Assassin's Creed: Last Descendants - A kán sírja

Könyvajánló - Matthew J. Kirby: Last Descendants - A kán sírja

Matthew J. Kirby a trilógia bemutatkozó kötetével, A New York-i felkelés című legújabb Assassin's Creed világába repítő kötettel megmutatta a magyar közönségnek is, hogy kiváló író. A sorozat folytatása, A kán sírja sem fog csalódást okozni az AC rajongók számára, remekül sikerült. 

Ha nem ismered még a trilógiát, ide kattintva elolvashatod az első rész ajánlóját!

A történet néhány héttel az első kötet befejezésétől folytatódik. Az első részben megismert csapat darabjaira hullásával még érdekesebbé vált a történet, főleg miután a két rivális, a templomosok és az orgyilkosok után egy harmadik fél is beszállt a buliba, hogy rátegye a kezét az Édendarabokra. A lándzsa első része ugyan egyelőre elveszett, de elindul a hajtóvadászat a még hiányzó két darabért.

Ezúttal a nyomokat követve az Animus segítségével mongol Kínába "repülnek", hogy kiderítsék hol van Batu Dzsingisz kán unokájának titokzatos sírja, ahova állítólag eltemették az Édenlándzsa egy darabját Möngke kánnal együtt. A kínai megszállás idején komoly csatákat vívtak és a mongol kánok különösen kegyetlenek voltak. Ezeket a csatákat átélni brutális és megterhelő feladat volt. De mivel csak mende-mondák vannak Möngke haláláról így hosszú fájdalmas pillanatok várnak a leszármazottakra. És nemcsak a múlt hoz csatákat, melegedik a helyzet napjainkban is. Miközben az Animus kihívásaival néznek szembe, egyre többször kerülnek a valóságban is összetűzésekbe a templomosokkal. Látványos csatajelenetek várnak az olvasóra a jelenben és a 13. században is, Owenre és barátaira pedig egy veszélyes kaland Mongóliában és nem várt fordulatok...

A trilógiáknál mindig kicsit izgulok, ha a nyitás jól sikerül. A második részhez érve elvész az újdonság varázsa és elkezd izgulni az ember a könyvért. Vajon fenn tudja tartani továbbra is az érdeklődésem? Lesz olyan jó, mint az első rész? Szerencsére a szerző nem okozott csalódást. Ez a kötet is nagyon izgalmasra sikerült, akciódús, pörgős, talán kicsit erősebb a stratégiai vonal, mint az első kötetben, de lehet, hogy pont ez az oka, hogy jobban tetszett a folytatás, mint a nyitány. Az első kötetben hiányoltam kicsit a karakterek mélységét, ebben a könyvben végre kicsit jobban megismertük a főszereplőket. Ezek után kíváncsian várom, milyen csavart tartogat Kirby a befejező részre! 

A kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

knv_assassins_creed_last_descendants_a_kan_sirja_matthew_j_kirby_v1705.jpgA képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

Ha kíváncsi vagy az eddigi legjobb Assassin's Creed történetre, kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes