Nyugalom - 48 lecke a kiegyensúlyozott élethez

Szabadulj meg attól, amire nincs szükséged, élj egyszerű életet felesleges szorongás és aggodalmak nélkül, mások értékrendjének irigylése energiapazarlás, és az életed sokkal nyugodtabb, jobb lesz - ebben az egy mondatban foglalhatók össze azok a fontos tanácsok, amelyeket Shunmyo Masuno tár az érdeklődők elé a Nyugalom - 48 lecke a kiegyensúlyozott élethez című könyvében.  A művet gyönyörű képek illusztrálják (Zanna és Harry Goldhawk). 


Könyvajánló
Shunmyo Masuno
Nyugalom - 48 lecke a kiegyensúlyozott élethez

Napjaink embere isteníti a fogyasztást, mókuskereket hajt ennek érdekében, sosem ér rá semmire, mindenért aggódik, pörögni kell, intézni kell, futni kell az újabb és újabb kütyükért, huszadik pár cipőért, trendi kocsiért. Olyan társaságot keres, ahol hasonlóan gondolkozók gyűlnek össze, legfőbb fokmérőjük a siker és a pénz. Ezzel szemben itt ez a zen buddhista, aki vezető pap, mellesleg professzorként környezettervezést oktat, és azt állítja, mindez csak hamu a szélben, ami elszáll - nem érdemes gondolatot sem pazarolni rájuk.

Idézetek a könyvből: 

Az ember hajlamos olyasféle ellentétpárokban gondolkodni, mint élet és halál, győzelem és veszteség, szépség és csúfság, gazdagság és szegénység, nyereség és veszteség, szeretet és gyűlölet. A halált úgy tekintjük, mint az élet ellentétét, és ha a kettőt összevetjük, az életet szentnek és értékesnek ítéljük, míg a halált üresnek és kilátástalannak.

Fordítsd hát a figyelmed a kintről a bentre, és a győzelem és vereség kérdése menten lényegtelenné válik.

A szerző azt tartja, hogy a bajok gyökerénél mindig szerepet játszik valami fals, úgy mint téves észlelések, hibás feltevések, helytelen benyomások vagy képzelt félelmek, amelyek miatt a ma embere állandó szorongás és aggodalmak közepette él. Messze nem biztos, hogy ezek a félelmek, aggodalmak valóban akkorák, hogy szorongani kellene miattuk - és amikor erre rájön az ember, mérhetetlenül megkönnyebbül tőle.

Idézet a könyvből: 

Sokan az emlékeik világában élnek.
Mondhatjuk, a múltban ragadtak.
Egy zengo azt tanítja: „Légy jelen a lélegzetben.

A kötet alapja a zen, amelyek lényege, hogy könnyen befogadhatók és szorosan kapcsolódnak a mindennapi élethez, különböző szólásai (zengoi) pedig hamar lefordíthatók erre a területre. Hozok egy példát erre: a teljes szíveddel egyél, igyál azt jelenti, hogy figyelj oda arra, amit csinálsz, felesleges dolgoknak ne engedj, azzal csak szétforgácsolod az erődet - az itt és mostra érdemes koncentrálni. A lényeg a szabadság, az elengedés, a hátrahagyás, ami által egy nyugodtabb, lazább, pozitívabb önmagunkhoz jutunk hozzá.

A mű öt részre tagolódik:

1) Faragd le, engedd el és hagyd hátra - A szorongás és az aggodalom féken tartásának zen módja
2) Koncentrálj azokra a célokra, amiket itt és most elérhetsz - Ha így teszel, nem gondolkodsz majd felesleges dolgokon
3) Hagyj fel a versengéssel, és a dolgok helyükre kerülnek - Minden személy önmaga, én is az vagyok, aki vagyok
4) Meglepő ötletek kapcsolataink fejlesztéséhez - Hogyan tegyünk szert jó kapcsolatokra, és hogyan szabaduljunk meg a rosszaktól?
5) Változtass azon, h o g y a n aggódsz a dolgok miatt, és az életed jobbra fordul - Pénzről, öregedésről, betegségről, halálról és még többről

Számos hasznos, bölcs tanács elhangzik, egyszerűen csak át kell engedni magunkon, le kell szűrnünk belőle a ránk vonatkoztatható igazságokat, és... kerek lesz a világunk.

Ennyi. Tényleg.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Nemzetközi bestseller
Az egyszerű élet művészete szerzőjétől

Félsz?
Tartasz valamitől?
Szorongsz?

Shunmyo Masuno könyvéből kiderül, hogy aggodalmaid többsége egyszerűen nem igazolódik be.

Gondolj bele: hányszor fordul elő, hogy a mindennapjaidat megmérgezi egy rossz sejtelem, de amitől féltél, végül nem következik be!

Az életedet jobbá, szebbé, élvezetesebbé teheted pusztán azzal, hogy megszabadulsz felesleges félelmeidtől.

• Ne hasonlítsd magadat másokhoz - a nyugtalanságod oroszlánrésze máris elillan;• Szabadulj meg a felesleges dolgoktól, a lehető legegyszerűbb életet éld;
• Ne keresgélj, ne rohanj, ne hagyd, hogy megszállottságok legyenek úrrá rajtad;
• Értelmezd pozitívan a dolgokat - egyedül rajtad múlik a döntés, hogy boldog vagy, vagy boldogtalan;
• Ne áraszd el magadat túl sok információval;
• Szállj ki a versengésből - a zen így kerüli a stresszt;
• Aggódás helyett inkább cselekedj - ezáltal kétségtelenül jobbra fordulnak a dolgok.

Ez a könyv eszköz, amelynek 48 leckéje és csaknem 30 zen szólásmondása segít abban, hogy elfogadd magadat, és örömödet leld a korábbinál nyugodtabb, higgadtabb, pozitívabb énedben.


Shunmyo Masuno egy négyszázötven éves zen buddhista templom főpapja Japánban, és díjnyertes zen kerttervező, aki világszerte kap megbízásokat ügyfeleitől. Japán egyik vezető művészeti iskolájában környezettervezést oktat. Számos helyen adott már elő, egyebek között a Harvard Egyetem dizájntovábbképző szakán, továbbá a Cornell és a Brown Egyetemen.
Könyve elméletek helyett praktikus, egyszerű gyakorlatokat ajánl: tanácsaival apró lépésekben, finoman hangolja át a gondolkodásunkat.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.
Termékadatok
Cím: Nyugalom - 48 lecke a kiegyensúlyozott élethez
Eredeti cím: Don' t Worry
Szerző: Shunmyo Masuno
Fordító: Laik Eszter
Kiadó: 21. Század Kiadó
Megjelenés: 2022. március 30.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635682140
Méret: 184 mm x 136 mm x 21 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes