Minden elmúlt nyár

A dolgokat sosem szabad természetesnek venni, az idő pedig véges, meg kell ragadni a második esélyt - ez dióhéjban Carley Fortune debütáló regényének a lényege. A Minden elmúlt nyár című kötet sodró lendülettel hódítja meg az olvasó szívét a romantika jegyében. 


Könyvajánló
Író: Carley Fortune
Fordító: Kéri Andrea

Minden elmúlt nyár

Per­sepho­ne Fra­ser (Percy) harmincéves nő, aki 12 éve nem találkozott Sammel (Sam Florek), kamaszkori szerelmével. Egy átmulatott éjszaka után telefonhívást kap Sam bátyjától, hogy meghalt az anyjuk, aki Percy személyes kedvence volt: elképzelhetetlen, hogy egy ilyen hír ne jusson el hozzá, és még elképzelhetetlenebb, hogy a temetésen ne vegyen részt. Akkor is, ha Sam is ott lesz. Akkor is, ha az ő hibája, hogy azóta nem találkoztak. Akkor is, ha azóta minden férfiben Samet keresi.

Percy vezetőszerkesztő egy magazinnál, jó abban, amit csinál, de őszintén szólva, ideje nagy része egy kis lyukban való kucorgásról, különféle termékbemutatókról és kötelező ebédekről szól. (Igen: ezt is lehet unni, egy idő után minden VIP ember és minden puccos éttermi ebéd is az agyadra mehet.) A fentieket még az előnyök, az ingyenpia, a sajtóutak és a megszámlálhatatlan nívós ajándéktárgy sem tudja ellensúlyozni.

Volt hat nyár, amit a családjával egy bungalóban töltött nyaranta, itt ismerkedett meg Sammel, itt lett szerelmes bele, ami kapcsolat miatta úgy ért véget, mintha bomba robbant volna. Percy néha még napjainkban is pánikrohammal küzd, ha a történtekre gondol - lapszélre, olvasáskor: őszintén reméltem, nem valami banális cucc miatt eszi magát, az nagyon kiábrándító lenne!

Hat nyaruk volt tehát arra a főhősöknek, Percynek és Samnek, hogy egymásba szeressenek, ami egyetlen nap alatt fordult széthullásba. Most egy hetük van arra, hogy megfejtsék, mi történt és létezik-e kettőjüknek együtt tovább. Percy azonban gyűlöli a szembenézést, azóta sem dolgozta fel a történteket. Inkább tagadásban él: mun­ká­ba te­met­ke­zés, kö­tött­sé­gek nél­kü­li sze­x és a túl­ára­zott kok­té­lo­k Chan­tal­lal, a barátnőjével. Évek­be tel­lett, mire a fentieket tö­ké­le­te­sí­tet­te. Micsoda történet ez szerelemről, döntésekről, amelyek megváltoztatják az ember életét!

Az erotika mellett felnövésregény is a mű, ahol a női főhős végre-valahára 12 év után valahogy rádöbben arra, hogy a homokba dugott fej 12 éves kényszercsendet okoz - és ugyan, kinek jó ez? Mert ha valóban akkora gáz a szakítás oka, akkor nem megyünk el egy temetésre SEM, ahol az illetővel ezer százalékra találkozhatunk, ha meg nem olyan, akkor mi fenéért tartott 12 évbe a tisztázás kezdőpontja? Tényleg ennyire nem ura valaki az analizálásnak, önreflexiónak és szembenézésnek? A válasz persze igen, és hogy van ilyen.

Magával ragadó, összetett cselekmény, romantika, mély érzelmek jellemzik, a tökéletlen karakterek nagyszerű dramaturgiával csetlenek-botlanak; igazi nyári regény, amely visszahozza a meleget szívünkbe fagyos tél és vacogtató kora tavasz környékén is. A mű megvilágítja az érdeklődő számára, hogy a második esélynek mindig helyet kell szorítani, és hogy a jövő nagy általában sosem az, amit előre elképzeltünk. Akik szeretik Jojo Moyes vagy Emily Henry történeteit, szavazzanak bizalmat az elsőkönyves szerző, Carley Fortune debütáló kötetének: érdemes.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Hat ​nyár, hogy egymásba szeressenek. Egy pillanat, ami mindent elronthat. Egyetlen hétvége, hogy helyrehozzák a dolgokat.

Azt mondják, ha egyszer felnősz, sosem mehetsz igazán haza többé. Persephone Fraser számára ez túlságosan is igaznak bizonyul, mivel egy évtizeddel ezelőtt elkövette élete legnagyobb hibáját. Gyermekkora ragyogó tóparti nyarait egy stílusos lakásra cserélte a nagyvárosban, ahol bár társasági életet él, és rendszeresen találkozgat az új barátaival, mégis mindenkit biztos távolságban tart a szívétől.

Egészen addig a telefonhívásig, ami hirtelen visszarepíti őt Barry’s Bay-be és Sam Florek bűvkörébe. Ő az a férfi, akiről gyerekként sosem gondolta volna, hogy nélküle kell leélnie az életét.

Hat nyáron át, a vízparton töltött lusta délutánokon, a forró nyári éjszakákon, amikor a fiú családjának éttermében güriztek, és a közös olvasgatások alkalmával – a fiú kezében orvosi tankönyvekkel, a lányéban pedig félkész horror novellákkal – Percy és Sam elválaszthatatlanok voltak egymástól. Barátságukból pedig valami csodálatos született, mielőtt az egész látványosan a darabjaira hullott volna.

Amikor Percy visszatér a tóhoz Sam édesanyjának temetésére, a vonzalmuk épp olyan tagadhatatlan, mint egykor volt. Ám amíg Percy nem képes szembenézni a döntéseivel és a hosszú évekkel, amiket azzal töltött, hogy önmagát büntette értük, addig sosem tudhatják meg, hogy a szerelmük talán a múltban elkövetett hibáiknál is nagyobb.

A hat évet és egy hétvégét felölelő Minden elmúlt nyár elsöprő erejű történet a szerelemről, valamint az emberekről és döntésekről, amik örökre megváltoztatják az életünket.



Carley Fortune a New York Times és a Globe and Mail bestseller szerzője, több könyv írója, a harmadik műve a This Summer Will Be Different 2024. május 7-én jelenik meg.

Díjnyertes újságíró, szerkesztőként dolgozott Kanada néhány vezető kiadványánál, köztük a The Globe and Mail, a Chatelaine, a Toronto Life és a The Grid sajtóorgánumoknál. Legutóbb a kanadai Refinery29 ügyvezető szerkesztője volt.

Az író fiatal éveit az ausztráliai Sydney külvárosában és Barry's Bay-ben töltötte, egy apró tóparti városban Ontario vidéki részén, a Minden elmúlt nyár című regénye helyszínén.
Torontóban él férjével és két fiával.
Köszönöm a lehetőséget a Magnólia Kiadónak!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva.
Kövess minket Facebookon is! 
Termékadatok
Cím: Minden elmúlt nyár
Szerző: Carley Fortune
Fordító: Kéri Andrea
Kiadó: Magnólia Kiadó
Megjelenés: 2023. április 28.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635981267
Méret: 205 mm x 128 mm x 23 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes