Telegraph ​Avenue

Könyvajánló - Michael Chabon: Telegraph ​Avenue

"Elképesztően ​gazdag világú, az érzelmeket részletező regény, amely valóban behúz." (New York Times) 

Michael Chabon Telegraph ​Avenue című regénye egy sodró lendületű, több szálon futó történet, melyben megismerjük Natet és Archyt. A helyszín pedig a feketék munkásnegyedét valamint a jobb módban élő, újhullámokhoz szokott fehérek lakta városrészt, Oaklandet és Berkeley-t elválasztó Telegraph Avenue. 

A két főhőst régóta tartó barátság köti össze, akik ráadásul együtt üzemeltetnek egy bakeliteket árusító boltot. Mindketten gyűjtők, akik a fekete zene, a jazz, a blues és a funk minden morzsáját ismerik. Ám most mindenük veszélyben forog, amikor egy új bolttal igyekeznek kiszorítani őket az üzletből. És persze az sem segít, hogy a zenét ismerik és imádják, az üzlethez már sajnos kevésbé értenek. Saját bőrükön érzik milyen az, amikor a nagyvállalatok kiszorítják a kis, családias üzleteket, s vele egy darabka történelmet, kultúrát a piacról.

Közben a két feleség, Aviva és Gwen történetét is megismerjük, akik szintén együtt dolgoznak, bábaként vezetik a saját vállalkozásukat, ám egy otthonszülésnél komplikációk lépnek fel és ez komoly nehézségek elé állítja őket.

Utazunk kicsit az időben is, amikor Luther, Archy apja kerül a képbe, aki egykor filmekben szerepelt, de karrierjét a drogok gajra vágták. De nem csak karrierjét, hanem fiával való kapcsolata is érdekesen alakult. Minden szereplő keresi az utat a boldogsághoz, a helyét a világban, a megnyugvást.

Persze a problémák sosem egyedül érkeznek: a képbe kerül Archy rég elveszett fia, Titus és Nat fia, Julius, s kettejük kapcsolatával még egy kis extra bonyodalom. A kötetben foglalkozik a szerző faji kérdésekkel és azok hátterével, ami gondolkodásra készteti az olvasót. De, hogy kicsit tompítson az eseményeken, egy kis humort is csempészett a kötetbe.

Persze a végére minden szál szépen összeér, hogy kapjunk egy elgondolkodtató, a popkultúra számos elemét felvonultató, nosztalgikus, humorral fűszerezett történetet, amelyben kiderül, hogy keveredik ki a két házaspár ezekből a húzós helyzetekből. Identitás, apaság, családi drámák. elhagyatottság, drogok, faji különbségek, politika, barátságok, szerelmek. Mindez kiváló tálalással, egy remek író tollából, aki kíváló, megindító történetet írt a változás elkerülhetetlenségéről.

9210285_5.jpgKöszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

A képre kattintva elérhető a kötet kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Kövess minket Facebookon!

Emlékek Gerald Ford elnökségéről

Gitta könyve

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes