiteltelen pont és túlzás, de Colleen Hoover nem véletlenül tartozik a kedvenc szerzőim közé: nagyon jó stílusban tud írni, és még a logikai pontatlanságokat is meg tudom neki bocsátani, mivel a történet magával tud rántani. Az erotikus jeleneteket tényleg sokalltam, de az egész ötlet nagyon tetszett, a hiteltelen elemekkel együtt is. Bár volt egy pont, ahonnan sejtettem egy bizonyos csavart a történetben, és volt egy másik, ahonnan pedig egy másikat, végül mindkettő be is igazolódott, mégis az utolsó levél nagyon jó volt. Fordulatos, érdekes, magával ragadó történet két nőről, akiknek az élete az írás, és egy családról, amelyet tragédiák sora ért - hogy véletlenek-e ezek vagy sem... az más kérdés. 

A legjobb részek azok voltak, ahol magáról az írásról és a különféle technikákról, ötletekről, lehetőségekről volt szó, és persze a történet a történetben formátum is tartott érdekességeket: egyrészt haladunk előre Lowen életében, másrészt pedig ezzel párhuzamosan vele együtt olvassuk Verity korábbi naplóját is, egy pontig, ahol végül a két szál összeér. A megszokott CoHo kötetekhez képest sokkal keményebb és kegyetlenebb történet ez, de azért pszichothrillernek nem nevezném. Nem a kedvencem a szerzőtől (az továbbra is az a sorozat, amit elsőnek olvastam tőle), de egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam. 

Fordította: Barthó Eszter

A kötet a borítora kattintva elérhető kedvezményes áron!




Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes