Keanu Reeves, Hollywood legszerethetőbb csillaga

Könyvajánló - Alex Pappademas: Keanu Reeves - A kultikus színész és jelenség

"Keanu Reeves több mint színész: jelenség. Egyszerre vagány akciósztár, dögös izompacsirta, akit a People magazin az „internet pasijának” nevezett, a klasszikus motorok szerelmese, kis példányszámú művészeti albumok kiadója, élő mém – valódi legenda. Látszólag megszegi a 21. századi hírességekre vonatkozó összes szabályt. Hogyan képes minderre?"

Keanu Reeves egy igazi legenda, egy ikon, aki mérhetetlen rajongótáborral bír. Imádom a filmjeit, a játékát, a kisugárzását, nem volt kérdés, hogy nekem is el kell olvasnom Alex Pappademas könyvét a színészről, aki 1986-os vásznon való debütálása óta több mint száz szerepben mutatta meg, hogy parádés a vásznon.

Ebben a kötetben azt vártam, hogy kapok majd egy megszokott stílusban felépített életrajzot, ahol megismerjük a színész életútját, körülményeit és a sztársághoz vezető utat, a filmek pedig kitöltik a réseket. Ezt felejtsétek el, itt pont fordítva van. A filmjein, szerepein keresztül ismerjük meg a kultuszt, ami évtizedek óta körülveszi Keanut. A szerző próbálja felkutatni és megmutatni az olvasóknak sikerének a kulcsát.

Ami interjúkból is egyértelmű volt számomra, az a könyvből is megerősítést nyert. Élete során bőven kijutott neki a rosszból, mégis kedves, nagylelkű, segítőkész, barátságos embernek ismeri a környezete. Olvasás közben pedig filmek végeláthatatlan sora vár ránk. Vannak ismertebb, nagyobb szerepek és kevésbé jól sikerült alkotások is, amik közül jó párat láttam, ismertem, de akadtak olyanok is, amik felkerültek a megnézendő filmek listámra.

Egy nagyon olvasmányos, könnyed kötet, ahol a filmekről leírtak árnyaltabbá igyekeznek tenni az alkotásokat. Néhány film bennem nagyobb nyomott hagyott, mint a szerzőben, de ez a műfaj szépsége, mindenkiből mást vált ki egy-egy mozi, mind más élményeket távozunk a moziból.

A kötet szórakoztató, mégis komoly, tartalmas, süt belőle, hogy Pappademas nem sajnálta az időt és energiát a kutatómunkára. Lenyűgöző filmográfiát tárt elénk, ami bármely mozirajongót órákig képes a fotelben tartani ezzel a kötettel a kezében. Láthatjuk melyik film hogyan ívelte felfelé páratlan karrierjét a kezdetektől napjainkig. Határozottan jól szórakoztam, de örültem volna, ha kicsit többet kapok az emberből a művész helyett.

3326771.jpgKöszönöm a lehetőséget a Kossuth Kiadónak!

A kötet elérhető a borítóra kattintva, kedvezményes áron, egyenesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebookon is!

Főkép: fb.com/kossuthkiado

Alan Rickman naplói – Emma Thompson előszavával

Quentin Tarantino: A legendás rendező és munkássága

Meryl Streep, Hollywood királynője

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes