"Te irányíts, ne a körülményeid!"

Könyvajánló - David Goggins: Nincs hatalmad felettem

David Goggins inspiráló kötetében mesél kemény útjáról a céljai eléréséhez. Tanácsaival, elveinek követésével pedig mi is képesek lehetünk legyőzni a félelmeinket és kihozni magunkból a legjobbat. 

2024-01-10-blog_post_copy.jpg

Minden fejben dől el. Ezt a mondatot biztos vagyok benne, hogy mindenkinek mondták már élete során legalább egyszer, de esélyes, hogy inkább sokszor. Amikor feladott egy edzést, amikor egy kirándulásnál meredek volt az emelkedő és ő inkább le akart ülni egy rönkre megvárni a többieket vagy, amikor egy feladat bármi okból nehezebbnek minősült és inkább a feladást választotta. Ismerős helyzetek? Mind voltunk ilyen cipőben és itt jön képbe a mentális állóképesség.

Szakértők, tudósok előszeretettel beszélnek arról, hogy miként vagyunk képesek feszegetni a határainkat vagy épp arról, hogy vannak dolgok, ami lehetetlen. David Goggins ezt a szót száműzte a szótárából. Közel két évtizede coachként igyekszik másokat is arra sarkallni, hogy feszegessék a határaikat és ne ijedjenek meg a lehetetlennek tűnő feladatoktól sem. És a pasi nagyon is hiteles. Tapasztalatból beszél, ami ebben az esetben többet ér bármilyen kutatásnál.

A HVG Könyvek égisze alatt jelent meg Nincs hatalmad felettem című könyve, amelyben elmeséli milyen kemény utat járt be élete során. Hogyan küzdötte le a mentális gátakat, hogy volt képes az USA fegyveres erőinek egyetlen olyan tagjává válni, aki a hirhedten brutális erőnlétet igénylő kiképzését végigcsinálta mind a SEAL, mind a szárazföldi haderő és a légierő csúcskiképzéseit is.

Azóta nem csoda, hogy a hadseregben élő legendaként tartják számon, közben pedig parádés világrekordot állított fel, ultramaratonok, triatlonok és ultratriatlonok tucatjai vannak a háta mögött. De hogy csinálja? A kötetben megismerjük a gyerekkorát, ami közel sem volt sétagalopp. Szegény családból származott, számtalanszor érték rasszista indíttatású atrocitások, gyakori volt az életében a lelki és a testi bántalmazás is. A legtöbben összeroppannak az ilyen nyomás alatt és ő sem volt másként ezzel.

Elmeséli milyen céltalan volt az élete. Túlsúlyos, depressziós fiatal volt egy olyan robot-melóval, ami megöli az ember álmait. Aztán egy ponton úgy döntött, hogy elég. Páratlan kitartás és akaraterő kellett hozzá, hogy kimásszon a gödörből, de sikerült neki. Önfegyelem, akarat, kitartás, az eredménye pedig közel néhány hónap alatt mínusz 48 kiló és a SEAL program.

Inspiráló az út, amit bejárt és számos könyvével rengeteg embernek adott bátorságot, erőt, hogy ők is változtassanak az életükön. Utat mutat a mentális állóképesség felé, elmondja milyen lehetetlennek tűnt számára egy ekkora változás, de mégsem félt megpróbálni. Számos kudarc van a háta mögött, de ezeket képes volt előnyére fordítani. Kielemezte őket, hogy megtudja miként lehet jobb, hogyan fejlődhet pozitív irányba, mit kell másként tennie legközelebb, hogy sikerüljön.

Meggyőződése, hogy az emberek többsége képességeinek csupán 40%-át használja ki. Könyvével tanulhatunk tőle és saját életünkben is alkalmazhatjuk az elmondottakat. Segít a kihívások legyűrésében és abban is, hogy félelmeinket legyőzve a legjobbat hozzuk ki magunkból.

Érdekes olvasmány egy lenyűgöző életútról egy olyan embertől, aki sokakat inspirál parádés teljesítményével. Élő példa arra, hogy a kitartó, kemény munka meghozza a gyümölcsét és képes eljuttatni minket a céljainkhoz. Rendkívül pozitív kötet, amit simán kötelező olvasmánnyá tennék a világban. Kortól, nemtől függetlenül bárki tanulhat ettől az embertől. Vegyétek, vigyétek, olvassátok, tanuljatok tőle!

nincs-hatalmad-felettem-b1-72dpi.jpgKöszönöm a lehetőséget a HVG Könyvek csapatának!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess minket a Facebookon is!

Még közelebb önmagunkhoz

15 szabály, hogyan erősítsd a tested és az elméd

8 lecke a harctéri vezetésről vállalkozóknak

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes