Jó kislányok, rossz viszonyok

 Könyvajánló - Holly Jackson: Jó kislányok, rossz viszonyok

A Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz szerzőjének legújabb sikerkönyve
Valaki eltűnt.Senki sem beszél.
De MINDENKI figyel…
Pip Fitz-Amobi felhagyott a nyomozással. A tavaly megoldott gyilkossági ügyet feldolgozó bűnügyi podcast óriási népszerűségre tett szert. Pip mégis váltig állítja, hogy nyomozó napjainak vége.
Amikor azonban eltűnik egy közeli barátja, a rendőrség a kisujját se mozdítja, így kénytelen újra akcióba lendülni. Ha a zsaruk nem nyomoznak, megteszi Pip; ám a kisváros minden sötét titka újabb kérdéseket vet fel. Vajon Pip megtalálja a válaszokat, mielőtt kifut az időből?




– Tudom, milyen érzés – jegyezte meg Nat. – Ez a harag. Amikor legszívesebben porig égetnéd a világot, és csak néznéd a lángokat.

Pip túl van élete első fontos nyomozásán, ahol egy döglött ügyet, egy régi históriát, amelyben az 5 évvel korábban meggyilkolt Andie Bell ügyét göngyölítette fel. Most azonban egész más a helyzet: a barátja, Jamie tűnik el, és a rendőrség látszólag nem tesz semmit, így muszáj ismét Pipnek a kezébe vennie a nyomozás szálait, miközben még az előző ügyön, és mindazon, amit kiderített sem sikerült egészen túltennie magát. 

A feladat így itt sürgetőbb, a tét is nagyobb, ennek megfelelően az egész kötet hangulata is sötétebb, izgalmasabb. Vajon Pipnek ezúttal is sikerül megfejtenie a rejtélyt?

Egy jól megírt folytatással van dolgunk, ami talán még jobban is sikerült, mint az első regény, bár az sem kispályás a piacon. Holly Jackson jól szövi a szálakat, és elképzelhető, hogy jobban áll neki a jelenidő történéseinek kibogozása, mint a múlt ügyeinek felgöngyölítése, sőt, nagyon jól behozta a sztoriba a következő rész történetének szálait is. 

És ha belegondolsz, ezek a szavak, mint jó és rossz, helyes és helytelen, a való életben nem igazán számítanak. Ki határozza meg, hogy mit jelentenek?

Eközben viszont nem szabad megfeledkezni arról, hogy Pip még csak 18 éves, és ez az egész sok neki - az érzelmi reakcióit is nagyon jól és hitelesen írta le a szerző, és azt hiszem, Pipnek nagy szüksége lenne egy jó terapeutára mindezek után - főleg, ha a sorozat következő részének eseményeit nézzük... 

– Minden kockázattal jár – válaszolt a férje. – Az is, ha átmegyünk az úton. Akkor se lenne ez másként, ha újságíró lenne vagy rendőrtiszt. És tényleg megtiltanánk neki, hogy ilyen karriert válasszon, csak mert kockázattal járhat? Mellesleg hozzáteszem: jó nagydarab vagyok. Ha valaki csak gondolni mer arra, hogy ártson a lányomnak, letépem a fejét.


 


Holly Jackson 1992-ben született Buckinghamben, az Egyesült Királyságban, angol szakon szerezte a diplomáját, irodalmi lingvisztika és kreatív írás volt a két főszakja. Nagysikerű regényének folytatása is a Kolibri Kiadó gondozásában jelent meg, Horváth M. Zsanett fordításában.

Köszönöm a lehetőséget a Kolibri Kiadónak! A kötet a borítóra katitntva elérhető kedvezményes áron.




Kövess minket Facebookon!
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes