Egy fordulatos fantasy sárkányokkal gyerekeknek

Könyvajánló - Liz Flanagan: Sárkánylány

Egy bájos, humoros, fordulatos,
könnyed történet egy varázslatos világban.
Fiatal szerethető hősök, barátságok, hűség,
bátorság, kitartás és izgalmas kalandok.fantasy-2747066_960_720_1.jpg

A Metropolis Media elhozta a magyar olvasóknak Liz Flanagan díjnyertes regényét, a Sárkánylány című kötetet, amely Nagy-Britanniában levette a lábáról a 9-11 éves gyerekeket, így lett a tavalyi év legjobb gyerekkönyve a szigetországban.

A történet helyszíne Arcosi szigete, mely egykor sárkányoknak és lovasaiknak adott otthont, de a sárkányok már emberöltők óta kihaltak. Vagy mégsem... Az egyik főszereplő Milla, a tizenhárom éves árva, aki szolgálóként dolgozik. Egy nap kedvenc narancsfáján üldögélve szemtanúja lesz, amint egy csuklyás férfit meggyilkolnak. A lány látta, hogy a tragédia előtt a férfi egy zsákot akasztott a fára. Miután lecsillapodnak a kedélyek a lány megnézi a zsákot, amely igazi kincseket rejt: négy sárkánytojást és úgy dönt vigyázni fog a tojásokra.

A kötet során megismerjük még egy gazdag család sarjait, a tizenhat éves ikreket. Az egyik iker Tarya, aki fivére, Isak és annak mestere segítségével kijátssza apjuk óhaját, miszerint úrinőként kell viselkednie, és Isak páncéljában titokban ügyes kardforgatóvá válik. Milla dolga, hogy a két fiatal időben megjelenjen a fontos eseményeken, hogy az ikrek apja elégedett legyen.

liz_book_launch_photo_by_jason_foster.jpg

A képen Liz Flanagan egy dedikáláson (forrás: lizflanagan.co.uk)

Közben megérkezik a herceg a szigetre és természetesen sokan pályáznak a különleges kincsre. Hisz ki tudná legyőzni azt, akinek tűzokádó sárkányai vannak? A szigetet elfoglalja és gyötri az ott élő őslakosokat, ami még saját fiának, a nemes lelkű Vigónak sem tetszik. A négy fiatalon múlik, hogy lesz-e újra béke a szigeten.

Milla ügyesen gondozza a tojásokat, amelyből ki is kelnek a sárkányok és a szerző részletesen leírja, hogy miként kell gondozni ezeket a páratlan élőlényeket. Az teszi őket még különlegesebbé, hogy születésükkor választanak magunkat egy társat, akihez utána örökké egy telepatikus kapcsolat fűzi őket.

Egy bájos, humoros, fordulatos, könnyed történet egy varázslatos világban. Fiatal szerethető hősök, barátságok, hűség, bátorság, kitartás és izgalmas kalandok. Bármelyik tízéves örömét lelheti ebben az különleges történetben, mely gyönyörű borítót kapott. Bár azt is be kell ismernem, nekem jobban tetszik a brit kiadás.

5602375_5.jpgKöszönöm a lehetőséget, Metropolis Media!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Fordította: Tamás Dénes

Kövess minket Facebookon!

Egy város, ahol tilos álmodni

A cselekvés nulla foka

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes