Mert színezni jó...

Könyvajánló - A tenger mélyén (Szórakoztató, lazító, stresszoldó színező)

Szerkesztőtársam kedvcsináló ajánlója után nem volt választásom, színesceruzát kellett ragadnom. Ebben segítségemre volt az Alexandra Kiadó egyik felnőtteknek készült színezője: A tenger mélyén. Külön öröm számomra a téma. Akik jártak már az otthonomban, ezen biztos nem is lepődtek meg. Legyen elég annyi, hogy legutóbb egy kedves ismerős először járt nálam és az volt az első kérdése, hogy mennyi az egy négyzetméterre jutó delfinek száma a lakásban? :D  

A kötetben gyönyörűen kidolgozott ábrák várnak rá, hogy egyedivé varázsoljuk. A tengeri állat- és növényvilág szebbnél-szebb rajzokban mutatkozik meg. Teknősök, delfinek, halak, növények, korallok, kagylók és még sorolhatnám.

Felkészülésem a színezésre :)

Folyamatosan hallani róla, hogy milyen pozitív hatásai vannak, ha mondjuk egy fárasztó munkanap után vagy épp a vizsgaidőszakban két kemény vizsga közötti pár szabad órában a színezés mellett döntenénk.

Milyen pozitív hatásai vannak? A meditációhoz hasonlítják, segít lecsillapodni, megnyugtatja az agyat. Nincs időnk közben a negatív gondolatokra. Tökéletes kikapcsolódás a rohanó világban. Ahhoz vagyunk szokva, hogy 2-3-4 dologra figyelünk egyszerre, de amikor leülünk színezni csak a vonalakra, színekre figyelünk, ezáltal a koncentrációs képességünk erősödik, fejlődik.

Így fest az én tengeri világom :)

A gyereknek azért ajánlják a színezést, mert a kéz-szem koordináció fejlődésében is segít, hogy igyekeznek a vonalak között maradni. A motorikus képesség fejlesztése felnőttkorban is ugyanúgy fontos. Miközben igyekszünk megtalálni a harmóniát az alkotásunkban észre sem vesszük és a kreativitásunk is fejlődik, amit akár a munkánkban, akár az élet egyéb területein is hasznosíthatunk.

A dolog izgalma még, hogy nincs jó vagy rossz megoldás. Csak annyi a dolgod, hogy élvezd a magadra fordított időt. Hasznos és kellemes kikapcsolódás utazás közben, a munkahelyi 10 perces szünetben vagy egy stresszes nap végén az otthon melegében. Kifejezetten kellemes szórakozás! Ajánlom mindenkinek, hogy egyszer üljön le és próbálja ki milyen, amikor mindent és mindenkit kizár és csak egy darab papír, pár ceruza, toll vagy ecset és ő maradnak...üdítő élmény.

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre!

747150f.jpg

 

 

 

 

 

 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes