Megmondjuk az elnöknek?

 Könyvajánló - Jeffrey Archer: Megmondjuk az elnöknek?

Florentyna ​Kane hosszú éveken keresztül küzdött, szinte mindenét feláldozva, egyetlen álom megvalósításáért: az Amerikai Egyesült Államok elnöki székéért. Ám ellenségei már a beiktatási beszéde alatt azt tervezgetik, hogyan némíthatnák el örökre.
Este fél nyolckor az FBI fülest kap a készülő merényletről – abban az évben ez már az 1572. ilyen fenyegetés. Fél kilenckor öt ember ismeri a terv részleteit. Fél tízkor négyen közülük már halottak.
Csupán egyetlen ember, az FBI-ügynök Mark Andrews tudja, hogy a gyilkosok mikorra tervezik tettüket, de még ő sem ismeri a legfontosabb részleteket: hogy hol és pontosan kik akarják eltenni láb alól az elnököt. Mindössze hat nap áll a rendelkezésére, hogy megtalálja a hidegvérű összeesküvést mozgató szenátort. Ez alatt a hat nap alatt egy percet sem vesztegethet el, nem hagyhat nyomot maga után – és senkiben sem bízhat. Egyetlen rossz lépés, és az elnök álma rémálommá változik…
Jeffrey Archer (Párbaj, Légvonalban, Se több, se kevesebb, Becsületbeli ügy) A tékozló lányban megismert Florentyna Kane életének alakulását követi nyomon a tőle megszokott feszes iramú, magával ragadóan izgalmas történetben.




Jeffres Archer legelső regénye a nagysikerű Párbaj, amely kapott két folytatást is, ahol a Kane és a Rosnowski család immár végleg összefonódott sorsát, elsősorban Florentyna életét követhetjük nyomon. Ez a sorozat zárókötete, bár önmagában is értelmezhető és olvasható, mégis, a két előző kötet ismerete sokat dob a történeten.

Maga Florentyna ritkán tűnik fel a lapokon, a valódi főszereplő most egy FBI ügynök, Mark Andrews, aki sejti, hogy merénylet készül az elnök ellen, és ezt próbálja felgöngyölíteni. Közben megismerhetjük az amerikai felső politika, a kongresszus működését és életét, amit nem árt behatóan ismernie egy jó ügynöknek sem. 

Fordulatos, könnyen és gyorsan olvasható, és Archer bevallása szerint korábban készült, de utólag a Kane&Abel sorozathoz kapcsolt kötet, ami tetten érhető abban is, hogy ritkán tűnnek fel a két család tagjai, sokkal inkább politikai krimi ez, mint a két előző családregényes kötet. De annak kiváló, Archer, a nagy mesélő ezúttal sem hagyta cserben a rajongóit.




Én már évekkel korábban olvastam az egész sorozatot, de nemrégiben az új kiadás és új fordítás is a kezembe került a General Press jóvoltából, ugyanolyan élvezettel merültem el a regényben. Remélem, hamarosan hozzák Archertől a többi könyvét is új kiadásban, nekem személy szerint a Légnovalban, az Első az egyenlők között és a Negyedik rend a legnagyobb kedvencem - ha a Clifton krónikát nem számoljuk. :)

A brit író nem csak íróként ismert: szép karriert futott be politikusként, a Lordok Háza tagja, a Konzervatít Párt elnökhelyettese is volt, és akár főpolgármester is lehetett volna belőle, ám hamis tanúzás és némi adócsalás miatt börtönbe került, ami derékba törte a politikai karrierjét. Börtönbeli élményeit azonban felhasználta a később született regényeiben is, pl. a Clifton krónika köteteiben. 

Köszönöm a lehetőséget a General Press Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.




Kövess minket Facebookon!
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes