Bomba robbantotta a világ egyik legegzotikusabb strandját

2_7.jpg

Nem, nem elírás és nem is egy fura vicc, tényleg így van! Létezik Mexikóban egy igazi édenkert, Playa de Amor, ismertebb nevén Hidden Beach, mely az ország egyik legnépszerűbb strandja. Nem meglepő, lenyűgöző természeti kincs, gyönyörű homokos tengerparttal, a Marieta-szigetek gyöngyszeme. Mindenki erről beszél, mindenki ott akar lenni!

3_5.jpg

Gyakorlatilag egy félig vízzel telített lyuk a sziget belsejében, melyet egy alagút köt össze a tengerparttal és nemcsak a természetnek köszönheti mai formáját. Vulkáni tevékenységek során alakult ki évezredekkel ezelőtt, de végleges alakját a huszadik század elején a szigeten végzett bombakísérletek okozták, legalábbis a közelmúltban végzett vizsgálatok alapján erre jutottak a tudósok.

4_5.jpg

A környező lakatlan szigeteket akkoriban igen gyakran használták ilyen célokra, számos barlang és szikla ezeknek a bombázásoknak köszönheti egyedi formáját, melyen az erózió is alakított az elmúlt évszázadban.

5_4.jpg

Ez a rejtett paradicsom nehezen közelíthető meg, dagály idején csak profi úszók és búvárok juthatnak a tavacska közelébe. Rengetegen szeretnék megcsodálni és megmártózni a vízében, de ez nem ilyen egyszerű. Aki a világ egy legegzotikusabb strandjára szeretne eljutni annak külön engedélyre van szüksége a mexikói kormánytól, de ez sajnos nem mindenkinek adatik meg.

1_9.jpg

A sziget és közvetlen környezete természetvédelmi terület, mely egy híres tudósnak, Jacques Cousteaunak és egy erőteljes nemzetközi összefogásnak köszönhető. Hála a védettségnek csodálatos élővilág jellemzi a szigetet és a körülvevő vízi világot is. Otthona púpos bálnáknak, delfineknek, teknősöknek. A Playa de Amor pedig 2008 óta az UNESCO Világörökség része.

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes