Matthew McConaughey meséje

Könyvajánló - Matthew McConaughey: Attól még

„Saját gyártmányú prédikáció, amely kifejezésre juttatja, hogy mindenki összetett egyéniség, mindenki jót akar, a dolgok folyton változnak, és az élet lehet... alright, alright, alright.” − Publishers Weekly

Van az a mondás, hogy okos ember a másik hibájából tanul. Ugye? Ezt legtöbben hallottuk már, igyekszünk is alkalmazni, ezért szívesen hallgatom meg más emberek tapasztalatait bármilyen témáról is van szó, hiszen mindenből lehet valami hasznos tanulságot leszűrni.

Aki szereti az életrajzi könyveket, a memoárokat, szinte biztosan összefutott Matthew McConaughey Zöldlámpa című írásával. Nálam az a könyv nyert. Előtte is szimpatikus volt a pasi és utána csak még szimpatikusabb lett. Nyílt, őszinte, hullámvölgyekkel tarkított, izgalmas, pörgős élet, rengeteg mondanivaló és sok hasznos tanács az élet rögös útjára. Talán így lehetne tömören összefoglalni azt a kötetet. Ha lemaradtál róla, mindenképp ajánlom, hogy pótold, mert tényleg jó. És legalább kaptunk egy szeletet abból, hogy milyen ember is van a sármos, sikeres színész mögött.

Matthew McConaughey: Zöldlámpa

És akkor most térjünk rá a 21. Század Kiadó nemrégiben kiadott könyvére, az Attól még című kötetre, melyet Tóth Krisztina fordított. Ez a kötet inspirációkkal tarkított. Fő mondanivalója, hogy körülöttünk zajlik a világ, lehetőségek végtelen tárháza, amik arra várnak, hogy megvalósítsuk őket.

A kötet rövid, de velós mondatok gyűjteménye, melyek mind gondolatébresztőek és azt igyekeznek megmutatni, hogy az emberek mennyire színesek, mennyire másfélék, hogy egy-egy dolgot képesek vagyunk ezerféleképpen értelmezni, megélni. És ez nem baj. Néha lehet kellemetlen, néha lehet bosszantó, de lehet, hogy ugyanaz másnak épp jókor érkezik és tökéletes.

Érdekes leckék minden korosztály számára, amelyek képesek motiválni, inspirálni, hogy járjunk még inkább nyitott szemmel és lássuk, hogy mindenhol lehetőségek végeláthatatlan sora vár arra, hogy még jobbá, szebbé tegyük az életünket. Renée Kurilla illusztrációival együtt pedig tökéletesen kerekké válik minden egyes mondanivaló.

Végezetül pedig egy kis kedvcsináló előzetes a szerző, Matthew McConaughey felolvasásával:

mcconaughey_attol_meg.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Fordította: Tóth Krisztina

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Képek forrása: 21. Század Kiadó

Kövess minket a Facebookon is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes