Halálos ​játszmák

Diana Urban: Halálos ​játszmák

"24 órád van rá, hogy nyerj. Ha megszeged a szabályaimat, a lány meghal. Ha hívod a rendőrséget, akkor is meghal. Ha szólsz a szüleidnek, vagy akárkinek, a lány meghal.

Készen állsz?"

halalos_jatszmak_elfestett_02_png.webp

A Next21 Kiadó ezúttal egy kamaszoknak és fiatal felnőtteknek való klassz kis thrillert hozott az olvasóknak, amelyben komoly feladat elé állítja a szerző, Diana Urban a főhősét egy véres játékban.

Adott hat kamasz kölyök, akik élik a mindennapi életüket, koptatják a középiskola padját, tipikus tinédzserek, akik kicsit kilógnak a társaságból, mert szabadidejükben rá vannak kattanva egy játékra. Gamerek, akik szeretnének eljutni egy ütős kis tornára, ami megváltoztathatná mindegyikük életét.

A főszerepben megismerjük Crystalt. Iskolai kötelezettségei mellett segít a húga nevelésében, de ő is, amint a feladatai engedik a barátaival gyakorol a versenyre, ahol egy öt főből álló csapattal kell megmérettetniük magukat más játékosokkal. Utóbbi vezet némi konfliktushelyzethez, mert eggyel többen vannak...

Közben a történet másik oldalán egy kicsit durvább a szitu, ugyanis Crytal kap egy videót az elrabolt húgáról. Az emberrabló közli vele, hogy a lány vagy meghal vagy Crystalnak részt kell vennie az őrült játékában, ami arról szól, hogy egyre durvább és hajmeresztőbb feladatokat kell elvégeznie. Ha pedig erről bárkinek szólni mer, a húga halott.

Hamar kezdjük összerakni, hogy a feladatok célja a lány baráti társaságának kicsinálása. Betekintést nyerünk egy diszfunkcionális család életébe, közben látjuk, hogy miként próbál meg Crystal túljárni az őt terrorizáló eszén, hogy megmentse a húgát, de közben ne ártson tovább a barátainak. Végülis gamer, játékra termett, de gyanítom ember nincs a földön, aki örömmel játszaná egy őrült bábmester játékát.

Apránként megismerjük a miérteket, a szereplőket, látjuk az ámokfutást, kapunk egy kis feszültséget, titkokat, izgalmat, néhány csavart és egy kegyetlen játszadozást, amiben senki nem győzhet. Barátság, bűntudat, titkok és egy leleményes kölyök, akinek döntenie kellene, hogy a testvérét vagy a barátait veti a farkasok elé.

Ezt a könyvet mindenképp a helyén kell kezelni: egy fiatal felnőtteknek szóló thriller. Annak teljesen rendben van. Korunknak megfelelő háttér, tizenhét éves srácok, lányok, kisebb-nagyobb csavarok, egy szociopata, aki terrorizálja őket a saját céljai érdekében. Meg sem merem tippelni hány könyvet olvastam már a műfajban, gyanítom ennek tudható be, hogy hamar lefüleltem a legnagyobb titkokat, csavarokat, de ha valaki 17-19 évesen veszi a kezébe ezt a kötetet, akkor képes lesz azonosulni a karakterekkel és jól fog szórakozni.

halalos_jatszmak_01_next21_jpg.webpKöszönöm a lehetőséget a Next21-nek!

A fenti képre kattintva a regény elérhető kedvezményes áron közvetlenül a kiadónál.

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes