Növekedés és tartós siker a szervezet minden életszakaszában

Könyvajánló - Dr. Ichak Adizes: Vállalatok életciklusai

"Miképpen azonosíthatjuk a szervezeti életszakaszok problémáit?
Hogyan juttathatjuk el cégünket a csúcsra, hogy tartósan ott maradhasson?
Melyek a hanyatlás jelei, és hogyan fordíthatjuk vissza vállalatunk öregedését?"

Dr. Ichak Adizes az elmúlt több mint három évtizedben vizsgálta különféle szervezetek életciklusait, változásait, majd az alapelveit, az elméletét összegyűjtötte, kidolgozta és tökeletesítette. Ezek ismerete, felismerése lehetővé teszi, hogy a szervezet növekedése során láthassuk a problémák mibenlétét, hogy egy kialakult probléma normális-e a szervezet adott életszakaszában vagy rendellenes. Ezen elemzések segítségével láthatjuk, hogy egy-egy vállalat miért növekszik vagy épp hal el, és abban is segítségünkre lehet, hogy miként kerüljük el a tipikus problémákat.

Adizes három részre bontva ismerteti meg a módszert. Az elsőben egy vállalat születésétől a végéig tapasztalható legjellemzőbb viselkedést írja le és megismertet a normális és rendellenes problémákkal. Miután ezt kielemeztük, rávilágít a növekedés valamint az öregedés okaira, hogy aztán az utolsó részben megismerjük magát a megoldást. Olyan beavatkozásokról olvashatunk, amelyek segítenek, hogy az adott szervezet sikerrel vegye az akadályokat és megfelelő fejlődés mellett öregedhessen.

A kötetet azoknak a vezetőknek és tanácsadóknak ajánlja a szerző, akik vállalatok szervezeti változásaiért felelnek. Az alapelveket igyekszik szakmaian, de közérthetően felvezetni, így akár kezdő vezetők is rengeteget tanulhatnak belőle. Az ő és kollégái hosszú évek alatt számos céget figyelhettek meg, elemezhettek ki. Ezeken a példákon keresztül pedig az olvasó rengeteget tanulhat.

Sőt! A módszertan nem csak vállalatoknál alkalmazható sikerrel, az Adizes Intézet számos ország vezetőivel is konzultált és használták kormányzati szervezetek megújítására például Svédországban is. Azoknak, akik számára fontos a szakmai fejlődés ez nagyon hasznos kötet, de mint a legtöbb vállalati módszertannal foglalkozó kötet, ez is számos, az élet más területén is alkalmazható elméletet tartalmaz, amelyek többek között a személyes fejlődésben vagy a házasságban is segíthetnek.

Ez a kötet segít kezelni a kihívásokat, a változás okozta problémákat, segít felismerni a gondokat, hogy ezáltal céltudatosan kezelve azokat a szervezet a pozitív változás felé induljon. Hasznos, okos, érdekes olvasmány nem csak vállalkozóknak, mely gyakorlati tudást nyújt.

"Nem a legerősebb él túl, nem is a legokosabb, hanem aki a legfogékonyabb a változásra." - Charles Darwin

vallalatok-eletciklusai-b1-web.jpgA kötetet a HVG Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján kedvező áron!

Kövess minket a Facebookon is!

Inspiráló TED-előadások: Vezetés

Simon Sinek elárulja az inspiráló vezetés titkát

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes