Kisvárosi könyvesboltok

Szikrázó hóesés, festői skót kis falu és egy könyv, ami megváltoztat mindent - ez a lényege Katharina Hercog Téli csillogás című könyvének. Igazi örömolvasást ígér, tökéletes karácsonyi ráhangolódást így az ünnepek előtt alig két héttel.


Könyvajánló
Katharina Herzog

Téli csillogás

A Kisvárosi könyvesboltok négy részes sorozatnak indul, melynek első könyve a négy évszakhoz igazodva a Téli csillogás címet kapta. A főhős, Vicky, fiatal müncheni műkereskedő - aki mellesleg kontrollmániás és nagyon szeretné megcsípni a berlini fiókvezetői állást -, léggömbpostában egy nyolc éves skót kisfiú, Finlay levelét találja meg, amit elhunyt édesanyjának írt. Az írás meghatja, ő is elveszített valakit, ha nem is olyan drámai véglegességgel, mint a kisfiú, de ugyanúgy félbemaradt az Alice csodaországban című könyv elolvasása, mint Finlaynél. A borítékon cím is található, az írás mellett pedig egy fotón a kisfiú szerénykedik az Alice csodaországban első kiadásával - ami olyan ritka már, mint a fehér holló, legutóbb másfél millió euróért kelt el egy aukción. Vicky apja ezt a kiadványt a képen azonnal kiszúrja, és a lányt küldi el megszerezni a művet. A skóciai kis faluba érve már az is elég baj, hogy egy tehén miatt belecsúszott BMW-jével az árokba, de aztán... amikor Vicky belép a könyvesboltba, esélye sincs elővezetni ajánlatát, Graham (Finlay apja, akié az üzlet) azt hiszi, ő az új könyvesbolti eladó... 

Csodás vidék, varázslatos kisváros a helyszín, Swinton-on-Sea, ami nem más, mint Skócia könyves városa: a településen nem kevesebb, mint tizenegy könyvesbolt kínálja portékáját. Graham az első Fox bolt tulajdonosa, az Olvasó Rókáé (alias Rókalyuké). Vickyt óva inti az a tény, hogy a faluban (mert falu az inkább, mint város) a férfit csak a szépséges Grahamként emlegetik. Úgy érzi, nem lesz egyszerű dolga a könyvritkaság megvételével, mert Graham özvegy és szentimentálisan viszonyul elhalt felesége dolgaihoz, dacára annak, hogy inkább lektor, mint üzletember, és vezetése alatt a könyvesbolt haldoklik. A lány teljesen elgyengül, amikor Graham könyvesbolti szobájába belépve azt látja, hogy a terep régi, ismétlődő álmaiban előforduló helyiség szinte tökéletes mása. Aztán a férfi sem lesz közömbös számára. A dilemma adott: van egy pont, ami után már nem árulhatja el a településre érkezése valódi célját anélkül, hogy a közöttük éledő érzelmeket el ne árulja a fenti tény. 
Külföldön már 3 kötet is megjelent a sorozatból, őszintén remélem, hogy lesz annyira jó fogadtatása, hogy a magyar kiadónak is megéri elhozni a többi részt is.


Szerettem olvasni! A minden lében kanál lakosok, az üde humor, a gyászfeldolgozás leírása, a mindig van honnan újrakezdeni az életünket, a skót felföldi zord helyszín, az olvasás iránti szerelem és a főhősök között szikrázó érzelmek mind megmosolyogtatják az olvasó szívét-lelkét, igazi örömolvasás ez a mű a javából! A végkifejlet borítékolható, ugyanakkor nagyon érdekes figyelni, hogyan bontakozik ki a cselekmény, milyen dramaturgiát választott a szerző az olvasó érdeklődésének fenntartására akkor is, ha a fülszöveg szinte mindent elárul a tartalomról. Karakterei - még a mellékszereplők is - szerethetők, tündériek, bájosak, sőt, életszagúak. Néha kicsit meseszerű a történetfűzés, de teljesen rendben van, pont arra jó, amire szánhatta a kiadó: téli estén bekuckózni valami kis zugba, alaposan betakarózni és kakaót (kávét, teát vagy akár forralt bort) kortyolgatva élvezni a kötet tartalmát.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Vicky, ​a fiatal műkereskedő véletlenül egy különös levélre bukkan, amelyet egy nyolcéves kisfiú, Finlay írt az elhunyt édesanyjának. A levélhez egy fényképet is mellékelt, amelyen az Alice Csodaországban ritka kiadását tartja a kezében. Vicky a bogaras könyvmolyoktól hemzsegő, festői skót faluba, Swinton-on-Sea-be utazik, hogy utánajárjon a különleges kötetnek, de egyből egy félreértés áldozata lesz. Graham, a kisfiú édesapja, aki antikváriumot üzemeltet a faluban, rögtön összetéveszti az új könyvesbolti eladóval. Amíg a fiatal nő hirtelen egy különös történet kellős közepén találja magát, benne egy jóképű özvegy könyvkereskedővel, Finleyvel, és egy rendkívül értékes könyvvel, addig neki is akad rejtegetnivalója: mindennek véget vethet, ha fény derül arra, milyen céllal érkezett a faluba. Az olvasás öröme és a szerelem összefonódik Katharina Herzog bestsellerszerző elbűvölő Kisvárosi könyvesboltok-sorozatában. Tökéletes olvasmány a téli bekuckózáshoz, amely garantáltan felolvasztja a szíveket. 


Katharina Herzog német író, aki romantikus és minden korosztálynak szóló fantasy regényeket ír.

Kép: Christine Müller

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, General Press Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.
Termékadatok
Cím: Kisvárosi könyvesboltok - Téli csillogás
Eredeti cím: Das kleine Bücherdorf -- Winterglitzern
Szerző: Katharina Herzog
Fordító: Szalay Zsuzsanna
Kiadó: General Press Kiadó
Sorozat: Kisvárosi könyvesboltok
Oldalak száma: 272
Megjelenés: 2023. október 30.
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789634527985
Méret: 200 mm x 125 mm x 3 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes