Kortalanul - Esszencia

Túl kell lépni a "mozogj többet, egyél kevesebbet" szintű tanácsokon! - mert önmagában ez a mondat nem megoldás a ma emberének. A Kortalanul - Esszencia című könyv Lakatos Péter StrongFirst Master-oktató, Carlson Gracie Jiu Jitsu fekete öves gyakorló tapasztalatait összegzi, amelyekre a Kortalanul Project sikeres életmódprogramja közben figyelt fel. A módszer tanulságait és a tudomány legfrissebb kutatásainak hasznosítható eredményeit teszi közzé, az érdeklődők okulására. 


Könyvajánló
Lakatos Péter

Kortalanul - Esszencia

Lakatos Péter azt a címet is adhatta volna művének, hogy írd újra a sorsod! A kötet írásába azért kezdett bele, mert úgy érzi, hogy az alábbi kérdésekre muszáj választ lelnie:

- miért mozognak az emberek ritkán és esznek túl sokat?
- miért fullad kudarcba az életmódváltások nagy többsége?
- miért lesznek kövérebbek az emberek, mint amikor belevetették magukat a változtatásba?
- vajon ez az egész csak az akaraterőről szól?
TUDTAD?
Az egyik legegyszerűbb dolog azt mondani, hogy a kövér ember lusta és akaratgyenge.
De amikor megkaparod a felszínt, a kövér ember gyakran egy sor más területen erő felett teljesít. Mint szülő, barát vagy éppen munkatárs.
Érdemes érteni, hogy sokan traumát, bántalmazást vagy szomorúságot kezelnek az evéssel, de sokan kezelik ezt edzéssel, alkohollal vagy más romboló módon.
Ezért is fontos, hogy az életmódváltásod a tied.
A te miérted kell hozza, a te céljaid, a te tempód és a rád illesztett rendszer.

Forrás: Lakatos Péter - Kortalanul Project Facebok oldal

A szerző meggyőződése, hogy a kérdésekre adandó válaszok az alapoknál kezdődnek. Pályafutása több évtizede alatt kliensei kérdéseire gyakran azzal kezdte válaszát, hogy "az attól függ", ez pedig azt jelenti, hogy a témában nem lehet uniformizálni egyetlen ember problémáját sem, mert mindenki egyedi, és ezért egyedi megoldások is kellenek, hogy szülessenek. Ki kell lépni az "egyél kevesebbet, mozogj többet tanácsok útvesztőjéből, mert ez a mondat önmagában nem segítség a fenti kérdések megválaszolásához. 


Lakatos Péter komplex egységnek fogja fel a szervezetet, az egyén testét-lelkét figyelembe veszi, amikor módszert ajánl neki, és finomhangolásokkal igyekszik az illetőnél az eredményes életmódváltást véghez vinni. Vallja, hogy az alapinformációk rendelkezésre állása esetén egységes rendszerbe kell integrálni őket: egy életmódprogramnak muszáj foglalkoznia a klienseit érő stresszel, annak kezelésével, az alvási idő hosszával, minőségével, légzéssel, fénykörnyezettel.

Ez a kötet a témában írt műveinek esszenciája. Felhasználja a tudomány friss és meggyőző eredményeit, miközben meglátásainak ilyen címszavakat ad: 

- minimummal az optimumot
- szűrd ki, ami téged épít
- írd újra a sorsod
- étkezz, aludj, eddz kortalanul
- a kevesebb néha több

Természetesen, csak belekapkodtam a címszavakba, a mű sokkal több okosságot és alapvető tudást tartalmaz, mint amit idecitáltam. A tudományos eredmények lefordítva a laikus emberek tanácsokat, módszereket kereső hadára, közérthető megközelítésben magyarázzák el a metodika komplexitásán alapuló lehetőséget. Mit, miért, hogyan? A legfontosabb kérdések a ma életmódváltó emberének.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Az ​újévi fogadalomként, januárban megkezdett életmódváltások lendülete a statisztikák szerint február közepére megtörik, mert addigra majd 80 százalék feladja a céljait. Ha a fogyókúra olyan egyszerű elméletben, miért olyan nehéz a megvalósítása a gyakorlatban? Szimplán csak az akaraterő hiányzik? Mi van akkor, ha léteznek olyan tényezők, amelyek szinte lehetetlenné teszik, hogy többet mozogjunk és kevesebbet együnk – ahogyan a szakemberek tanácsolják? Hogyan küzdjük le ezeket a tényezőket? És mit tegyünk akkor, ha a cél nem egyszerűen a vonzóbb külső elérése, hanem a teljesítményünk fokozása és az egészségünk visszaszerzése is a terveink között szerepel?
LAKATOS PÉTER harminc éve nyitotta meg edzőtermét, azóta tanított olimpiai aranyérmest és nagymamát, kommandóst és hobbiból sportolót, valamint kinevelt majd 3500 edzőt tíz országban. Új könyvében a rendkívül népszerű Kortalanul Prémium Életminőség Program tapasztatait osztja meg az olvasókkal, amely program révén kollégáival együtt sok ezer életmódváltónak segített sikeresen.

LAKATOS PÉTER StrongFirst Master-oktató, Carlson Gracie Jiu Jitsu fekete öves gyakorló. Harminc éve oktat fitnesszel, légzéssel és mozgással kapcsolatos szakmai programok keretében itthon és külföldön egyaránt. A Ground Force Method megalkotója, krav maga fekete öves instruktor. Legutóbbi könyve az Életmentő izom, amely bestseller volt a megjelenése évében.

Köszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva.
Kövess minket Facebookon is! 

A képek a szerző Lakatos Péter - Kortalanul Project oldaláról származnak.

Termékadatok
Cím: Kortalanul esszencia
Szerző: Lakatos Péter
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalak száma: 280
Megjelenés: 2023. október 20.
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789634758020
Méret: 200 mm x 140 mm x 200 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes